8. elokuuta 2011

Syksyn 2011 elokuva-menu

Juttu on julkaistu alunperin Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan lehdessä UnderGraduate (nro 2/2011), mutta on sovitettu blogimuotoon ja varustettu trailerein.

Milloin muistat viimeksi käyneesi nauttimassa elokuvateatterin antimista? Enkä tarkoita nyt naposteltavien valikoimaa, vaan vähintään yhtä maittavaa elokuvakokemusta, jonka vain elokuvateatteri pystyy tarjoamaan.

Elokuvissa käynti on prosessi, joka alkaa siitä hetkestä, kun kotosalla ollessa alkaa leffahammasta kolottaa ja jatkuu aina siihen asti kunnes on aika poistua teatterista. Kokemusta pystyy onneksi venyttämään jatkoilla esimerkiksi kaverin kanssa jaettuna maukkaana jälkipuintina.

Parhaillaan elämys yltää siihen, ettet edes elokuvaa katsoessasi muista olevasi teatterissa muiden ihmisten keskellä, vaan uppoudut täysin mehukkaaseen katselunautintoon. Vaikka elokuva ei olisi alkuunkaan niin maistuva, kuin mitä odotit, on sekin kokemus sinänsä, vain vähän karvaampi sellainen. Ja vaikka et olisikaan mikään aktiivinen elokuvissa kävijä, voi olla todella virkistävää tarjoilla itsellesi purtavaksi jotain normaali arjesta poikkeavaa. Suo itsellesi toisinaan elokuvaherkku.


Syksyn kattaus näyttää tältä:


Green Lantern


Ensi-ilta: 29.7

Ikäraja: 11

Pääosissa: Ryan Reynolds, Blake Lively, Mark Strong ja Peter Sarsgaard

DC Comicsin sarjakuvista tuttu Green Lantern saa oman nimikkoelokuvansa useiden aikaisempien animaatioversioiden joukkoon. Tarinan keskiössä ovat vihreät lyhdyt, jotka voimasormusten avulla pitävät yllä maailman tasapainoa. Pahan Parallax nimisen olennon uhatessa kaikkea elämää, toivo pelastuksesta laskeutuu Hal Jordanin harteille, joka on ainoa maasta kotoisin oleva vihreä lyhty. Halin tulee oppia hallitsemaan sormuksen voimia ja voittaa omat pelkonsa tullakseen mahtavimmaksi lyhdyksi sekä pelastaakseen maailman.


Vares-sukkanauhakäärmeEnsi-ilta: 5.8

Pääosissa: Antti Reini, Maria Järvenhelmi, Ilkka Heiskanen, Jasper Pääkkönen ja Eppu Salminen

Uusin Vares filmatisointi perustuu Reijo Mäen samannimiseen romaaniin ja seuraa Antti Reinin esittämän Jussi Vareksen vaarallista elämää rikosten jäljillä.


Autot 2


Ensi-ilta: 12.8

Ikäraja: S

Äänirooleissa alkuperäisessä versiossa: Owen Wilson, Larry the Cable Guy, Michael Caine, Emily Mortimer ja Jason Isaacs

Ensimmäisestä osasta tutut kilpa-auto Salama McQueen ja hinausauto Martti kaasuttavat kohti uusia seikkailuja osallistuessaan huikeaan kilpa-ajoon, jolla ratkaistaan kuka on maailman nopein auto. Kaiken muun ohella Martti tempautuu mukaan agenttien huippusalaiseen maailmaan.


Captain America: The first avenger


Ensi-ilta: 19.8

Pääosissa: Chris Evans, Sebastian Stan, Hailey Atwell, Tommy Lee Jones ja Hugo Weaving

Marvelin panos syksyn valikoimaan kertoo Kapteeni Amerikan alkutaipaleesta. Steve Rogers niminen mies on fyysisesti heikko, eikä sen tähden pääse osallistumaan toiseen maailman sotaan. Steve kuitenkin suostuu sotilaskokeiluun, jossa hänestä muuttuu supersotilas. Uudessa voittamattomassa olomuodossaan hän liittyy mukaan sotimaan terroristijärjestö Hydraa vastaan.


Pussikaljaelokuva


Ensi-ilta: 2.9

Ikäraja: 13

Pääosissa: Eero Milonoff, Jussi Nikkilä ja Ylermi Rajamaa

Kotimainen Pussikaljaelokuva perustuu Mikko Rimmisen romaaniin Pussikaljaromaani. Tapahtumapaikkana on Helsingin Kallio ja ajallisesti se kattaa yhden kesäisen vuorokauden. Päähenkilöt päätyvät viettämään päivää ulkona kahden kaveruksen suostuteltua heidän yhteinen vastahakoinen ystävänsä mukaan. Kolmikko ihmettelee maailmaa ja tapaa monenmoisia ihmistyyppejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...