10. syyskuuta 2014

TV Poimintoja: kotimaista

Pitkästä aikaa muistaa vilkuilla television tarjontaa ja tähänkin lähtölaukauksen antoi töllössä vilahtanut mainos Terminator 2:sta, joka tulee sunnuntaina TV5:ltä. Aikomuksena on laittaa talteen nauhalle, vaikka voi hyvin olla, että löytyisi netflixistäkin. Samalla bongasin myös, että Fox esittää edesmenneen Robin Williamsin kuuluisia lehvoja eli Kuolleiden runoilijoiden seuran lauantaina ja Hyvää huomenta Vietnamin sunnuntaina. Tähän postaukseen nousee kuitenkin pääosaan kotimaiset kuvat vain parin vuoden takaa. Kotimaisen kuvan nostetta pönkittää nyt alitajuisesti vasta viime viikonloppuna ensi-iltaan tulleen ja katsojia kuin kärpäsiä keräävän Mielensäpahoittajan suuri suosio. Seuraavista leffoista en ole kuin yhden nähnyt itse, kun kotimaisten suhteen sitä on vähän valikoivampi, mutta onneksi esimerkiksi Kulttuurikissa käy ahkerasti kotimaisissa, joten linkin takaa kannattaa lukea kokonaiset kertomukset elokuvista.Miss Farkku-Suomi (2012)


Perjantai 12.9
MTV3, klo 20.05 
Ohjaaja: Matti Kinnunen
Pääosissa: Mikko Neuvonen, Sanni Kurkisuo, Elias Gould, Milja Nieminen, Misa Lommi & Mikko Virtanen

"Miss Farkku-Suomi on aika tarkalleen Kauko Röyhkän elämänkertaa. Nuoren miehen kasvukipuja. Välde asuu äitinsä kanssa kaksin pientä asuntoa, on ihastunut luokan kauneimpaan tyttöön, josta valitaan Miss Farkku-Suomi. Pike, joka ilmiselvästi on myös mieltynyt Väldeen, valitsee kuitenkin toisin.

Välde jää sivuun, mutta ei suinkaan toimettomana vaan alkaa toimia. Tapaa Sasun, hengenheimolaisen ja alkaa tehdä musiikkia, he perustavat bändin. Välde purkaa kaiken itsestään tekemällä huikeita biisejä."
(lainaus Kulttuurikissan blogista, koko juttu täällä)
Varasto (2012)


Lauantai 13.9
MTV3, klo 20.00 
Ohjaaja: Taru Mäkelä
Pääosissa: Kari-Pekka Toivonen, Minttu Mustakallio, Aku Hirviniemi, Juha Muje, Vesa Vierikkö, Esko Salminen, Hannele Lauri, Vesa-Matti Loiri & Jope Ruonansuu

" Arto Salmisen kirjan pohjalta värkätty elokuva toimii. Nimekäs näyttelijäkaarti vetää niin hersyvästi, että oksat pois ja Varastoon.

 On se kamalaa(hauskaa), kun panemisen seurauksena nainen napsahtaa raskaaksi ja ottaa miehen! Siinä se sitten on, varastomies, joka myy kaupan ohi eli on varas. Soppa oli hyvin keitetty." (lainaukset Kulttuurikissan blogista, koko juttu täällä)
Hulluna Saraan (2012)


Maanantai 15.9
Nelonen, klo 21.00
Ohjaaja: Samuli Valkama
Pääosissa: Jussi Nikkilä, Ville Virtanen, Emilie de Ravin, Tiina Lymi, Janne Reinikainen, Jani Volanen, Jussi Lampi, Jessica Grabowsky & Tommi Korpela

Hulluna Saraan kävin itsekin katsomassa, joten sitaatti on omasta jutustani. (koko juttu täällä

"Kotimaisen hömpähkön komedian pääosissa on Ville (Jussi Nikkilä): vaatimaton hissukka, jota kaivaa edelleen lapsuuden laulukilpailun traumat. Villen isä Taisto(Ville Virtanen) on parhaat päivänsä nähnyt entinen rokkistara, joka ei osaa elämässään jarrutella. Amerikkalainen rivitanssiopettaja Sara (Emilie de Ravin) saa molempien sukat pyörimään jaloissa.

Hulluna Saraan ei ollutkaan yllättäen yhtään pöllömpi. Elokuva ei aiheuttanut sellaista nolostusta ja myötähäpeää, mikä on aina pelkonani kun tulee katsottua kotimaisia kuvia. Osaavimmissa käsissä tästä olisi saatu hiottua jämäkämpi kokonaisuus, sillä nyt elokuvassa on muutamia häiritseviä ja jopa outoja asioita, mitkä eivät olennaisesti liity mihinkään (lue: Ronald Reagan). Huumori on ehtaa, eikä perustu suomalaisten sisäpiirijuttuihin, mikä antaa elokuvalle mahdollisuudet vedota myös kotimaan ulkopuolella."

Kulttuurikissan juttu Hulluna Saraan elokuvasta täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...