23. heinäkuuta 2010

TV Poiminta: Star Wars episodi IV: Uusi Toivo

25.7 klo 21.00 Subtv
USA, 1977, 140 min
Ohjaaja: George Lucas
Pääosissa: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Alec Guinnes



Tämä kuuluisa scifiseikkailu on ensimmäinen julkaistu tähtien sota elokuva ja saagansa neljäs osa. Huikeat erikoistehosteet olivat aikanansa edelläkävijöitä ja John Williams:n säveltämät teemamusiikit eivät hetkessä unohdu. Alkusanat "A long time ago in a galaxy far, far away.." ovat syöpyneet verkkokalvoille. Tässä kuin myös kahdessa muussa vanhemmassa tähtien sota elokuvissa on vai sitä jotain. Mahdollisesti asiaan vaikuttaa ettei yleisön odotukset ole olleet niin suuret kuin uusien kohdalla ja valitettavasti uudempi trilogia keskittyy eniten erikoistehosteilla leikkimiseen. Myöskin dialogi toimii vanhemmissa paremmin, mistä voimme kiittää hyviä näyttelijöitä. Han Solon ja Leian välinen kemia jokaisessa elokuvassa on käsinkosketeltavaa eikä Luke:sta ole myöskään pahaa sanottavaa. Kun sitten näissä uusimmissa tuskastun aina kun on Padmen ja Anakinin välisiä kohtauksia, jotka jättävät niiiiiiiiiiin kylmäksi (Lucas ei ymmärrä romantiikan päälle...). Toimintaan onneksi on panostettu sen verran, että se saa sisäisen pikkupoikani nauliintumaan ruudun ääreen. Takaisin uuteen toivoon: monia ikimuistoisia hahmoja esitellään yleisölle ensimmäisen kerran: protokolla robotti C-3PO, R2-D2 sekä Chewbacca. Suosikki hahmoni Yoda (kun hän oli vasta savinukke) nähdään vasta seuraavana sunnuntaina kun subtv esittää Imperiumin vastaiskun.



Juonesta lyhyesti:Pääosassa nuori Luke Skywalker, jonka setä tulee ostaneeksi kaksi droidia C-3PO:n ja R2-D2:n. Luke:lle paljastuu R2-D2:n sisällään pitämä hätäviesti prinsessa Leialta, joka pyytää apua jedimestari Obi-Wan Kenobilta sekä galaktisen imperiumin kuolemantähden piirustukset, jotka kapinaliitto on yrittänyt anastaa. Luke Skywalker etsii Obi-Wan Kenobin ja yhdessä he lähtevät toimittamaan piirustuksia kapinaliitolle. Matkalla mukaan tavataan ilkikurinen salakuljettaja Han Solo ja hänen ystävänsä Chewbacca. Yrityksenä pelastaa prinsessa Leia, murskata kuolemantähti ja näin ollen johtaa oikeamielinen kapinaliitto voittoon.


Trailerin löydät täältä

3 kommenttia:

  1. Nice blog you have! t. kakaduuuu!

    VastaaPoista
  2. Sama homma, mulkaistiin kotisohvalla niitä uusia yritelmiä ja kyllä hirvitti. Kyllä näissä oldies&goldiesissa on sitä jotain... tai sitten se on vain onnetonta nostalgiaa. "kun me oltiin kakaroita niin tää oli kova juttu"...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...