10. lokakuuta 2010

Resident Evil-Afterlife

Pyysin ystävääni Heiniä vierailevaksi kirjoittajaksi blogiini, sillä hänellä on Resident Evil-elokuvasarjan fanityttönä rutkasti enemmän tietoa kyseisestä elokuva sarjasta kuin itselläni. Annetaan puheenvuoro siis Heinille :

Kerron mielipiteeni uudesta Resident Evil- Afterlife elokuvasta, jonka kävin katsomassa Sinin ja pikkuveljeni kanssa. Koska kyseessä on jatko-osa ja vieläpä peleihin perustuva sellainen, alustan ensin hieman heitä, joille RE ei ole entuudestaan tuttu.

Resident Evil (Japanissa Biohazard) on erittäin laajalti tunnettu sekä suosittu Survival Horror tietokone- ja konsolipelisarja. Sarjaan kuuluu seitsemän virallista osaa ja ne ovat olleet suuressa suosiossa ja hyvin arvostettuja ympäri maailmaa. Ensimmäinen Resident Evil-peli julkaistiin vuonna 1996 ja viimeisin osa ilmestyi vuonna 2009.

Pelistä on tehty neljä elokuvaa, joista viides on suunnitteilla. Elokuvat eivät seuraa pelien juonta kovinkaan tarkasti, vaan lähinnä lainaavat niistä elementtejä ja hahmoja.


Yleiskatsaus:


Residen Evil (2002)


on Paul W. S Andersonin käsikirjoittama ja ohjaama toimintatrilleri. Elokuvaa tehdessä siltä ei odotettu suuria. Budjetti oli pieni, vain 33 miljoonaa dollaria (vert. esim. Pirates of the Caribean- Mustan helmen kirous 140 miljoonaa dollaria) ja ilmestyttyään se haukuttiin sekä pelisarjan fanien että kriitikoiden osalta. Elokuvan suosio kuitenkin kasvoi dvd:n ja vhs:n ilmestyttyä.

Tapahtumaympäristö tukee etenkin ensimmäisen osan voimakasta kauhutunnelmaa, sillä elokuva sijoittuu maanalaiseen tutkimuskeskukseen. Laboratorioissa tapahtuu onnettomuus, jonka seurauksena siellä kehitetty virus pääsee leviämään ilmastointi kanavaan, jolloin paikka eritetään ja työntekijät kuolevat. Paikan omistama Umbrella-yhtiö lähettää miehityksen tarkistamaan onnettomuuden syitä, mutta tehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi, sillä virus on muuttanut työntekijät lihanhimoisiksi epäkuolleiksi.

Elokuva lainaa pelien elementtejä mm. kuvakulmilla, sekä muilla peli viittauksilla esim. laboratorioon pääsee Kartanon kautta (RE1-peli sijoittuu kartanoon) jne.

Suosittelen ostamaan ja katsomaan elokuvan myös kommenttiraidalla, jossa ilmenee paljon mielenkiintoisia tapahtumista mm. kulissien takana.


Resident Evil: Apocalypse (2004)



elokuvassa on ehkä eniten pelien tunnelmaa, sillä siinä on mm. RE3:sta tuttu kaupunkiympäristö. Myös peleistä tutut hahmot Jill Valentine (Sienna Guillory), Carlos Olivera(Oded Fehr) ja Nicolai esiintyvät tässä ensimmäistä kertaa. Elokuva on edeltäjäänsä paljon toiminnallisempi ja siinä on science fiction elementtejä.

T-virus on nyt päässyt leviämään maanalaisesta tutkimuskeskuksesta lähistöllä olevaan kaupunkiin ja tarina seuraa ihmisten selviytymisestä viruksen saastuttamasta kaupungista. Kuten edellisessä elokuvassa ei tässäkään sankareita päästetä helpolla sillä kaduilla hoippuvien zombien lisäksi kohdataan ongelma, jos toinenkin.


Resident Evil: Extinction(2007)



En odottanut, että kolmannella osalla olisi enää paljoakaan uutta annettavaa, mutta se olikin erittäin positiivinen yllätys.

T-Virus on nyt levinnyt koko maailmaan ja kuihduttanut sen aavikkomaiseksi. Aavikko zombie-elokuvan kulisseina ei ehkä kuulosta toimivalta, kun zombie kauhu yleensä perustuu yllätykseen, joukkovoimaan ja intiimeihin tilanteisiin, mutta silti ympäristö oli kaikessa laajuudessaan erittäin toimiva. Peleistä tutut hahmot Claire Redfield (Ali Larter) ja Albert Wesker (Jason O´Mara) ilmestyvät tässä ensimmäistä kertaa.



Resident Evil: Afterlife (2010) 3D



Watch
Resident Evil: Afterlife Trailer in Entertainment | View More Free Videos Online at Veoh.com

Elokuva sai ensi-iltansa Studio 123:ssa ja Suomessa 17.9.

Yllätyin todella positiivisesti. Käsikirjoittajat tuntuvan aina saavan elokuviin jotain uutta ja erilaista. Ympäristö on toimiva, sopivan rosoinen ja juoni sekä tapahtuma ympäristö on monipuolinen.


Juoni:

Tarina on varsin suoraa jatkoa edelliselle elokuvalle. Päähenkilö Alice on ottanut tehtäväkseen T-viruksesta vastuussa olevan Umbrella yhtiön lopullisen tuhoamisen sekä infektiolta välttyneiden eloonjääneiden etsimisen ja pelastamisen. Tapahtumaympäristönä toimii mm. Tokio ja Los Angeles, jonka zombiet ovat ottaneet valtaansa. Vaikka elokuvassa on monia ulottuvuuksia, on se kuitenkin selkeä ja tyylikäs toimintapaketti. Elokuvan alussa on lyhyt kertaus edellisistä elokuvista, joten myös uudet katsojat pääsevät mukaan kohtalaisen hyvin.


Peli viittaukset:


Myös tähän elokuvaan oli saatu mukaan monia peli elementtejä, hahmoja ja hirviöitä. Myös eräs taistelukohtaus on suoraan RE5-pelistä mikä on pelielokuvaa tehdessä mielestäni enemmän kuin suotavaa, varsinkin jos kohtaukset silti toimivat myös yleisölle joka ei tunne pelejä. Kuitenkin elokuvassa oli muutama hirviö, jotka olivat tuotu elokuvaan sen enempää selittämättä, mikä saattaa hämmentää joitakin katsojia.

Pelejä pelaamattomalta katsojan kommentti: ”Se kirvesäijä, se näytti kuin ilmestyvän maan alta! Mistä se tuli, mikä se oli ja miksi sillä oli niin naurettavat kuteet? 0_o”


Lisäksi peleistä tuttu Chris Redfield (Wethworth Miller) on päässyt mukaan. Miller esitti roolinsa uskottavasti, vaikka ei ruumiinrakenteeltaan vastaakkaan esim. RE5 pelin hahmoa, joka näyttää kiskoneen liikaa steroideja. Uskottavuuden kannalta on Millerin versio mielestäni parempi ja ainakin moni Pako-tvsarjan fani saa tästä lisäsyytä astua teatteriin.



Albert Wesker on yksi odotetuimpia hahmoja pelifanien keskuudessa ja hänen roolinsa oli toteutettu oikein kiitettävästi. Tyyli oli kohdallaan, mutta mm. veljeni jäi harmittelemaan, kun varsinaista taistelu osuutta oli kovin vähän.


3D


Elokuvaa oli selvästi ajateltu myös 3D:n kannalta. Tyylikkäimpiä efektejä olivat mm. konekiväärin hylsyt, veriroiskeet ja heittotähdet tms. efektit, jotka tuntuivat tulevan kohti katsojaa. Jotkut kokonaiskuvat eivät kuitenkaan toimineet kovin hyvin. Trikkikuvat näyttävät vielä enemmän trikkikuvilta ja joissakin kohdin toivoin että olisin voinut katsoa elokuvaa puhtaasti 2D:nä, sillä mielestäni kolmiulotteisuus yleisesti on vielä lapsen kengissä. Jos kuitenkin itse olet kiinnostunut 3D-elokuvista, on RE-Afterlife kannattava vilkaisu, sillä 3D tekee toiminnasta entistä näyttävämpää ja vauhdikkaampaa.


Yhteenveto:

Suosittelen elokuvaa toimintaleffoista pitäville katsojille, sillä taistelukohtaukset, erikoistehosteet ja tapahtuma ympäristöt sekä lavasteet olivat taas kerran visuaalisesti upeaa katsottavaa. Elokuva kannattaa katsastaa teatterissa, jos siihen on mahdollisuus, sillä toiminta elokuvat ovat varmasti kaikista huikeampia teatterissa katsottuna varsinkin nyt kun 3D:kin on antamassa lisäpotkua. Juoni oli mielenkiintoinen ja moniulotteinen ja erilaisia elementtejä oli käytetty monipuolisesti. Myös hahmot ovat mieleenpainuvia ja itse Milla Jovovichin (Alice) fanityttönä katselin näytöstä enemmän kuin mielelläni.



Yleisesti Resident Evil elokuvasarja on kannattava katsastus varsinkin pelejä pelanneille, joita kiinnostaa nähdä miten pelien hahmot ja hirviöt on toteutettu valkokankaalla, mutta jotka eivät vaadi elokuvilta suoraa yhteyttä peleihin.

Myös näyttävästä toiminnasta ja zombie-elokuvista kiinnostuneiden sekä niiden jotka eivät jaksa nipottaa tehosteiden todenperäisyydestä on elokuvat kannattavia katsauksia, vaikka pelit eivät olisikaan tuttuja. Elokuvat tarjoavat paljon kaunista katseltavaa ja komeata toimintaa. Kaikki elokuvat myös eroavat toisistaan huomattavasti, joten varsinaista toistoa on turha pelätä. Kuitenkaan mitään sen kummempaa sanomaa tai syvällisyyttä on leffoista ja sen hahmosta turha hakea. Tästäkin huolimatta ovat Resident Evil elokuvat kuitenkin viihdyttäviä pätkiä ja jos ei muuta niin miniasuisiin mimmeihin tuskin kovin moni pääsee kyllästymään. ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...