13. lokakuuta 2012

Movie Monday # 58 - Olosuhteet

Minä ja Movie Monday on nähtävästi lähdetty jossain kohtaa ihan eri teille, joten en tule edes yrittämään kiriä kaikkia haasteita kiinni, vaan teen mitkä hotsittaa. Tämä haaste numero 58 on sellainen, vaikka ilmaantunutkin jo aikoja sitten. 


"Mitkä ovat sinulle ne ihanneolosuhteet leffojen katsomiseen? Yksin vai yhdessä, kotona vai leffateatterissa, käpertyneenä nojatuoliin vai sängyssä maaten, eväillä vai ilman, pimeinä syysiltoina vai säällä kuin säällä?"

Leffojen katseluun johtaa yleensä tilanne, jossa itsellään on sitä maagista vapaa aikaa ja tietää ettei tule keskeytyksiä, eikä tarvitse leffan jälkeen juosta minnekään. Kotosalla suurin osa tulee katsottua dvd:ltä, vhs:ltä, nauhalta boksista tai suoraan töllöstä. Suurimman osan leffoista katson varmaan itsekseni, koska moneen haluan uppoutua ilman mitään häiriötä etenkin, jos kyseessä on enemmän keskittymiskykyä vaativa tapaus. Komedia, ö-luokan kauhu tai muu varma sukka sopii sitten yhden tai useamman ihmisen kanssa jaettavaksi. Kotiolosuhteissa en voisi koskaan ajatella katsovani leffaa tietokoneen ääressä, se vain pilaa tunnelman saman tien. Pitää olla jokin sohvantapainen ja sinne isompaan kokoluokkaan kuuluva töllö.

VHS-osasto 20"

DVD/telkun tuijotus/pleikkari-osasto 42"

Soffa

Toinen ympäristö on leffateatteri (=studio123), jonne on tullut mentyä niin yksinään, miehen kanssa, kaverin tai kavereiden kanssa. Kuitenkin selkeästi eniten miehen kanssa, jonka voi ottaa mukaan melkein mitä tahansa katsomaan. Leffateatterissa vaadin myös hiljaisuutta leffan aikana, koska siihen on tuolla totuttu ja lukeehan siellä seinässä olevassa lapussakin ”keskustelu kaverin kanssa vasta elokuvan jälkeen”. Itse vältän myös papattamista mainostenkin aikana, vaikka se nyt ei millään tavalla kiellettyä ole. Vaikka kotioloissa enää harvoin syön leffan aikana herkkuja tai mitään, niin leffateatterissa ollessani ne pienet popparit on must. Täysin asiakkaan rooliin en pysty leffassa käydessäni menemään, vaan jatkuvasti tarkkailen mainosten kuvasuhdetta, äänenvoimakkuutta, valojen syttymisiä/sammumisia jne. Itse leffaan taas osaan upota elokuvateatterissa jopa kotiolosuhteita paremmin. Kotona kun on noita häiriötekijöitä enemmän (=kissat) ja pystyy pausettamaan, joilloin väkisinkin tulee tunnelmaan pieni katkos.

Sitten kun oon iso ja rikas, haluan ihan erillisen leffateatterihuoneen!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...