11. lokakuuta 2012

TV Poiminta: Poutapilviä ja lihapullakuuroja

kuva täältä
Perjantai 12.10, TV5 klo 19.15
Cloudy with a Chance of Meatballs
Yhdysvallat 2009
Ohjaaja: Phil Lord & Christopher Miller
Käsikirjoitus: perustuu Judi ja Ron Barrettin samannimiseen kirjaan
Äänirooleissa: Bill Hader, Anna Faris, Neil Patrick Harris, James Caan, Bruce Campbell, Andy Samberg, Mr. T, Al Roker & Lauren Graham
Kesto: 1h 18min
Ikäraja: 7

Flint Lockwood on pienestä pitäen halunnut keksiä jotain merkittävää, mutta syystä tai toisesta hänen omasta mielestä nerokkaat ideat ovat käytännössä menneet pahasti penkin alle. Flintin äiti, joka aina uskoi pojan aivoituksiin, kuoli 10 vuotta sitten tehden Flintin isästä Timistä yksinhuoltajan. Tim:n on puolestaan vaikea ymmärtää poikansa keksimisintoa, eikä usko muutenkaan mihinkään nykyajan hömpötyksiin, vaan vakaaseen sardiini talouteen. Flint tulee kuitenkin viimein keksineeksi jotain, joka voisi toimia. Apina Steve, joka puhuu tulkkauslaitteen avulla ihmisten kieltä ja Flint luovat laitteen, joka tekee vedestä ruokaa. Tämä laite, oikealta nimeltään FLDSMDFR, tarvitsee rutkasti energiaa toimiakseen, joten Flint hiippailee isänsä huomaamatta pois kotoa kohti voimalaan, jossa hän kytkee laitteensa. FLDSMDFR imee itseensä tuhottomasti energiaa ja ampaisee taivaalle. Flint luulee jo homman epäonnistuneen ja masistellessaan laiturilla tapaa yhtä surkeassa jamassa olevan toimittajaksi haavailevan tytön, Sam Sparksin. Molempien suut loksahtavat auki kun taivaalle kerääntyy outoja violetteja pilviä ja maahan alkaa sataa hampurilaisia. Vihdoin Flint teki sen! Kaupungista, jossa sataa ruokaa tulee suositumpi kuin koskaan ja niin myös keksijästä kaiken takana. Kuten varmaan arvaat, ei kaikki mene kuitenkaan kauaa putkeen koneen villiinnyttyä tyystin.

kuva täältä

Poutapilviä ja lihapullakuuroja oli ensikatselulla todella positiivinen yllätys, koska allekirjoittanut ei osannut odottaa paljoa animaatiolta, joka kertoo taivaalta satavasta ruoasta. Elokuvassa on roppakaupalla omaperäisyyttä ja näinkin älyvapaasta ideasta on saatu toteutettua jotakin järkevää ja koossa pysyvää. Putoavista eineksistä on väännetty jos jonkinmoista huumoria varsin onnistuneesti. Lisäksi elokuvassa on tunteisiin vetoavia aspekteja: isä ja poika suhde, hyväksytyksi tuleminen, sekä pieni rakkaustarinakin. 

Kannattaa katsastaa, mutta varoitus: tätä elokuvaa katsoessa tulee nälkä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...