30. syyskuuta 2013

The Heat


Ohjaaja: Paul Feig
Käsikirjoitus: Katie Dippold
Pääosissa: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Demian Bichir, Marlon Wayans, Michael Rapaport, Jane Curtin, Dan Bakkedahl, Taram Killam, Michael McDonald & Thomas F. Wilson
Kesto: 1h 57min
Ikäraja: 12

The Heat on toimintakomedia kahdesta tyystin toisistaan poikkeavasta lainavartijasta. Sarah Ashburn (Bullock) on FBI:n erikoisagentti, joka tuntee oppikirjan ja säännöt ulkoa. Hän on todella pikkutarkka, eikä osaa höllätä nutturaa alkuunkaan ja näin ollen käy jatkuvasti kollegoidensa hermoille. Shannon Mullins (McCarthy) on puolestaan Bostonissa työskentelevä konstaapeli, jota ei ulkoisesta olemuksesta uskoisi ollenkaan tavallista tallaajaa kummemmaksi. Mullins työskentelee yksin ja tehokkaasti, mutta tulee asemalla mainiosti toimeen työkavereidensa kanssa ja heittää alinomaan huulta heidän kanssaan. Mullinsin tyyliin ei myöskään kuulu täysin säännöstön noudattaminen, vaan työntä hän tykkää tehdä omaan tapaansa, kunhan paha saa palkkansa. Ashburn joutuu Mullinsin kanssa nokitusten tämän saapuessa Bostoniin jutun perässä ja mahdollinen ylennys silmissä kiiluen. 


The Heat palveli tarkoitustaan ihan ok leffana, kun halusin mennä katsomaan edes jotain. Peruskivan ja satunnaisten nauratusten lisäksi elokuvahan ei ole kummoinen, mutta katsoisin minä viikonpäivänä tahansa Sandra Bullockia ja Melissa McCarthya samalla valkokankaalla. Katsomispäätökseen vaikutti toki myös Bullockin vuosien takainen rooli FBI-agenttina elokuvassa Miss Kovis. Huumoripuolella pelkäsin elokuvan vetävän överiksi nykykomedioiden tapaan, kun nuo härskeydet ja toisten tuska ei oikein kauan jaksa naurattaa. Toisaalta naispääosin varustetuissa komedioissa itselleni iskee myös helposti myötähäpeä, kun yritystä on, mutta onnistumista sitäkin vähemmän. The Heat ei harhaudu liiaksi kummallekaan väärälle polulle: näyttelijät osaavat asiansa ja paljolti huumoria perustuu hahmoihin ja heidän reaktioihin toisiinsa. Naurunappulaa väännetään onnistuneesti etenkin elokuvan loppupuoliskolla. Herkistely puoltakaan ei ole unohdetty, vaan välillä hidastetaan koluamaan naisten kipupisteitä ja sitä kautta parannellaan molempien saamia haavoja. 

The Heat on ihan hauska tapaus ja sopii hyvin kevyeksi viihdykkeeksi. Eritoten suosittelut naisenergian janoajille. 

Studiolta The Heat on jo lähtenyt, mutta Kino123 esittää kuvan ainakin vielä tänä iltana klo 20.00!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...