11. syyskuuta 2015

Mission: Impossible - Rogue Nation


Ohjaaja: Christopher McQuarrie
Käsikirjoitus: Christopher McQuarrie
Pääosissa: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Alec Baldwin, Tom Hollander, Zhang Jingchu, Jens Hultén & Simon McBurney
Kesto: 2h 11min
Ikäraja: 12

Mahdottomien tehtävien konkari Ethan Hunt on vakuuttunut entisistä agenteista koostuvan vaarallisen järjestön, Syndikaatin, olemassaolosta. Ainakin viimeistään siinä kohtaa, kun hän herää kyseisen järjestön kidutuskammiosta. Ethan pääsee pakoon, mutta ei omin avuin, vaan kaksoiagentti Ilsa Faustin avulla. CIA pitää Syndikaattia täytenä huhupuheena ja päätyy lakkauttamaan IMF:n toiminnan sellaisena kuin se on ja sulauttaa sen osaksi omaa järjestöään valvovan silmän alle. Kaikki IMF:n entiset työntekijät joutuvat tarkkaan syyniin ja Ethan Hunt päättää kadota maan alle, mutta kaikessa hiljaisuudessa Syndikaattia edelleen jahdaten.


Rogue Nation on jo viides elokuva Mission: Impossible-sarjassa, eikä meno tunnu lainkaan hidastuvan, eikä varsinkaan Tompan kohdalla. Toiminnallisesti elokuva tarjoaa saman vasteen, kuin aina ennenkin, mutta tarinallisesti se jää paljon jälkeen edellisestä ja varsin onnistuneesta osastaan, Ghost Protocol-elokuvasta. Muutamia erikoisjaksoja ja stuntteja lukuunottamatta tulee sellainen olo, että olen jo nähnyt tämän elokuvan, vieläpä useamman kerran.  

Elokuva alkaa käyttämällä jo kovimman ammuksen heti alkuun eli sen huiman lentokoneen kyljessä roikkumiskohtauksen, jonka stuntit Tomppa teki ihan itse. Se on ihan mielettömän huisi, mutta jälkiviisaana ajatellen, kyseinen kohtaus olisi kannattanut säästää myöhemmäksi osaksi elokuvaa, koska nyt se laittaa rimaa vähän liian korkealle. Etenkin kun juonikokonaisuus on vähän niin ja näin, painot kallistuu muuhun suuntaan, jolloin toimintakattaustenkin tulisi olla parempia kuin hyviä. Kestokin alkaa tuntua loppua kohden himpun verran pitkältä, kun se varsinainen mahdottoman tehtävä on suoritettu jo alta pois ja silti tapahtuu vielä vaikka mitä. 


Toimivista toimintaosioista on pakko erikseen mainita koko Turandot-oopperaan sijoittuva jakso, joka on tämän elokuvan kirkkain helmi. Se on kaiken kaikkiaan joka osiltaan mielenkiintoinen ja jännitys on saatu rakennettua pitkän kaavan mukaan onnistuneesti. Myös itse mahdottomaan tehtävään liittyvä sukellusosuus tarjoaa oman jännityksensä, vaikka kohtausessa muutamat muut pienet yksityiskohdat saattavat hieman häiritä, esimerkiksi se, että Ethan on niin yli-ihminen.

Tom Cruise se vaan jaksaa painaa. Olin tosiaan erittäin yllättynyt, kun selvisi jo paljon ennen elokuvan katsomista, että hän tekee sen lentokonestuntin ihan itse. Oltiin jo kollegan kanssa naureskeltu elokuvan tympeälle julisteelle, että kyllä on taas greenscreenit olleet taustalla hohoo. Samana iltana samainen työkaveri linkkasi videon Tompasta suorittamasta kyseistä stunttia ja sen jälkeen kyseinen juliste on näyttäytynyt silmiin ihan erilaiselta. Muun näyttelijäkaartin suhteen on vähän harmillista, että Simon Pegg ei oikein pääse ottamaan tuulta alleen, eikä Rennerkään saa oikein revittelymahdollisuuksia, kun molemmilla sitä potentiaalia olisi. Sen sijaan on erittäin ihanaa nähdä itse White queen eli Rebecca Ferguson näinkin isossa ja sähäkässä roolissa.

Mission: Impossible-Rogue Nation on erittäin perustoimintakauraa, vailla sen kummempia yllätyksiä. Toimintakiintiö tulee kyllä täyteen.


Leffan pidemmät trailerit ovat ihan liian pitkiä, vaikka ne eivät spoilaa, ne näyttää kaiken hienon jo valmiiksi, joten suosittelen pelkkää teaseriä:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...