9. syyskuuta 2015

Uneton48 Goes Long ja Valve-bileet

Uneton48 on tunnettu lyhytelokuvakilpailustaan, jossa joukkueet saavat aikaiseksi lyhärin vain 48:n tunnin aikana ja kuten nimi lupaileekin, harvinaisen vähillä yöunilla. Uneton48 Goes Long projekti venyttää elokuvan täyspitkäksi ja tunnit päiviksi. Tarkoituksena on siis vapaaehtoisten armeijan voimin tehdä pitkä elokuva ja ensimmäinen tälläinen tuotos kulkee osuvasti nimellä Night Goes Long. "Night Goes Long on taianomainen matka läpi yöllisen Helsingin, jonka tarina pohjautuu klassikkoteos Pikku Prinssiin. Elokuva ei tule maalaamaan kotikaupungistamme postikorttimaista kuvaa, vaan esittelemään sen sellaisena, kuin se tekijöille ja kaupunkilaisille näyttäytyy; rosoisena, puulla ja betonilla leikittelevänä sekä kasvillisuuspirskahdusten sävyttämänä kontrastien mekkana, jonka neonväristen graffitien ja yön valojen välissä mahdottoman raja tuntuu taipuvan.”
-ohjaajat Henri Huttunen & Vesa Kuosmanen" (lainattu täältä)


Night Goes Long kokeilee samalla uudenlaisempaa otetta elokuvien tekoon, sillä elokuva on tehty vahvasti yhteistyössä yleisön kanssa: kuvauspaikoista on saanut tehdä ehdotuksia, käsikirjoitukseen haettiin ideoita aina repliikkejä myöten ja esimerkiksi extroja on haettu suoraan somen avituksella. Kaikki on myös erittäin avointa, kuvauspaikoille on järjestetty avoimia ovia ja käsikirjoituskin löytyy netistä kaikkien luettavaksi ja kommentoitavaksi. 

Night Goes Long-elokuva saa ensi-iltansa 25.9 Rakkautta ja Anarkiaa festareilla, mutta tulee myös Elisa Viihteen kautta nähtäväksi. Tarkoituksena on saada kaikille yhtä lailla avoin mahdollisuus nähdä elokuva. Pääosissa nähdään Maunela Bosco (Nymfit) ja Elias Gould (Miss Farkku-Suomi) sekä näyttelijädebyytissään Manna ja Paperi T.

Vastaavanlaisen elokuvan teko ei olisi mahdollista ilman yleisön suurta tukea, vaikka tiimi työskentelisikin pelkällä ruokapalkalla. Mesenaatti-sivuston kautta on mahdollista tukea elokuvaa vielä konkreettisemmin ostamalla esimerkiksi elokuvan logolla varustetun t-paidan tai kangaskassin. Tukikeinot vaihtelevat halvasta (kunniaseinä 5e) kalliimpaan (saunailta made in kallio 250e). Ansaituilla tuotoilla ei pelkästään konkreettisesti ajeta tätä elokuvaprojektia eteenpäin, vaan avarretaan tekemisen mahdollisuuksia jatkossakin ja autetaan lahjakkaita tekijöitä eteenpäin urillaan.


Itse osallistuin ehkä hauskimmalla mahdollisimmalla tavalla elokuvan tukemiseen ja osallistuin edeltävänä viikonloppuna underground-bileisiin Helsingissä. Bileet olivat itse asiassa kaksipäiväiset hipat, mutta tukemisemme kohdistui lauantain rientoihin. Lauantaissa seuraavasta päivästä poikkeavaa olikin, että paikalla kuvattiin ilmeisesti jonkinlaisia yleisotoksia tulevaa elokuvaa ajatellen. Varsinainen ug-kohtaus oli kuvattu jo samana päivänä. Etukäteisinfossa olikin kerrottu ohjeistukset, jotka sisältivät muun muassa aika itsestään selvän kohdan: älä katso suoraan kameraan. 

Itse bileet olivat vähintään huisi kokemus, varsinkin kun ug-bileitä ei ole tullut aiemmin koettua muutoinkaan. Meitähän pidettiin aika jännityksessä, sillä juhlapaikka paljastettiin vasta paria tuntia ennen varsinaisten bileiden alkua. Paikka ja tunnelma vastasi kyllä juuri sitä, mitä näkee elokuvissa tai voisi kuvitella näkevänsä. Lipun hinnalla (Early Bird 15e) sai perusnarikkapalvelun lisäksi käydä maalauttamassa naamansa. Viimeisetkin jäänteet glitteristä suostuivat poistumaan naamastani vasta pari päivää myöhemmin. 

Mie ja leffan valomies/esituotannon koordinaattori!

48DayFilm.comhttp://www.48dayfilm.com/
U48 facebookissa
U48 Tumblr
U48 Twitter
U48 Instagram
Night Goes Long facebookissa 

Seuraava häpeninki on avoimet ovet Kalliossa, tekijöiden tukikohdassa 11.9. Tsekkaa
  Made in Kallio tapahtuma!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Sini! Oli mielettömän hienot bileet ja ihania ihmisiä osallistumassa elokuvan tekoon! <3 -Mikko, markkinointivastaava, Night Goes Long

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset itsellesi ja tiimille! Oli huisia! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...