12. maaliskuuta 2011

Gulliverin matkat

Ohjaaja: Rob Letterman
Pääosissa: Jack Black, Emily Blunt, Amanda Peet, Jason Segel, Billy Connolly & Catherine Tate
Kesto: 1h 30min


Huumorintäytteinen, lapsellinen ja nykyaikaistettu elokuvaversio Jonathan Swiftin kuuluisasta satiirisesta kertomuksesta.

Jack Black esittää Lemuel Gulliveriä, jolla on tapana puhua suuria, mutta jonka teot ei yllä lähellekään puheiden tasoa. Gulliver on jumahtanut työskentelemään isommassa firmassa vain postinjakelijana ja salaa ihailee erästä matkajuttujen toimittajaa Darcy Silvermania (Amanda Peet). Epätoivoinen yritys tehdä vaikutus tyttöön ja suurisuu johtaa Gulliverin matkalle kohti Bermudan kolmiota aikomuksena saada kokoon artikkeli kyseisestä paikasta. Bermudan kolmio on maineensa veroinen ja kuljettaa vähintäänkin mystisessä vesipyörteessä Gulliverin lilliputtien maan rantaan.

Tämän pätkän en odottanut olevan mikään kummoinen, ainoa odotus oli että tämä on helppoa katsottavaa ja tarjoaa jonkin asteen viihdettä. Siinä se onnistuikin, joten minulle tämä oli ihan mieluisa ainakin kertakatseluun. Kuitenkin lukiessani muita arvosteluja tämä on tyrmätty aika jyrkällä kädellä, mutta varmaankin arvijoitsijoilla on ollut odotuksetkin liian korkealla. Haloo, leffa, jossa on Jack Black on väkisinkin hieman kieli poskella.

"Lapset eivät ole tyhmiä – miksi heille siis tarjotaan vähä-älyisiä elokuvia, jotka eivät edes naurata? Kysymys nousee mieleen katsellessa 3D-kohellusta Gulliverin matkat." (Anna Möttölä, H.S.fi)

Minua kummastuttaa edellinen, sillä olen aikaisemminkin töissä miettinyt että vaikka tämä onkin vain k7 en osaa ajatella sitä niinkään lapsille suunnatuksi. En oikeastaan ymmärrä miksi edes niin nuoria viedä tätä katsomaan kun trailerinkin perusteella huumorikin on tässä sellaista, että aukenee vähän vanhemmille. Kai se sadun leima on tähän niin vahvasti isketty.


Plussa puoliin lukeutuu ehdottomasti elokuvan viihdyttävyys etenkin lukuisissa viitteissä muihin elokuviin (esim. star wars). Toinen syy mikä vetikin minua katsomaan on näyttelijät: Emily Blunt kuuluu suosikkeihin ja hän vetää ihanan överisti prinsessan osuuden. Jason Segel on ollut ilo katsella How I met your mother sarjassa ja tässäkin toimii Horation roolissa. Bill Connolly:llä on karismaa vaikka muille jakaa.

Jos kaipaa ei niin vakavasti otettavaa ja viihdyttävää elokuvaa teatterin lämmössä niin suuntaa huomenna (su 13.päivä) studio123:een klo 15.30, sillä se on enää viimeisen kerran ohjelmistossa silloin!

ps. 3D oli kans ihan ok

traileri
Katsokaa kans jos kiinnostaa vuoden 1939 animaatioelokuva täällä (oon kattonut tätä pienenä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...