19. heinäkuuta 2011

Movie Monday # 8 - Lapsuuden sankarille

Edellinen haaste Gone but not forgotten jäi nyt tietoisesti tekemättä, sillä vielä ei ole kuopattu kovin monta itselleni todella todella tärkeää ja tuttua näyttelijää. Tietenkin esimerkiksi Heath Ledgerin, Brittany Murphyn, Richard Harrisin ja Dennis Hopperin kuolemat harmistutti, mutta kukaan heistä ei ole vielä ollut niin suuri henkilökohtainen menetys, että elämä ei jatkuisi.

Movie mondayn uusi haaste:

"Aiheena tällä viikolla ovat siis lapsuudessa nähdyt elokuvat, jotka vaikuttavat elämässäsi yhä edelleen. Moni meistä elokuvafaneista on aloittanut harrastuksensa jo lapsena. Mikä tai mitkä olivat ne elokuvat, jotka vaikuttivat sinuun eniten lapsena ja/tai nuorena? Voit esitellä aihetta siltä kantilta, mikä teki sinusta leffafanin, joka yhä edelleenkin rakastaa raahautua elokuvateatterin pimeyteen jopa kesäkuumalla? Tai voit kertoa suurimmista leffaelämyksistäsi lapsena, olivatpa ne sitten ihania, kamalia, pelottavia, traumaattisia, lumoavia, itkettäviä tai mitä tahansa tuolta väliltä. Pääasia että lapsuudessa näkemälläsi elokuvalla on ollut sinuun lähtemätön vaikutus."

Jotta tämä ei mene itsensä toistamiseen, rajaan tämän 90-luvun elokuviin ja näin ollen sormusten herrat ym. eivät tule taas käsiteltäväksi. Lapsuuteen liitän vahvasti animaatio elokuvat, eikä vain mikään perus disney, vaan moni muu. Omia ikisuosikkeja ysärianimaatioista on: Leijonakuningas (1994), Pocahontas (1995), Toy Story (1995), Hercules (1997), Kaunotar ja hirviö (1991), Tarzan (1999), Taikamiekka-Seikkailujen Camelot (1998), Balto (1995) ja Anastasia (1997). Muita 90-luvun mieleenpainuvia elokuvia on: Babe (1995), Matrix (1999), Muumio (1999), Titanic (1997), Men in black (1997), American beauty (1999), Apollo 13 (1995), Braveheart (1995), Forrest gump (1994) sekä kauhurainat (scream, tiedän yhä mitä teit viime kesänä, kauhun oppitunnit ym.) ja katastrofileffat (armageddon, independence day, deep impact). Lista jatkuu vaan, mutta yhden haluan nostaa nyt ylitse muiden:


Jurassic Park (1993)
Isla Nublarin saarelle aiotaan avata puisto, jossa on DINOJAA! On iiiisokaulainen Brachiosaurus, kolmisarvi Triceratops, harjalisko Stegosaurus, Velociraptorit ja kaikkien dinojen kingi T. rex! Ikäänkuin ei olisi jo tarpeeksi jännittävää pikku mukuloille, ne dinot pääsee vielä karkuun aitauksistaan! Tää oli niiiiiiin siisti leffa ja onhan se edelleen. Samoihin aikoihin oli muutenkin hirveä dinovillitys menossa mulla ja tän leffan jälkeen se vaan paheni. Pikkuisia dinoleluja pursui ulos ovista ja ikkunoista, aijai ihania muistoja. John Williamsin musiikki toimii kuin aikakoneena takaisin 90-luvulle:


4 kommenttia:

 1. Jurassic Park on kyllä ehdottomasti omia suosikkejani ! 90-luvun teknologialla tehty aivan lositavan upeat dinot ! WouW! :)

  VastaaPoista
 2. Jurassic Park on ikisuosikkejani elokuvien saralla, mutta alkuperäinen kirja päihittää tässäkin elokuvan! En tiedä oletko lukenut, mutta jos et niin suosittelen lämpimästi! (:

  VastaaPoista
 3. Ruudukko: dinot jyrää! : D

  Anonyymi: enpä ole lukenut, mutta jos leffan päihittää ja leffa noin hyvä niin nyt kyllä kiinnostuin :D

  VastaaPoista
 4. On ehkä noloa myöntää mutta näin Jurassic Parkin leffassa 13 kertaa. Ja silti; kun vuokrasin sen piruuttani muutama viikko sitten se oli yhtä hieno :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...