14. tammikuuta 2012

Disney/Pixar salaisuudet julki!

Kaikki eivät ehkä vielä tiedä, että Disneyllä on paha tapa ripotella elokuviinsa jos jonkinmoisia piilomerkkejä sekä viittauksia toisiin elokuviinsa, erityisesti vanhempiin elokuviin. Näitä kutsutaan nimellä Disneyn Easter Eggs. Yksi kaikista selkeimpiä ja helpoimpia bongata on Hercules elokuvasta Scarin talja. Aika selkeä on myös Kaunottaren ja hirviön teeastiasto elokuvassa Tarzan.


Sitten löytyy lukemattomia muita, aina vain haastavampia bongattavia. Niille, jotka eivät halua alkaa itsekseen koluta joka sekuntia läpi tarjoan hätähelpotukseksi suppean listan mistä löydät ja mitä!

  • Aladdinissa sulttaanin lelueläinten joukossa on Kaunottaren ja hirviön Hirviö
  • Aarreplaneetasta löytyy ihan elokuvan alusta Stitch lelu nuoren Jim Hawkinsin leluhyllystä
  • Prinsessa ja sammakko elokuvassa myös alkupuolella voidaan kaupunkikuvassa nähdä nainen, joka ravistelee Aladdinin taikamattoa parvekkeeltaan
  • Dumbo lelu puhaltaa kuplia Basil hiiressä, lelukaupassa
  • Lilo ja Stitch elokuvassa vilahtaa seinällä Mulan juliste
  • Aladdinin hengen sormeen tarttuu Arielin Sebastian
  • 101 dalmatialaista elokuvasta löytyy Kaunotar ja kulkuri elokuvan Ritu lemmikkieläinkaupan näyteikkunasta
  • Arielissa Tritonin saapuessa elokuvan alkupuolella juhlasaliin, on kutsuttujen joukossa myös Mikki, Aku ja Hessu.

Ohessa oleva video paljastaa Bellen cameon Notre Damen kellonsoittajassa. Bongata voi jälleen kerran taikamaton ja bumban (jonka suhteen olen kyllä skeptinen).
Viimeisin elokuva Kaksin karkuteillä kätkee Pinokkion, Prinsessa Ruususen kirjan ja Pumban!
Lisäksi Mikki hiiren pää saattaa olla vaikka missä, ihan symbolina tai pelkkänä muotona tai kuten Aladdinissa Radjan pää on hetken Mikki hiiristetty.


Disney Pixar on jatkanut täysin samaa linjaa, ellei vielä kahta kauheammin. Vanhojen elokuvien sijaan annetaankin viittauksia tuleviin kuviin.


Kattava kattaus kaikista Pixarin ylläreistä cameoista numero A113:seen löytyy youtubesta kolmiosaisena, joista ensimmäinen osa on seuraa tässä. Älä siis katso jos haluat tehdä etsintä työsi ihan itse! Osa 2 täällä ja osa 3 täällä.Video valottaa myös kahden merkittävän esineen lampun ja pallon olinpaikat eri Pixar kuvissa. Nämä ovat esineet Disney Pixarin ensimmäisestä lyhytelokuvasta Luxo Jr. vuodelta 1986.


Studio 123 saa tänä vuonna sisaryhtiön, Kino 123:n. "Pikkuinen" nousee uuteen kauppakeskus Veturiin syksyllä. Kasvutarinaa voi seurata Kino 123:n blogista, jossa on meneillään jo ensimmäinen juuri Pixariin liittyvä kilpailu. Jos liityt lukijaksi viimeistään huomenna ennen klo 01.23, osallistut Autot 2 blu-rayn arvontaan! Lisää Autot 2 elokuvan salaisuuksista voit lukea kyseisestä blogimerkinnästä! Eikun bongailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...