5. tammikuuta 2016

Joululahjoja ja muuta muisteloa

Hyvää uutta vuotta 2016! Olkoon se suotuisa ja vielä elokuvarikkaampi kuin edellinen vuosi!
Vielä ennen siirtymistä tämän vuoden asioihin (=Oscareihin...), pientä muisteloa joulun pyhistä uuteen vuoteen.

Vietin siis peräti viiden päivän joululoman, jona aikana tuli katseltua useampiakin elokuvia enemmän ex tempore hengessä ja jo aikaisemmin nähtyjä sellaisia. Muun muassa fiilistelin jo aattoiltana/yönä kotimaisia suosikkeja Rare Exportsia ja Napapiirin sankareita. Lumiukkoa ja Prinsessa Ruususta olin fiilistellyt jo päivemmällä suoraan töllöttimestä. Toissavuonna jo Tv-poiminnoissa esiintynyt Pessi ja Illusia unohtui siis vuosi sitten kokonaan laittaa menemään nauhalle. Tänä vuonna pääsin jo pidemmälle, kun muistin kyllä ajastuksen, mutta nauhoitus oli feilannut ja koko elokuvaa oli nauhalla vain semmoiset 30 minuuttia... ehdin nähdä sentään Jorma Uotisen lukkina... ehkä ensi vuonna sitten. 

Joululahjakuvien tykitys tulee tähän väliin:
(yksi jäi kyydistä, unohdin kuvata tommosen ison Doctor Who pahvitaulun, jossa on Clara ja Capaldi.. on hieno)

Sherlock kalenteri mulle/meille paremmalta puoliskolta

Tämä on pitänyt jo pitkään hankkia, nyt ostin samaan pakettiin seuraavan kanssa, kun oli hintataso viimein kohillaan.

Perinteinen höpötin laajennettu osa, jota on sitten pyhinä tuijoteltu ja koluttu läpi niitä extroja. Tästä kyllä jäi niin ristiriitaiset fiilikset. Itse elokuvaan oli lähes yksinomaan lisätty vain sitä kamalaa matskua, siis samaa sarjaa sen Legolaksen tasohyppelyn kanssa. Extroissa taas tuska nousee, kun näytetään pari oikeasti hyvää ja koskettavaa kohtausta, jotka eivät päätyneet edes extended versioon. Joka osiossa tulee melkein puheeksi tekijöiden hirveä hoppu ja selkeästi juosten kustu meininki. Harmistus sentään, kun tästä olisi voinut jopa tulla jotain, jos projekti olisi saanut aikaa valmistua kunnolla...

Sain myös Vhs:iä!! Disney klassikko: lehmäjengi!

Ja Pixar osastoa: Monsterit Oy ja Nemoa etsimässä

Henkien kätkemä ja Liikkuva linna kuvakirjat kyseisten elokuvien hahmoista, niiden luonnoksista ja taustakuvista. Henkien kätkemä on saatu jo syntymäpäivälahjaksi.

Tämä ei ole tämän vuoden joululahja, tämä on itseasiassa viime vuoden. En koskaan päätynyt kuvaamaan sitä blogin puolelle, joten siinä on!

Tässä ihan paras joululahja! Star wars-korviksia. Jedi Orderit ovat korvissa jo monesti ehtineet killua!


Varsinaisesti leffassa en käynyt tällä aikavälillä lainkaan, mutta Event-cinemaa tuli kulutettua enemmän kuin hetkeen. Tapaninpäivänä näin vihdoin ja viimein joulun klassikkobaletin, Pähkinänsärkijän! Aikaisempina vuosina on aina ollut joku aikataulullinen este, etten ole päässyt tätä ihanuutta katsomaan. Toinen erilaisempi kokemus oli meidän puljun maahantuoma Doctor Whon jouluspesiaali, joka on jo edeltävästä joulusta lähtien rantautunut meidän kodin jouluperinteeksi. Oli kyllä ihan erilainen fiilis katsella tätä leffateatterissa muiden fanaatikkojen mukana. Uuden vuoden aattona eksyimme vielä kolmannen kerran event-cinemaan, kun John Williams Celebration-konsertti oli tullut esityslistalle. Aikataulu oli suunniteltu niin, että hieman konsertin jälkeen pystyi katsomaan paikallisen rakettishown teatterin ylätasanteelta käsin (sieltä on hienot näkymät jo normipäivänäkin). Itse konsertti oli sen verran vangitsevaa (haloo, John Williamsin parhaimmistoa ja myös herra itse), että olisi saanut olla vielä ainakin puolet pidempi!

Ihan kuin olisi joku suosikkirivi peräti

4 kommenttia:

 1. Hienoja lahjoja! Kieltämättä hieman kade noille korviksille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä parhaat ja semmoiset, joita ei tajunnut edes itse toivoa :D

   Poista
 2. Oumaigaad - onko sinulla laitetta johon tuollaiset kasetit muka vielä voi työntää!?

  ...ja kivat lahjat tosiaan -- oon puolestani kade tuosta John Williams-konsertista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla! Pyhä vhs-soitin ja varalla toinenkin vastaava laite, jos ensimmäinen joskus päättää kusahtaa :D joskus esitellytkin täällä "kotiteatteria", niin tuo on vielä semmoisen kuvaputkitelkan yhteydessä kiinni, on vähän armollisempi sille kuin isompi ja modernimpi töllö :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...