20. joulukuuta 2014

TV Poimintoja: joululomille katseltavaaSaiturin joulu


Lauantai 20.12 (TÄNÄÄN!)
Nelonen, klo 21.00 

Vuoden 2009 versio Saiturin joulusta on toteutettu motion capture tekniikalla ja oli ensimmäisiä 3D-elokuvia, jonka näin elokuvateatterissa. Juoni noudattaa alkuperäistä Dickensin tarinaa moraalittoman ahneesta Ebenezer Scroogesta, jonka luona vierailee kolme joulun henkeä näyttäen vanhalle kitupiikille väläyksiä menneisyydestä, nykyisyydestä ja varoittavasta tulevasta. Pääosassa ja kaikkien kummitusten rooleissa keikkaloi Jim Carrey, mutta on sivuosissa esimerkiksi Gary Oldman ja Colin Firth. 


Kino Suomi: Pessi & Illusia


Sunnuntai 21.12
Yle teema, klo 12.35 

Pessi ja Illusia on jäänyt lapsuudestani mieleen, enkä ole aikuisena sitä vielä uudestaan katsonutkaan, joten tämä menee nauhoitukseen! Elokuva on vuodelta 1984 ja sai aikanaan tunnustusta viiden Jussi-palkinnon merkeissä. Illusia on keijukainen, joka tulee tutkimaan uteliaana alhaalla sijaitsevaa maailmaa, mutta ei pääse enää kotiinsa menetettyään siipensä. Peikkopoika Pessi on täysin vastakohta valoisalle Illusialle, mutta haluaa auttaa tätä selviytymään talven yli alhaalla kylmässä maailmassa.


Inception


Maanantai 22.12
Subtv, klo 21.00

"Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) on erikoistunut varastamaan muiden ihmisten salaisuuksia näiden nukkuessa, sillä hän ja hänen ryhmänsä kykenevät pääsemään muiden uniin ja sitä kautta pään sisään, kun heidän mielensä ovat haavoittuvimmillaan unen aikana. Cobbin asiakkaana ovat suuryritykset, mutta työ on maksanut hänelle hänen vaimonsa ja vapautensa. Cobb aikoo tehdä vielä yhden suuren keikan päästäkseen palaamaan takaisin Yhdysvalloissa odottavien lastensa luokse. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan varastaa, vaan istuttaa uusi ajatus kohdehenkilön alitajuntaan" (lainaus alunperin täältä. Oma juttuni kokonaisuudessaan täällä.)


Joulutarina


Keskiviikko 24.12
MTV3, klo 20.10 

Kotimainen jouluklassikko Joulutarina vuodelta 2007 löytyy omastakin hyllystä ja on tullut parina jouluna katsottua töllöttimestä. Elokuva on harvinaisen onnistunut kotimaiseksi ja vielä joulaiheiseksi elokuvaksi, joka kertoo itsensä Joulupukin elämäntarinan ja miten hän alun alkaen keksi ryhtyä jakamaan lahjoja lapsille. Rooleissa muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Otto Gustavsson, Kari Väänänen, Minna Haapkylä, Mikko Leppilampi ja Laura Birn.


Shrek ja ikuinen onni


Torstai 25.12
MTV3, klo 12.00 

"Ukkomies Shrek alkaa saamaan pikkuhiljaa tarpeekseen rutiinien täyttämästä arjesta ja kaipaamaan aikoja, jolloin oli vain hirmuinen jätti yksin omalla suollaan. Tähän hätähelpotusta tarjoaa Tittelintuure, joka omaa hämärät taikasopimukset pikkupräntteineen ja porsaanreikineen. Seurauksena asiat tietenkin kääntyy aivan erilailla kuin Shrek itse mielessään kuvitteli ja hän joutuu tekemään kaikkensa saadakseen vanhan elämänsä takaisin.

Parasta antia elokuvassa on nähdä mitä tutuille hahmoille olisi käynyt, jos tämä vaihtoehtoinen todellisuus toteutuisi. Eniten nauruja kirvoittaa ehdottomasti saapasjalkakissa uuden uhkeamman ulkomuotonsa kera." (koko juttu täällä)Rautarouva


Torstai 25.12
TV1 klo 20.45

"Rautarouva kertoo Britannian ensimmäisen naispääministerin, Margaret Thatcherin elämästä. Elokuva alkaa nykyisestä tilanteesta, jossa esitetään vanhuudenhöperö nainen ja tästä tarinaa aletaan kokoamaan takaumien kautta. Nuoruudesta nostetaan esille Thatcherin kauppiaan tytär tausta ja raudanlujat konservatiiviset periaatteet, jotka seurasivat naisen mukana läpi elämän. Parlamenttiin pääsyn jälkeen korostetaan yhden naisen kamppailua saada äänensä kuuluviin vaikutusvaltaisten miesten joukossa. Poliittiselta uralta näytetään läpimurtoja ja kohokohtia kuin myös ristiriitaisuutta ja tyytymättömyyttä. Thatcher kuvataan tiukasti uraansa keskittyneenä naisena, joka teki työnsä rautaisella otteella, mutta perhe-elämänsä kustannuksella." (koko juttu täällä)


Game of thrones kausi 4, jaksot 1-5 


Torstai 25.12 
TV2, klo 22

Supersuositun Game of Thronesin neljännes kausi tulee viimein tv-ensi-iltaan. Tosin vain viidellä ensimmäisellä jaksolla ja seuraavaa könttää joutuu odottamaan tammikuun lopulle, 29.1.2015 asti. Jos kuitenkin olet kuten minä, eikä sinulla ole HBO Nordicia ja olet odottanut siltikin kiltisti tv-esitystä, ei tuollainen pieni odottelu tunnu missään. Siinä välissä ehtii vaikka kirjojakin kerrata uusiksi (koska se uusi kirja tulee?!?).


Matilda ja lasten kapina


Sunnuntai 28.12
TV5, klo 13.05 

Matilda pohjaa Roald Dahlin samannimiseen lastenkirjaan. Matilda on ikäisekseen todella älykäs nuori tyttö, joka on todella kiinnostunut lukemisesta. Hänen vanhempansa ovat kuitenkin eri maata, eivätkä osaa huomioida tai ymmärtää tytärtään ja isovelikin vain kiusaa. Kouluiän lähestyessä Matildan kärsivällisyys vanhempiensa suhteen alkaa olla lopussa ja suuttuessaan hän huomaa osaavansa vielä enemmän kuin ennen tiesikään. 

Matildan olen nähnyt useampaan kertaa ja se on niin sympaattinen elokuva, vaikka melkein kaikki aikuishahmot ovat karseita karikatyyrejä, mutta kosto on sitten sitäkin suloisempi. 


Die Hard


Sunnuntai 28.12
MTV3 klo 22.35 

Ensimmäinen Die Hard elokuva vuodelta 1988 on joulun klassikkoelokuva varsinkin aikuisemmalle yleisölle. 

"On jouluaatto Los Angelesissa. Newyorkilaispoliisi John McClane (Bruce Willis) on tullut tapaamaan Nakatomi-yhtymän pilvenpiirtäjässä johtajana työskentelevää ex-vaimoaan. Yhtymän johto juhlii onnistuneita miljoonakauppoja. Juhlinnan keskeyttää 12 konepistoolein ja räjähtein varustautunutta Terroristia, jotka syöksyvät pilvenpiirtäjään, ottavat johtoryhmän panttivangiksi ja ilmoittavat haluavansa kassaholvissa olevat 600 miljoonan arvopaperit. Panttivankien ainoa toivo on McClane, sillä hän onnistuu pakenemaan pilvenpiirtäjän sokkeloihin. Mutta hän on haavoittunut ja hän on yksin..." (lainaus täältä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...