15. tammikuuta 2011

Henkilökuva: Warwick Davis

Koko nimi: Warwick Ashley Davis

Syntymäaika ja -paikka: 3.2.1970 Surrey:ssä, Englannissa

Pituus: 107cm (lyhytkasvuinen)

Puoliso ja perhe: vaimo Samatha Davis ja 2 lasta

Omaelämänkerta: Size Matters Not: The extraordinary life and career of Warwick Davis

Warwick Davis sai ensimmäisen roolinsa hänen isoäitinsä ansiosta, joka kuuli radiosta mainoksen, jossa etsittiin lyhytkasvuisia ihmisiä Jedin paluu elokuvaan. Davis oli tuolloin 11-vuotias ja kahden aiemman Star Wars elokuvan fani. Davis pyrki vain taustarooliin yhtenä Ewok joukon jäsenistä, mutta kun Kenny Baker sairastui, sai hän tämän roolin Wicket Ewokina. Myöhemmin Davis on esiintynyt Star Wars episodi ykkösessä kolmessa eri roolissa: Weazel (Watton uhkapelurikaveri), Wald (Anakinin kaveri) ja Yoda niissä kohdissa, missä tämä kävelee.

Vuonna 1987 George Lucas ja Ron Howard pyysivät Davisin keskustelmaan uudesta elokuvasta ja roolista, johon he olivat kaavailleet nimenomaan Davisia. Tämä elokuva oli nimeltään Willow, jossa Davisilla oli ensimmäinen mahdollisuus esittää roolia, jossa hänen kasvonsa näkyisivät ja hänet pystyisi tunnistamaan muutenkin kuin äänestä. Elokuvassa Davisin esittämä Willow ajautuu seikkailuun löydettyään tyttölapsen kotikylänsä joenvarrelta. Tyttölapsi onkin muinaisen ennustuksen mukaan tuleva kuningatar ja lapsen kohtalona on päättää ilkeän noitakuningatar Bavmordan valtakausi. Roolisuorituksensa perusteella Davis saisi saada enemmänkin rooleja ”omilla kasvoillansa”

Davis on niittänyt useita rooleja myös Narnia kirjojen filmatisoinnin osalta. B.B.C:n tv sarjassa Prinssi Kaspian ja Prinssi Kaspianin matka maailman ääriin Davis esittää urhoollista Riipitsiip hiirtä. Samojen tekijöiden käsialaa on myös Hopeinen tuoli, jossa Davis esittää pöllöä. Uudemmassa elokuvaversiossa Prinssi Kaspianista Davis esittää Nikabrik kääpiötä.


Muita rooleja:

Harry Potter elokuvissa Davis esiintyy professori Lipetit:n roolissa parrakkaana (kuva oikealla) kahdessa ensimmäisessä elokuvassa ja mustilla viiksillä varustettuna seuraavissa. Uusimmassa Kuoleman varjelukset elokuvassa Davis esittää kääpiö Lujahakaa, jota aiemmin näytteli Verne Troyer.

Linnunradan käsikirja liftareille elokuvassa Davis oli robotti Marvinin puvun sisällä, vaikka äänen robotille antoi Alan Rickman.

Kauhuelokuvassa Leprechaun Davis esittää pääosaa.

Tv-sarjassa 10th Kingdom Davis esiintyi sivuosassa Acorn-kääpiönä.

Vuonna 1995 Davis perusti yrityksen Peter Burroughsin kanssa, joka on erikoistunut lyhytkasvuisten henkilöiden välitykseen rooleihin elokuviin ja tv-sarjoihin.

Valitsin Warwick Davisin esiteltäväksi, sillä hänelle on kertynyt niin monia mielenkiintoisia rooleja ja hän on onnistunut menestymään isompien ihmisten keskellä. Monesti olen bongaillut Davisin jossain elokuvassa tai tv-sarjassa ja toivon, että muutkin oppisivat huomaamaan hänet.

Lähteinä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Warwick_Davis

http://sci-fi-online.com/2006_Interviews/06-07-25_WarwickDavis.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...