26. lokakuuta 2011

Kolme muskettisoturia


Ohjaaja: Paul W. S. AndersonPääosissa: Logan Lerman, Milla Jovovich, Matthew MacFadyen, Ray Stevenson, Luke Evans, Mads Mikkelsen, Orlando Bloom, Gabriella Wilde, James Corden, Juno Temple, Freddie Fox & Christoph Waltz
Kesto: 1h 59min
Ikäraja: 13


Tunnetulla näyttelijäkaartilla täyteen ahdettu muskettisoturi filmatisointi menettelee, vaikka hommassa haiskahtaa rahastuksen maku.

"Kun maankuulut musketöörikonkarit Athos, Porthos ja Aramis varastavat ilma-aluksen piirustukset tiukasti vartioidusta venetsialaisesta holvista, heidän riemunsa jää lyhytaikaiseksi. Heidän kaunis rikostoverinsa Milady huumaa kolmikon ja myy piirustukset eniten tarjoavalle - tyynen viileälle engelsmannille nimeltä Buckingham. Se on paha takaisku tunnetuille miekkamiehille. Niinpä kun nuori ja huoleton D'Artagnan matkustaa kolme vuotta myöhemmin Pariisiin toteuttaakseen unelmansa ja ryhtyäkseen muskettisoturiksi, hän joutuu toteamaan esikuviensa olevan enää varjo entisestään - nämä paiskivat hanttihommia ja etsivät edes jotain mielekästä käyttöä taidoilleen... mutta eivät pitkään. Samaan aikaan kavala kardinaali Richelieu hautoo petollista juonta, jolla syrjäyttää nuori kuningas Ludvig. Hän värvää kaksoisagentti Miladyn tekemään likaisen työn puolestaan ja lavastaa asiat niin, että kuninkaan morsiamella kuningatar Annalla näyttäisi olleen suhde uudella ilmalaivallaan leveilevän Buckinghamin kanssa. Jos kuningas nielaisee valheen, se tietää sotaa Englantia vastaan, kuningattaren kuolemaa ja sitä, että Ranskan kansa ryhtyy vaatimaan itselleen vahvempaa johtajaa - Richelieu'ta itseään - joka voisi johdattaa heidät yli vaikeiden aikojen. Jos kuningas taas ei nielaise syöttiä, silloin on mahdollista, että rauha säilyy. Mutta jotta niin voisi tapahtua, kolmen muskettisoturin ja heidän nuoren oppipoikansa tulee suoriutua kaikkien aikojen vaarallisimmasta tehtävästään - noutaa korvaamattoman kallis timanttikaulakoru lähes murtovarmasta Lontoon Towerista ja palauttaa se kuningattarelle ennen kaiken ratkaisevia tanssiaisia." (lainattu studio123:n sivuilta)Vaikutti siltä, että elokuvan tekijät ovat keskittyneet pitämään hauskaa käsikirjoituksen ja muun olennaisen kustannuksella. Tehosteisiin onkin sitten panostettu, mikä näkyy esimerkiksi hienoissa karttaosioissa, jossa tämä 3D-ominaisuuskin näkyy selkeimmin. Puvustus ja lavasteet kiinnittävät myös huomioni positiivisessa mielessä.

Jos oikein pysähtyy miettimään mitä henkilöiden pään sisällä liikkuu, mikä ajaa heitä eteenpäin, mikä järki tässä kaikessa on ja mitä he tuntevat, huomaa tarinassa aukkoja kuin reikäjuustossa. Itse näyttelijät päin vastoin tekevät paikoin puolin hyvää työtä. Erityisesti maininnan haluan antaa Milla Jovovich:lle, jonka hahmo on kiero kuin korkkiruuvi ja jonka todellisesta luonteesta ei kukaan ota selkoa. Lisäksi olen vahvasti sitä mieltä, että Orlando Bloomin (joka ei lukeudu yleensä suuriin suosikkeihini) tulisi tehdä enemmän näitä pahisrooleja.

Kolme muskettisoturia on jossain kohtia ihan okei, mutta ei esittele Orlin pahis roolin lisäksi mitään erikoisempaa. Ellei muskettisoturit kiinnosta ihan toden teolla, voi hyvällä omalla tunnolla jättää tämän välistä.

Traileri

1 kommentti:

  1. "Erityisesti maininnan haluan antaa Milla Jovovich:lle, jonka hahmo on kiero kuin korkkiruuvi" Ehkä vain tuon lauseen takia on elokuva pakko katsoa <3, vaikka käsikirjoitus olisikin sukka. xD Kiitos postauksesta.^^

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...