26. helmikuuta 2012

Movie Monday # 37 - The one in charge

Movie monday jatkaa listaus teemalla ja nyt vuorossa on top 3 ohjaajat:

"Jatketaan tälläkin viikolla toivotuilla top-listoilla ja nyt saavat vuoron lempiohjaajat. Ketkä elokuvaohjaajat pääsevät sinun top3 -listallesi ja miksi? Mikä kunkin lempiohjaajasi elokuvista on erityisesti tehnyt sinuun vaikutuksen?"

Kaikilla on tainnut olla tämän haasteen kanssa pienoinen valinnan vaikeus ja sama ongelma itsellänikin. On niin monen monta huippu visionääriä, että tuntuu epäreilulta karsia todella hyviä nimiä pois. Ehkä joskus pitää tehdä isompi listaus! Tässä olen nyt sitten käyttänyt kriteerinä ennenkaikkea sitä, että minun pitäisi osata nimetä ohjaajalta useampi todella hyvä elokuva, jotta hän pääsee listalle. Esimerkiksi Christopher Nolan piti alunperin tulla kolmannelle sijalle, mutta en voi laskea häntä sinne vain 3 elokuvan perusteella (Batmanit ja Inception), vaikka hän näitten osalta onkin selkeä mestaritekijä. Tässä he siis tulevat:


3. Steven Spielberg


Spielbergin ottamiseen listalle olin jopa vastahakoinen, mutta mitä enemmän asiaa sulattelin, sitä enemmän aloin kallistua tähän. Onhan hänellä sellainen määrä hyviä elokuvia ohjaaja plakkarissaan, että vähemmästäkin kalpenee. Syynä siis: Kadonneen aarteen metsästäjät (ja jatko-osat), E.T, Jurassic Park, Schindlerin lista, A.I-tekoäly, Terminaali ja Tintin seikkailut.2. Hayao Miyazaki


Studio Ghiblin toinen perustaja ja animaatio perinteen kulmakivi. Mielikuvitus vailla vertaa ja todisteena nämä: Laputa, Totoro, Kikin lähettipalvelu, Porco Rosso, Prinsessa Mononoke, Henkien kätkemä & Ponyo.1. Peter Jackson


Ei tule varmaankaan kenellekään yllätyksenä, että tämä mies hallitsee tämän listan valtaistuinta. Se on se käsittämätön kunnianhimo elokuvia kohtaan, mikä Jacksonilla on joka projektissaan. Elokuvista perusteina Taivaalliset olennot, King kong & Oma taivas. Sitten sillä oli se joku kolmen elokuvan setti, jonka nimi ei tule nyt mieleen, mutta se oli ihan kiva...P.S. Muistakaahan Oscar-gaala nelosella tänään! Valvojaiset alkaa keskiyöllä ja gaala puoli neljältä aamuyöllä. Nostan hattua kaikille, jotka jaksaa valvoa (mukaan lukien itselleni)..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...