27. helmikuuta 2012

Oscar-gaala 2012 valvojaisten jälkeinen yhteenveto


Nyt on valvottu naurettavan myöhään, nukuttu naurettavan pitkään ja koettu jälleen jokavuotinen suosikki urheilutapahtumani: Oscar-gaala. Aikaisemmista jupinoistani huolimatta, löysin jostain innostusta katsella tätä. Edellisen vuoden gaalasta pidin tosin paljon enemmän, pitkälti huomattavasti paremman elokuvatarjonnan tähden, mutta Oscarit on Oscarit. Yhteneväistä tämän vuoden oscar-kuvissa oli monien sijoittuminen menneeseen aikaan ja perinteisen juontajan, Billy Crystalin valinta sopi tähän samaan linjaan. Edellisenä vuonna gaala oli piristävällä tavalla nuorekkaampi, vaikka Francon tönkköys hieman latisti, mutta ihana Hathaway onneksi varasti silloin shown.

Punainen matto meni joutuisammin tänä vuonna omalla kohdalla ihan siitä syystä, että minä ja valvojaisseurani olimme tehneet sen verran hyvät valvojaisherkut ja alkudrinkit, että kyllä siinä kelpasi syöpötellä ja juopotella. Mielestäni onnistuneimmat puvut olivat Gwyneth Paltrow:lla, Glenn Closella, Natalie Portmanilla, Emma Stonella ja Jessica Chastainilla puvun istuvuudesta huolimatta. Oli myös ilo huomata Gwyneth:llä välillä hiukset kiinni, sillä usein hänen auki olevat hiukset ovat tehneet kokonaisuudesta homssuisemman näköisen. Onnistuneet ja mieleenpainuvat kampaukset olivat myös Rooney Maralla ja Sandra Bullockilla. Miesten asuista edukseen erottui Christopher Plummer. Mitään hirvityksiä ei matolla tullut vastaan, mutta itse en tykännyt paljon kehuja saaneen Michelle Williamsin asu kokonaisuudesta.Gaalan aloitti arvokkaasti Morgan Freeman ja Hugo pokasi heti alkuun kuvauksen ja lavastuksen Oscarit, aivan ansaitusti. Maskeerauksen pysti meni riemukseni Rautarouvalle. Harmillisesti äänitehosteitten Oscar ei mennyt Drive:lle, joka oli sen ainut ehdokkuus, vaan tässäkin voiton vei Hugo ja samassa syssyssä Hugo vei äänityksen Oscarin. Vaikka Hugoa pitkälti tuin gaalassa, olisi esimerkiksi erikoistehosteista palkinto voinut mennä eri osoitteeseen, vaikka edes muistaa sitä Potteria. The Artist (jonka haluan päivä päivältä kovemmin nähdä) pokasi mukavasti pystejä ja mukaan lukien tavoitelluimpia palkintoja: paras elokuva, ohjaus, miespääosa, musiikki ja puvustus. Muppetit olisi voinut jättää kokonaan pois gaalasta ja kyllä se Rio olisi ansainnut parhaan laulun Oscarin himpun verran enemmän. Cirque du Soleil oli huikea Danny Elfmanin upean sävellyksen siivittämänä. Karismaattisimmat palkintojen jakajat olivat ilman muuta Robert Downey jr. ja Emma Stone.

Kaikista eniten oikeisiin osoitteisiin menivät Animaation ja Parhaan naispääosan palkinnot. Rango päihitti kaksi itselleni tuntematonta ulkomaista animaatiota sekä kaksi Dreamworksin blockbusteria. Kotivalvomossa hurrattiin. Vielä hienommalta tuntui Meryl Streepin voitto elokuvasta Rautarouva. Tällä kertaa Streep oli kyllä pikemminkin golden lady upeassa kultaisessa mekossa, joka sointui hyvin yhteen enemmän kuin ansaitun pystin kanssa.

Loppuun parhaan lyhytanimaation Oscarin vienyt The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore, jonka katsomista suosittelen:

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...