12. heinäkuuta 2010

Hobitti elokuvaa odotellessa

Seuraan aktiivisesti eri lähteiden uutisointia Hobitti elokuvaprojektin edistymisestä ja tarjoan nyt tämän hetken katsauksen tilanteeseen: Ohjaaja Guillermo del Toro jätti siis ohjaajapestin jo toukokuussa ymmärrettävästi aikataulun viivästymisen takia tosin mitään virallista aikatauluahan ei ole vielä edes annettu. Kumminkin del Toro jatkaa vielä käsikirjotuksen työstämisen kanssa. Muut käsikirjoittajat ovat TSH (=Taru sormusten herrasta) elokuvan vanha tiimi: Peter Jackson, edellisen vaimo Fran Walsh sekä Philippa Boyens. Uusi ohjaaja on yhä hakusessa, mutta ei hätää: Jackson on uhannut ohjaavansa elokuvat vaikka sitten itse jos ei uutta ohjaajaa saada. Ensimmäinen käsikirjoitus on luovutettu studioille (New Line Cinema) ja esimerkiksi Sir Ian McKellen (Gandalf) on saanut lukea jo tämän ensimmäisen version. Muistutuksena sellainen, että TSH-projektinkin kohdalla käsikirjoitus muuttui ihan päivittäin, joten mitään yhtä oikeaa käsikirjoituksen versioita ei ollut missään vaiheessa.
Hobitti elokuva ilmestyy kahdessa eri osassa, mikä on mielestäni aina parempi juttu ettei tarvitse mennä tiivistämään kaikkea väkisin semmoiseen n. 3 tunnin muotoon. Ian McKellen, Hugo Weaving (Elrond) ja Andy Serkis ovat jo varmaa kauraa eli heidät näemme vielä. Saattaa myös olla, että näemme vielä ihanan Cate Blanchett:n palaavan Galadrielin rooliin. Keskustelupalstoilla elää myös huhu siitä, että elokuviin pistettäisiin materiaalia Aragornin ja Arwenin ensi kohtaamisista. Saa nähdä pitääkö huhut ollenkaan paikkansa.
Toivon kovasti että Howard Shore säveltää taas yhtä upean musiikin elokuviin, kuin mitä teki TSH-trilogian kohdalla. Luulisin myös että vanha tiimi Weta Workshop höystettynä mestareilla Alan Lee ja John Howe toimii tässäkin projektissa. Niille, jotka eivät elokuvan juonta vielä tunne suosittelen lämpimästi J.R.R Tolkienin kirjaa Hobitti-sinne ja takaisin. Mainittakoon vielä lisänä, että ensimmäisessä suomennoksessa on Tove Janssonin kuvitus! (hieman häiritsevää kylläkin kun hobitit näyttää nuuskamuikkusen serkuilta..)Lähteinä: www.jarinmoyrema.kontu.info, www.plaza.fi/kaista/elokuvat/uutiset, www.findance.com/uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...