12. lokakuuta 2011

Vain seksiä


Ohjaaja: Will Gluck
Pääosissa: Mila Kunis, Justin Timberlake, Woody Harrelson, Emma Stone, Patricia Clarkson, Jenna Elfman & Richard Jenkins
Kesto: 1h 50min
Ikäraja: 13


Taiteellinen Los Angelesin kasvatti Dylan (Timberlake) saapuu New Yorkiin työhaastattelua varten. Lentokentällä häntä vastassa on tapaamisen järjestänyt Jamie (Kunis). Näitä kahta yhdistää tuoreen eron jälkeinen haavoittuvuus, joka on vetänyt molemmat tunnevammaiseen kuoreen. Dylanin pähkäillessä ottaako uusi työ vastaan, Jamie esittelee hänelle New Yorkin parhaita puolia ja saa tämän puhuttua ympäri kaupungin sekä uuden työn vetovoimasta. Kaksikko lähentyy hyvinä ystävinä heidän viettäessään paljon aikaa keskenään ja molempien ymmärtäessä toisiaan. Puheenaiheissa esillä on jatkuvasti parisuhteet, sitoutuminen ja ennenkaikkea seksi. Erään illan juttutuokiot menevätkin siihen suuntaan, että ystävykset päättävät koittaa tosissaan "ystävät eduilla" suhdetta ilman mitään sen suurempaa. Tiukoilla säännöillä he uskovat varmasti pystyvänsä tähän ilman ongelmia, mutta kuten arvata saattaa asioilla on tapana mutkistua.

Elokuvan ihan alkupuolisko oli lattea ja liian nopeatempoinen, mikä sai minut hetkeksi varautuneeksi. Onneksi leffa löysi sitten kaasupolkimensa ja puksutti tasaisen mukavasti eteenpäin. Nyt pitäisi olla nähtynä edellinen vastaava Näin ystävien kesken, jotta voisi vertailla tapauksia keskenään, mutta näillä mennään.


Vain seksiä pelleilee lajityypin kliseillä, omaa nokkelan dialogin ja onnistuneitten hahmojen katraan. Justin Timberlake, joka on ensimmäisestä levystään lähtien ollut jonkin asteen fanituksen kohde allekirjoittaneella, on yllättävän hyvin ankkuroinut itsensä elokuvien maailmaan. Kunisin ja Timberlaken molempien ollessa hyvännäköisiä, tappohauskoja ja sööttejä, on heidän mukaan imaisevaa kemiaa ilo seurata. Molemmilta hahmoilta löytyy taustajoukoista myös se nolo vanhempi, joka tuo lisää huumori keitokseen. Woody Harrelsonin homo urheilutoimittaja saa tosikonkin repeämään.

Heikkouksina elokuvalla on sen jossain määrin poukkoilevassa rakenteessa, sekä tilanteiden pitkityksessä. Huonona tai hyvänä puolena voi pitää myös sitä, miten elokuva päättyy eli juuri kuten kuka vain olisi voinut ennustaa. Sisäinen romantikkoni piti loppua juuri oikeana :)

Vain seksiä jatkaa studio123:ssa ainakin vielä lauantaina, sunnuntaina ja tulevana keskiviikkona eli vielä ehtii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...