24. lokakuuta 2011

Johnny English - Uudestisyntynyt


Ohjaaja: Oliver Parker
Käsikirjoitus: Robert Wade, Hamish McColl & Neal Purvis
Pääosissa: Rowan Atkinson, Chris Clark, Tim Bewan, Eric Fernell, Will Davies, Rosamund Pike, Gillian Anderson & Daniel Kaluuya
Kesto: 1h 40min
Ikäraja: 11


Agentti koheltaja Johnny English on ollut ilmeisen epäonnistuneen Mosambik keikan jälkeen piilossa maailmalta, jossain Aasian syrjäisimmillä seuduilla. Kehittäessään omaa itseään English saa kutsun takaisin Lontoon päämajaan, missä agenttimaailma tarvitsee häntä ja hänen omalaatuista lähestymistapaansa. Kiinan pääministeri on vaarassa ja salaisen palvelun sisällä rehottaa salaliitto. Johnny English lähtee tuttuun tapaansa itsevarmoin ottein säheltämään ja tällä kertaa vielä kokemattoman apulaisen kanssa.


Johnny English:stä mun ei pitänyt kirjoittaa mitään, vaan olin ajatellut jo ennen elokuvaa, että tämä saa olla vaan sellainen päivän piristys, eikä tästä tarvi kirjoittaa yhtään mitään. Mutta aikani haudottuani huomasin, että haluan sanoa tästä sittenkin jotain. Erityisesti siksi, että tämä peittoaa edeltäjänsä ja oli oikeasti juuri sellainen kelpo piristysruiske pimeneviin kylmiin iltoihin. Johnny English on ollut myös yllättävän suosittu, sillä jonoa riitti ainakin silloin kun itse kävin katsomassa ja ihmisiä on riittänyt vielä reilusti senkin jälkeen. Toinen syy, miksi tämä tulee ulos vasta nyt on, että söin tänään Johnny English pitsaa Kotipitsassa studio123:sta saadulla kupongilla, jolla hintakin oli kohdallaan. Pitsassahan oli luonnollisesti kananmunaa ja pekonia ja se oli oikein maukasta (vaikka en ikinä itse laittaisi kananmunaa pitsaan).

Johnny Englishin suola on tietenkin Atkinson, jonka koomikon taidot kantavat hahmoa pitkälle. Atkinson näyttää nauttivan täysin siemauksin hahmonsa esittämisestä ja se välittyy kankaalta katsojalle. Oikeastaan kaikki muut hahmot jäävätkin auttamattomasti sivuun, agentti Tuckerin muutamaa letkautusta ja Gillian Andersonin hahmon muutamaa mulkaisua lukuunottamatta.


Toimintaa on Johnny English tarjoilee reippaasti, mutta huumorilla raikastettuna. Joku saattaa pitää monia vitseistä kliseisinä, vanhahtavina ja paljon käytettyinä, mutta itse sain ainakin nauraa, kun en ollut valmiiksi edes liian vakavalla naamalla.

Jos löysit ensimmäisestä Johnny English jotain katsottavaa, niin tästä löydät ainakin tuplasti. Johnny English:iä ei pidä ottaa liian vakavasti!

1 kommentti:

  1. Samoilla linjoilla, tästä tuli tosiaan hyvälle tuulelle. Yleensä kohelluskomediat eivät paljon naurata, mutta tässä tirskuin ääneen useamman kerran. Ja jännitystäkin riitti loppuun asti. Ei kaiken tarvitse aina olla niin vakavaa. Kirjoitin aiheesta juuri eilen: elokuvistajaeloniloista.blogspot.com

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...