19. marraskuuta 2011

TV Poiminta: Muumipeikko ja pyrstötähti


Sunnuntai 20.11, TV2 Klo 11.30
Japani/Hollanti/Suomi, 1992
Ohjaaja: Hiroshi Saito
Äänirooleissa: Rabbe Smedlund, Pertti Koivula, Elina Salo, Ulla Tapaninen, Matti Ruohola, Jyrki Kovaleff, Leena Uotila, Misa Palander, Ilkka Merivaara, Tapio Hämäläinen & Markku Huhtamo
Musiikki: Pierre Kartner
Kesto: 1h 15min
Ikäraja: S


Tove Janssonin kirjaan perustuva iki-ihana muumiseikkailu tulee taas töllöstä!


Muumilaaksossa on rauhaisaa, muumipappa rakentelee siltaa ja mamma hoitaa kotia. Muumipeikko, myy ja nipsu tekevät eräänä päivänä retken rannalle ja tämän reissun aikana nipsu löytää luolan ja muumi kauniin helmen. Eräänä sateisena iltana rauhallista eloa tulee sekoittamaan filosofi piisamirotta, joka ensinnäkin menetti kotinsa muumipapan rakennettua sillan, mutta ennenkaikkea hän ennustaa suuren katastrofin saapumisen. Seuraavan päivänä onkin mystisesti nokea satanut pitkin puutarhaa ja pihamaata. Muumi, pikku myy ja nipsu päättävät lähteä tähtitorniin kysymään tarkempia tietoja tähtitieteilijöiltä. Vaaroja pursuilevalla matkalla muumi joukkoineen tapaa nuuskamuikkusen, niiskun ja niiskuneidinkin. Mitä muumit voivat tehdä, kun heille selviää että muumilaaksoa lähestyykin pyrstötähti!


Omaan lapsuuteeni vahvasti kuulunut muumipeikko ja pyrstötähti on aivan mahtava kaikenikäisten elokuva, joka on lasten elokuvien tasolla aidosti jännittävä ja ihanan omaperäinen (kuten kaikki mihin tove jansson on ikinä koskenut). Muumien ja muiden hahmojen lausahdukset ja kielenkäyttö on jo absurdiuudessaan jotain niin hilpeän uskomatonta, että siitä jaksaa innostua vielä monien vuosien jälkeenkin.

"Se on psykosomaattista. Yläpää ei tunne pelkoa, mutta jalat tutisevat!"


Ääninäyttelijät ovat muutoin samat kuin tv-sarjassa, paitsi nuuskamuikkusen, nipsun ja niiskuneidin. Tämän eron huomasi jo lapsena, mutta ei se kyllä katsomiselämykseen millään lailla vaikuttanut! Suosittelen suurella lämmöllä :)2 kommenttia:

  1. Pyrstötähteä on kiva katsella kun se eroaa jonkin verran sarjan tyylistä ja kerrankin keskitytään ja annetaan tapahtumille ja tilanteille aikaa elää ja rakentua. Olisi ollut ihan hauska jos olisivat tehtailleet muutaman elokuvan enemmänkin, mutta onpahan edes tämä. Vaihtoehtoiset ääninäyttelijät on aina vähän häirinny itseäni mutta toisaalta sekin tekee tästä vaan astetta spessumman.

    VastaaPoista
  2. Tietysti elokuvassa sitä aikaakin on rutkasti enemmän, mutta juuri kuten sanoit, onneksi on edes tämä helmi olemassa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...