9. heinäkuuta 2012

Rock of Ages


Ohjaaja: Adam Shankman
Pääosissa: Julianne Hough, Diego Boneta, Russel Brand, Alec Baldwin, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Tom Cruise, Mary J. Blige & Malin Akerman
Kesto: 2h 3min
Ikäraja: 12

Rokkaavan musikaalin pääosassa on pikkukaupungin kasvatti Sherrie (Julianne Hough), jonka tähtäimessä on laulajan ura hänen saavuttuaan etsimään sitä Los Angelesiin. Tähteyden suurkaupungissa Sherrie tapaa Drew:n (Diego Boneta), joka työskentelee kuuluisalla Bourbon Room-nimisellä klubilla ja onnistuu hankkimaan myös Sherrielle työpaikan samaisesta rockin kehdosta. Kaksikko jakaa samanlaiset unelmat tähteydestä musiikkialalla ja heidän välillä alkaa kyteä romanssi. Klubin omistaa Dennis Dupree (Alec Baldwin) ja hänen oikea kätensä on harakannäköinen Lonny Barnett (Russel Brand). Merkittävässä osassa on myös kuuminta hottia oleva Stacee Jaxx (Tom Cruise), joka on tulossa laittamaan klubin liekkeihin. Stacee Jaxx:n haluaa suolistaa pormestarin vaimo Patricia (Catherine Zeta-Jones), joka on ottanut elämäntehtäväkseen murskata syntisen rockin ja sen tuomat huonot vaikutteet. Luvassa on rockia, roihuja, rakkautta ja lisää rockia.

Mennessäni katsomaan tätä elokuvaa odotukseni olivat todella alhaalla, en edes meinannut aluksi mennä katsomaan tätä ollenkaan ja vain työkaverin puheet saivat minut antamaan tälle mahdollisuuden. Ajattelin mainosten perusteella kyseessä olevan mukamas hauska musikaali vuoden 2009 Famen tapaan, mutta vain rockilla ja nimekkäämmillä näyttelijöillä varustettuna. Voi että, miten voikaan elokuva yllättää! Rock of Ages nauliinnutti minut visusti kiinni penkkiini ja katseeni tiiviisti valkokankaaseen koko kahden tunnin ajaksi. Vaikka en itse olekaan mikään rockin klassikoiden suurkuluttaja, niin tempaisi elokuvan rytmi auttamattomasti mukaansa. Elokuva oli kaikessa komeudessaan mahtava ja korvia kutkuttava nautinto.

Rock of Ages on hervottoman hauska erityisesti hahmojen osalta. Roolit on kirjoitettu hyvin ja niihin on valittu lahjakkaat ja laulunlahjoja omaavat sata prosenttia antavat näyttelijät. Russel Brand on aiemmin vain ärsyttänyt minua, mutta tässä hän oli jopa yksi suosikkihahmoistani. Vakiosuosikki Catherine Zeta-Jones ei taas yllättänyt vahvalla suorituksellaan ja onhan hän jo todistanut osaavansa musikaalit (Chicago). Suurin yllätys varmasti oli Tom Cruise. En ole koskaan pitänyt miekkosta minään ihmeellisenä tapauksena. Mielestäni hän on ollut näyttelijäpersoonana kuin myös ulkonäöllisesti alle keskiarvon. MUTTA tässä on elokuva, joka aivopesee näkemään herra Cruisen ihan eri silmin. Toistaiseksi tämä on ylivoimaisesti paras rooli herralta ikuna, enkä pääse vieläkään sen yli, että hän todella muiden näyttelijöiden tapaan laulaa tässä itse, siis ihan itse.

Rock of Ages on elokuva, jota voisin suositella kaikille. Ei tarvitse edes olla mikään erityinen musikaalien ystävä, sillä taatusti rytmi tunkee luihin ja ytimiin ja musiikki puskee sieluun.


Rokkarisielun ja festari ihmisen näkökulmaa tarjoaa Roxx Decker


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...