26. heinäkuuta 2012

TOP 10 Televisiosarjat osa 1


Ihan pikkiriikkisen puhtaasta elokuvalinjasta poiketen tahdon esitellä omat suosikkini televisioruudulta. Rajasin surutta pois tositv:n ja animaatiosarjat, koska ne kuuluvat mielessäni omiin listoihinsa. Kärkikolmikko oli ihan selvää pässinlihaa alusta alkaen, mutta ihanan haastavaa oli ratkoa mitkä siihen kymmenen kärkeen pääsevät. Lista julkaistaan kahdessa osassa, kun nämä sepostukset venyivätkin aiottua pidemmäksi. 

 
10. Will & Grace

Tuotantokausia: 8
Jaksoja: 184
Yhden jakson kesto: 23 min

Will & Grace on komediasarja parhaista ystävyksistä, umpiheterosta sisustussuunnittelijasta Grace Adlerista ja umpihomosta lakimiehestä Will Trumanista. Sarjan pääpaino on edellä mainittujen ystävyydessä, mutta tärkeässä osassa ovat myös heidän kaksi persoonarikasta ystäväänsä: vielä homompi Jack McFarland ja rikas sekä kimeä-ääninen Karen Walker. Sarjan ensimmäisessä jaksossa Grace eroaa miehestä, jonka kanssa oli menossa naimisiin Will:in varoituksista huolimatta. Grace muuttaa Will:in asuntoon ja tästä alkaa syvä ystävyyssuhde. 

Will & Grace on ollut yksi hauskimmista sarjoista, joita tiedän. Komedian lisäksi siinä on vakavampikin puoli ja eritoten pääkaksikosta välittää todella. Hahmot ovat hyvin kirjoitettuja, vaikkakin karikatyyrisiä, mutta se sopii sarjan tyyliin. Karen Walker on varmasti kirvoittanut minulta eniten nauruja, siinä kimittävässä lääkehuuruisessa sisupussissa vain on sitä jotain. Lisäksi aivan mainio sivuhahmo on Karenin siivoja (orja) Rosario Salazar ja näiden viha-rakkaussuhde.

 

 

9. House


Tuotantokausia: 8
Jaksoja: 177
Yhden jakson kesto: 43 min

House on mustan komedian tehostama sairaaladraama, jonka pääosissa on opetussairaalan lääkäri Gregory House. House on äärimmäisen nerokas lääkäri, sairaala-alan superetsivä, joka kerää johtolankoja sairauteen kuin rikostutkija ja jolle mikään mysteeri ei ole liian mystinen ratkaistavaksi. Toisaalta House on toivottoman kyyninen ja suorapuheinen, eikä välitä loukkaako hän kollegoitaan, oppilaitaan tai potilaitaan. House ei ole se lääkäri, joka pitää kädestä ja sanoo että kaikki kääntyy parhain päin. Tohtorilla itsellään on kävelykeppi ontuvan aikoinaan väärindiagnosoidun jalan takia, jonka takia osittain hän napsii lääkkeitä, mutta suurimmaksi osaksi lääkkeet ajautuvat suuhun pitkän linjan lääkeriippuvuuden takia. Merkittävissä rooleissa ovat Housen lisäksi sairaalan dekaani Lisa Cuddy, Housen paras ystävä ja syöpiin erikoistunut James Wilson sekä Housen kolme apulaislääkäriä: Allison Cameron, Eric Foreman ja Robert Chase. Jokaisen jakson alussa näytetään potilas, jolla on jokin mysteerinen tauti ja House tiiminsä avulla pyrkii tekemään oikean diagnoosin ja hoitotoimenpiteet. 

Sairaalasarjat eivät ole yleensä jaksaneet kiinnostaa tarpeeksi, mutta House sekoittaa onnistuneesti rikosdraaman aineksia tautien selvitykseen, joka on varmasti osasyy sarjan menestykseen. Housen kaltainen täysin perinteistä poikkeava hahmo pääosassa, on kiehtova ja hän pitää katsojakin otteessaan omalla arvaamattomuudellaan. Katsojana yrittää kuumeisesti tulkita Housen eleistä ja ilmeistä, mitä hänen päässään liikkuu ja mitä hän todella ajattelee.

 
8. The Prisoner (2009 versio)


Tuotantokausia: 1
Jaksoja: 6
Yhden jakson kesto: 45 min

Prisoner on minisarja, jossa Michael niminen mies herää aavikolta tietämättä olinpaikkaansa. Vaellettuaan aikansa hän saapuu Kylään, jossa ihmisten nimet ovat numeroita. Kylän ihmiset ovat täysin tietämättömiä ulkopuolisesta maailmasta ja väittävät Michaelin olevan nimeltään 6. Kylää johtaa numero 2, joka yrittää saada 6: n sopeutumaan Kylän elämään ja väittää ettei ole olemassakaan mitään muuta paikkaa. Pikkuhiljaa 6 unohtaa oman nimensä ja näkee entisen elämänsä vain välähdyksinä. Onko edes olemassa mitään muuta paikkaa? Onko hän vain keksinyt kaiken mielessään? Onko 2 oikeassa ja hän on oikeasti 6?

Prisoner sarjaa aloin seuraamaan uteliaisuudesta ja Ian McKellenin takia, joka esittää sarjassa numero 2:sta. Sarjan teho perustuu juuri uteliaisuuden ylläpitämiseen, kun janoaa tietää mikä on totta ja mikä ei. Juuri kun luulee päässeensä totuuden jäljille, tapahtuukin jotain mikä jälleen saa kyseenalaistamaan kaiken. Sarja toimii erinomaisesti minisarjan muodossa, koska samanlaista mielenkiintoa olisi mahdotonta ylläpitää useamman tuotantokauden ajan. Itse olin yllättynyt, että jaksoja on vain 6, vaikka siis katsoin koko sarjan kun se tuli kolmoselta, mutta sarja tuntuu paljon pidemmältä.

 7. Täydelliset naiset (Desperate housewives)


Tuotantokausia: 8
Jaksoja: 180
Yhden jakson kesto: 42 min

Täydelliset naiset kertoo päällisin puolin ihanteelliselta näyttävän Wisteria Lanen naisasukkaista. Idyllinen lähiö on ulkopuolisen silmin kuin unelma, mutta kätkee suljettujen ovien sisälle salaisuuksia, joista ei haluta kenenkään tietävän. Ensimmäisessä jaksossa tutustumme täydellisiin naisiin Lynette Scavoon, Gabrielle Solisiin, Susan Mayeriin ja Bree Van de Kampiin, jotka ovat koko sarjan ajan neljä päähenkilöä. Tarinan kertojana toimii ensimmäisessä jaksossa itsemurhan tehnyt Mary Alice Young, jonka kuolemaa surevat ystävät näkevät tilanteessa epäilyksen siemenen. Päänaisten lisäksi on sarjassa nähty eri kausilla muita suhteellisen merkittäviä naishahmoja, joilla jokaisella on varmasti vaikutusta kadun tapahtumiin. 

Täydelliset naiset kiehtoo tyylipuhtaudellaan ja vaikka juonenkäänteitä on yhtä runsaasti kuin kaunareissa, on tässä ne toteutettu tyylillä ja taidolla. Uusia mysteerejä ja pimeitä salaisuuksia tulee aina esille ja on kutkuttavaa seurata kun ne tulevat viimein julki tai saadaan setvittyä. Pitkään koukussa pitää Mary Alicen  tapaus ja kun se on saatu alta pois, senkin lisäksi että tulee taas uutta jännää kivaa, huomaa tykästyneensä päähahmoihin ja heistä alkaa välittämään.
 

6. Pelinaiset (Footballers Wives)


Tuotantokausia: 5
Jaksoja: 42
Yhden jakson kesto: 44min

Pelinaiset on sieluttomampi ja räävittömämpi versio täykkäreistä. Brittiläinen juonikkaita naisia vilisevä ohjelma sijoittuu jalkapallopelaajien tai tarkalleen ottaen näiden vaimojen maailmaan. Sarjan hahmoista ruudun ääreen saa jämähtämään suuri naispaholainen eli Tanya Turner. Kolmas kausi pyöriikin pitkälti Tanyan, jalkapalloilija Conradin ja melkein yhtä juonikkaan Amberin kolmiodraaman ympärillä. Sarjassa nähdään viidennellä kaudella lyhyen aikaa myös Joan Collins, joka on tunnettu omasta naispaholaisroolistaan Dynastiassa

Pelinaiset on tällaiselle ihmissuhdesoppien ystävälle kuin huumetta. Glamourin kirjava ja paljettien täyttämä juonisoppa, jossa osallisena on kauniit ja rikkaat, on vain niin mehukasta seurattavaa kaikessa epärealistisuudessaan.


3 kommenttia:

 1. Oi Pelinaiset. :D Se oli ihan paras.

  VastaaPoista
 2. Rome
  Fringe
  Game of Thrones
  The Wire
  Generation Kill
  SG-U
  Caprica
  Battlestar Galactica (re-imagined)
  True Blood
  Treme

  VastaaPoista
 3. Suvi: No kyllä! Sais tulla vaikka uusintana ;D

  Henri: Tuolta listalta saattaapi olla parikin seuraavassa osassa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...