22. joulukuuta 2015

TV Poimintoja: joulunajan elokuvat


Diana


Tiistai 22.12
TV1 klo 21.00

Diana elokuva kertoo nimihahmonsa elämästä ennen traagista onnettumuutta Charlesista eroamisen jälkeen. Alkuasetelmassa virallinen ero ei vielä tullut voimaan, mutta kulissien takana Diana ja Charles elivät jo eri poluilla. Elokuva Kate Snell:n kirjaan pohjaten nostaa pääosaan Dianan romanssin sydänkirurgi Amir Khaniin, joka tässä valossa esitetään prinsessan elämän rakkautena. Amir Khan on persoonana kuitenkin omaa yksityisyyttään vaaliva, joten tämä aiheuttaakin kismaa Dianan suuren julkisuuden tähden. (koko arvostelu täällä)


Joulutarina


Torstai 24.12
MTV3 klo 20.05

Kotimainen jouluklassikko Joulutarina vuodelta 2007 löytyy omastakin hyllystä ja on tullut parina jouluna katsottua töllöttimestä. Elokuva on harvinaisen onnistunut kotimaiseksi ja vielä joulaiheiseksi elokuvaksi, joka kertoo itsensä Joulupukin elämäntarinan ja miten hän alun alkaen keksi ryhtyä jakamaan lahjoja lapsille. Rooleissa muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Otto Gustavsson, Kari Väänänen, Minna Haapkylä, Mikko Leppilampi ja Laura Birn.


Rakkautta vain


Torstai 24.12
TV5 klo 21.00
(uusinta pe klo 00.55)

Iki-ihana Rakkautta vain on edelleen brittiläisten romkomien aatelia, eikä yhtä maagista saman lajityypin elokuvaa varmaan enää koskaan tulekaan. Kaarti on ympätty täyteen niitä tuttuja ja karismaattisia naamoja. Joukossa on muutama sellainen, kuten Martin Freeman ja Andrew Lincoln, jotka ovat tulleet suurelle yleisölle paljon tutummaksi vielä myöhemmin urillaan. Kuuluu omaan jouluelokuvat top5:een.




Willow - suuri seikkailu


Torstai 24.12 
Hero klo 21.00

George Lucasin kynästä syntynyt Willow on sympaattinen ja seikkailuhenkinen fantasiaelokuva. Willow Ufgood (Warwick Davis) on tavallinen pikkukylän maanviljelijä, jonka kotirantaan ajelehtii tyttövauva, joka osoittautuukin prinsessaksi. Willow lähtee itseään niin kovin paljon suurempaan maailmaan ja elämänsä seikkailuun viedäkseen tytön turvaan. Elokuvan on ohjannut Ron Howard.



Babe - Urhea possu


Perjantai 25.12
TV2 klo 14.00

Babe elokuvassa maanviljelijä Arthur Hoggett sattuu voittamaan pienen possun maalaismarkkinoilla. Possun nimi on Babe ja perheen bordercollie Fly ottaa possun hoteisiinsa. Babea uhkaa päätyminen isäntäväen ravinnoksi, mutta kasvettuaan koirien kanssa, tämä on oppinut paimentamisen saloja ja isännän pistettyä tämä ominaisuus merkille, onkin possusella edessä aivan toisenlainen urasuunta. Babe leffaa en ole ikuisuuteen katsonut, mutta muistelen sen olleen kovin herttainen elokuva eläinten näkökulmasta kerrottuna.




Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus


Perjantai 25.12 
TV5 klo 18.20
(uusinta su klo 13.20)

Motion capture tekniikkaa käyttäen on Hergén Tintti maailmoineen tuotu valkokankaalle huikean näköisenä teoksena, joka kumartaa syvään sarjakuville.Reportteri nuorukainen Tintti (Jamie Bell) bongaa markkinoilta komean purjelaivan pienoismallin ja päättää ostaa sen. Välittömästi ostotilanteen jälkeen Tintti huomaa pienoismallin olevan haluttua tavaraa ja eräskin hämärä herra Sakarin (Daniel Craig) yrittää suostutella Tintin myymään sen. Tintti kieltäytyy päättäväisesti, mutta suuri halu saada selville laivan mysteeri nostaa auttamattomasti päätään. Uteliaisuus johdattaa Tintin salaisuuksien jäljille, josta suuri seikkailu voikin alkaa. (koko arvostelu täällä)



Napapiirin sankarit


Perjantai 25.12
MTV3 klo 18.25

Ohjaaja Dome Karukosken ensimmäinen komediakastiin luokiteltava elokuva Napapiirin sankarit niitti menestystä ja oli vuonna 2010 katsotuin kotimainen elokuva. Jussi Vatasen esittää Jannea, tarinamme "sankaria", joka on todella aikaansaamaton. Jannen tyttöystävä Inari (Tola) on saamassa tarpeekseen tästä vätyksestä ja määrää tämän hankkimaan illaksi digiboksin, jotta he voisivat katsoa yhdessä Titanic:n. Digiboksiin kulminoituu suhteen tulevaisuus, sillä Inari on ihan lähtövalmiina. Muutamien muuttujien täyteinen seikkailu voi alkaa. (koko juttu täällä)



The Best Exotic Marigold Hotel


Lauantai 26.12
MTV3 klo 14.35

Tätä ensimmäistä elokuvaa en ole itsekään nähnyt, vaan pelkästään sen ei niin kovin kummoisen jatko-osan, joten nauhalle meneepi. Vanhemman polven brittinäyttelijöiden aatelilla varustettu elokuva kertoo eläkeläisistä, jotka suuntaavat viettämään rauhallisia eläkepäiviään Intiaan. Hulppeita mielikuvia synnyttänyt mainos Best Exotic Marigold hotellista vetää vanhuksia puoleensa, mutta paikan päällä todellisuus ei vastaakaan mainoksen luomaa kuvitelmaa.




Anastasia


Sunnuntai 27.12
MTV3 klo 12.40

Anastasia on Foxin (ei Disneyn!!) animaatio orpotyttö Anyasta, joka on todellisuudessa kadonnut prinsessa Anastasia, vallasta syöstyn ja surmatun Tsaari Nikolai II:n tytär. Kun Anya on 18-vuotias, hän päättää uskaltautua jättämään orpokodin taakseen ja lähteä etsimään perhettään. Samaan aikaan kaksi veijaria metsästää Anastasian uskottavaa kaksoisolentoa huiputtaakseen palkkiosumman Pariisissa asuvalta leskikeisarinnalta. Anastasia on yksi lapsuuteni suosikkianimaatioita ja on sitä edelleenkin.



Anna hyvän kiertää


Sunnuntai 27.12
MTV3 klo 14.30 

Anna hyvän kiertää (Pay It Forward) kertoo 11-vuotiaasta Trevorista, joka kehittää koulutehtävän innostamana systeemin, jolla saa levitettyä hyviä tekoja eteenpäin. Tarina saa traagisempia piirteitä, kun asiat eivät aina mene oikeudenmukaisesti kaikista jaloimmista aikeista huolimatta. Pääosassa aikansa kovin lapsitähti Haley Joel Osment sekä sivuosissa Helen Hunt ja Kevin Spacey. Musiikista vastaa oma suosikkisäveltäjäni Thomas Newman.



 

4 kommenttia:

  1. Herranjumala! Ilmestyikö Joulutarina jo vuonna 2007! Ihan kuin se olisi eilen tullut elokuvateattereihin. Kiva pieni ikäkriisi tässä vielä joulua ennen kokea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niih! Vastahan se tuli muutamia vuosia sitten! kai se on pakko uskoa..

      Poista
  2. Nyt on linjavat kuvakaappaukset!

    Ja hyviä pyhiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli aika haasteellista saada vangittua just se hetki ku noilla lakit päässä, mutta kyl sit onnisti kuitenkin!

      Kiitos samoin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...