9. elokuuta 2010

Koitosten päivä

Viime lauantaina (7.8) itselläni oli edessä "H-hetki"kun pääsin ekaa kertaa työskentelemään yksin konemiehenä. Paikalla siis lisäkseni vain myyjä, joten kahdeksan näytöstä olivat täysin minun vastuullani:
Klo 16.00 Muumi ja punainen pyrstötähti 3D
Klo 17.00 Muumi ja punainen pyrstötähti 3D
Klo 17.45 Marmaduke
Klo 18.00 Knight and day
Klo 18.40 Shrek 3D
Klo 19.30 Step up 3D
Klo 20.00 Twilight-epäilys
Klo 20.30 Inception


Ainoa asia, missä minä poikkeuksena muista konemiehistä tarvitsen apua on filmikelan nostaminen. Se kun painaa jotain 30 kiloa niin minun muskeleilla sitä ei oikein korkeuksiin nostella, joten valmiiksi oli jo sovittu että toinen konemies tulee sen sitten nostamaan minulle. Päivän oh
jelmassa oli siis vain yksi välttämätön kelan vaihto kun Knight and dayn jälkeen alkoi twilight. Nämä molemmat näytökset studio3:ssa, mikä on siis ainoa sali, jossa käytetään vielä tätä vanhempaa filmiprojektoria.

Konemiehen työtehtäviin kuuluu siis näytöksistä huolehtiminen, 3D lasien puhdistus, salien siivous näytösten välillä, vahtimestarin tehtävät, limsakaapin täyttö, julisteiden vaihto.... eli ei emme vain katsele elokuvia sieltä kopista, jota konehuoneeksi kutsutaan (vaikka minäkin näin aiemmin luulin). Luulin myös (onneksi jo kauan kauan sitten), että se kuka ovella repii lippuja olisi jokin ihan erikseen siihen hommaan palkattu henkilö.

Takaisin H-hetkeni muisteluun. Selvisin mielestäni kunnialla: en mokannut mitään 2D/3D säätöjen kanssa, pysyin aikataulussa, muistin sammuttaa koneet ja lukita
ovet lähtiessä. Pesin lasitkin huolella ja täytin vielä sen limsakaapinkin, joka näytti niin kivalta täytenä että oli pakko ottaa kuva (ja laatu on ihana kun oli huonompi puhelin käytössä):


Ennenkaikkea osasin ehkä vaikeimman homman: filmin virityksen. S
e kun on sellainen vehje, että yksikin mutka väärin tai filmi liian kireellä tai muuta yhtä hienoa niin huonosti käy. Sen näkee oikeastaan vasta kun pistää mokoman pyörimään, että onko mennyt oikein ja siinä saa yleensä silti hienosäätää kuvan korkeutta tai tarkuutta. Ja jottei vieläkään mene liian helpoksi niin eiköhän näissä molemmissa filminäytöksissä ollut vielä vaihto laajakuvasta scopeksi mainosten kohdalla.. ja en osaa selittää nyt tähän mitä se tarkalleen tarkoittaa, mutta voin kertoa että se on yksi pieni stressitekijä lisää. Mutta ylpeänä voin kertoa, että ne menivät ihan putkeen ja laajakuva/scope vaihtokin sujui sulavasti. Otin siitäkin kuvan ihan päivän alussa kun konehuoneessa oli vielä valot (näytösten aikana valot pois jottei heijastu saliin).

Ainoa moka, minkä tiedän tehneeni oli että jostain syystä en ollut avannut toista pääovea kunnolla ja se sitten oli jäänyt lukkoon... Onneksi toisesta ovesta pääsi väki sisään ja onneksi se lukkoon jäänyt ovi oli se vähemmän käytössä oleva. En tiedä ehtikö tätä asiaa moni huomaamaan, mutta nyt se on julkisesti myönnetty!

Kahdeksan tunnin ja kahdeksan näytöksen jälkeen oli itseensä tyytyväinen olo ja lähdin hyvillä mielin kotia kohti. Kiitokset asiakkaille, jotka kaikki olivat asiallisia ja mukavia sekä pahoittelut niille muutamille, joille tuli huono olo. Toivottavasti palaatte uudestaan paremmalla tuurilla.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...