29. elokuuta 2010

Sisko tahtoisin jäädäSisko tahtoisin jäädä on Marja Pyykön esikoisohjaus, joka kertoo kasvukivuista kuin myös nuoruuden ihanuudesta. Tarinan keskiössä on 15-vuotias Emilia, joka on tunnollinen ja kunnollinen nuori tai sellainen hänen ainakin oletetaan olevan. Tämä muuttuu kun Emilia tapaa vuotta vanhemman Siirin, joka tarjoaa elämään uuden jännittävän jopa tuhoisan otteen. Emilia ihailee aluksi Siiriä ja haluaa olla tämän kaltainen, mutta elokuvan edetessä Siirin kuva alkaa murenea ja pinnan alla onkin henkilö, joka tarvitsee toista pysyäkseen jaloillaan.

Vertailukohtia löytyi esimerkiksi elokuvaan kolmetoista kuin myös (kuten varmasti monille muillekkin) joitakin mielleyhtymiä omaan nuoruuteen. Elokuva tuo hyvin esiin nuorten ahdistuksen ja itsensä etsimisen. "Hyvä tyttö ja paha tyttö" asetelmalla leikitellään, mutta sitä ei onneksi noudateta liian tarkasti. Jossain kohdin miettii jopa kumpi näistä nyt on se "pahempi". Jossain arvosteluissa on kritisoitu elokuvan kuvaavan liikaa juhlimista. Mielestäni juuri siltä osin etenkin elokuva onnistuu hipomaan eniten realistista kuvaa nykynuorten maailmasta. Ainoa suuri epärealiteetti tulee vastaan siinä, miksei tytöt jää kiinni ja vastuuseen useammin tekosistansa. Toivottavasti Sisko tahtoisin jäädä jä
ä mieleen myös opettavaisena elokuvana "näin ei pidä toimia"


Ada Kukkonen on ihan mukiinmenevä Emiliana, mutta Sara Mellerin tulkitsema Siiri pistää kyllä reilusti paremmaksi. Pikkusisko Elsaa esittävä Anna-Leena Uotila tekee aivan loistavaa työtä. Pistää eniten riipimään kun Emilia menettää Elsan luottamuksen. Santeri Kinnunen on myös mielenkiintoinen valinta opettajan rooliin.

Sisko tahtoisin jäädä ei ole kaikista omaleimaisin, mutta kotimaisella mittamuulla laadukas elokuva. Uppoaa arvatenkin paremmin naiskatsojiin, mutta kehotan kaikkia katsastamaan. Kestää useammankin katsomiskerran ja teatteriin kannattaa seuraksi valita se vanha yläastekaveri, jonka kanssa voi sitten muistella vanhoja jälkikäteen ;)

Ohjaaja: Marja Pyykkö
Käsikirjoitus: Laura Suhonen, Marja Pyykkö
Pääosissa: Ada Kukkonen, Sara Melleri, Anna-Leena Uotila, Seppo Pääkkönen
Kesto: 1 h 47 min


Traileri täältä ja sisko tahtoisin jäädä musavideo tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...