10. marraskuuta 2010

Saw VII


USA, 2010
Ohjaaja: Kevin Greutert
Pääosissa: Tobin Bell, Cary Elwes, Costas Mandylor, Betsy Russell, Sean Patrick Flannery
Kesto: 1h 25min
Ikäraja: k18

Kaikista viimeisintä (toivottavasti) Saw elokuvaa hehkutettiin etukäteen sen 3D-ominaisuuden vuoksi. Ansat kuulemma hyppivät silmille ja kolmiulotteisuuden tuntu on hyvin aitoa. Todellisuudessa 3D olisi voitu jättää suosiolla pois: sillä kun ei ollut mitää muuta annettavaa elokuvalle, kuin muutamat suolenpätkät lentämässä kameraa päin ja pari pikku kikkailua.

Luonnollisesti odotukset ovat suuret, kun saaga saadaan päätösosaan, kaikki langat nivoutuu yhteen ja salaisuudet paljastuu. Elokuvan kulku on tuttu aiemmista osista: seuraamme toinen toistaan inhottavimpiin ansoihin joutuneita uhreja ja jossain välissä puikkelehtii jokin oikeakin juoni. Pakko myöntää, että ainoa saw elokuva, joka on ollut oikeasti hyvä on se ihan ensimmäinen. Loput osista on katsonut jostain epämääräisestä halusta kuvottaa itseään ja päästää kuiskimaan kaverille "hyiiiii *******" Tämänkin kohdalla muutaman ansan katsoi sormien välistä, vaikkei loppupeleissä mikään ollut niin kamala kuin oli odottanut. Se puhutuin garage trap kyllä puistatti eniten(ja en tietenkään kerro millainen se on, vaan jokainen saa katsoa sen itse). Chester Bennington huusi ihan lahjakkaasti.


Häiritsevin kohta oli eräs todella HUONO leikkaus kohta, mikä pisti heti ärsyttävästi silmään. Mark Hoffman ensin poistuu ovesta, mutta leikkauksen takia näyttää tulevan takaisin sisään samasta ovesta (vaikka todellisuudessa ovi on eri). Kun siihen väliin olisi edes tungettu muutaman sekunnin kuva, missä Hoffman loikkii vaikka käytävällä olisi säästytty tältä alkeelliselta munaukselta.

Myönnän, että lopussa itselläni oli suu auki kun viimein paljastui kuka onkaan ollut taustapahiksena koko ajan. Siinä elokuva onnistui todella yllättämään. Jos olet menossa tätä pian katsomaan niin suosittelen ettei elokuvalta odota mitään, jolloin siitä voi hyvinkin saada enemmän irti kuin minä. Varmasti aiempien osien katsojien kiinnostaa miten kaikki päättyy tai/ja sitten millaiset ansat on tällä kertaa. Herkemmät älkää vaivautuko tai jättäkää se ruokailu ennen elokuvaa ainakin väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...