20. joulukuuta 2010

Top 5 jouluelokuvat

1. Rare Exports 2010

Tää nyt pomppasi mun lempi jouluelokuvien kärkeen. Katso arvosteluni täältä


2. Lumiukko (The Snowman) 1982

Klassikko tarina pojasta, joka tekee lumiukon ja kaikki tietää, että se lumiukko herää henkiin sillä aikaa kun poika on nukkumassa. Tästä alkaa heidän oma seikkalunsa, jossa nähdään myös se kuuluisa lento kohtaus kauniin Walking in the Air kappaleen siivittämänä. Esitetään kuten edellisinäkin vuosina TV2:lla jouluaattona klo 11.28. Kesto: 26 min.


3. Painajainen ennen joulua (Nightmare before Christmas) 1993

Tim Burtonin parhaimmistoon lukeutuva tummanpuhuva ja erilainen stop-motion animaatio. Pääosassa tietenkin kurpitsakuningas Jack Skellington; Halloween-kaupungin johtohahmo; joka on kyllästynyt tavanomaisiin perinteisiin. Ollessaan kävelyllä koiransa Zeron kanssa Jack löytää oven Joulu-kaupunkiin ja haltioituu täydellisesti näkemästään ja kokemastaan. What's This? Kappale varmasti niitä elokuvan tunnetuimpia. Kesto: 76 min.


4. Rakkautta vain (Love Actually) 2003

Monia nimekkäitä näyttelijöitä vilisevä elokuva joulun odotuksesta ja rakkaudesta. Elokuvassa ei varsinaista yhtä päähenkilöä, vaan useita tärkeitä hahmoja, joiden elämät liittyvät yhteen. Mukana muun muassa Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Alan Rickman, Martin Freeman, Keira Knightley, Laura Linney, Rowan Atkinson, mutta show:n varastaa ylivoimaisesti Bill Nighy rääväsuisen artistin roolissa. Kesto: 135 min.


5. Reima punanenä-Suuri porokisa (Robbie the Reindeer in Hooves of Fire) 1999

Reima punanenä on sen astetta kuuluisamman poron; petteri punakuonon; poika. Reima on kuitenkin vastakohta sille, mitä hänen isänsä oli: laiska ja rapakunnossa oleva poron pallero. Reima haluaa kuitenkin kunnioittaa isänsä muistoa ja pyrkiä rekitiimiin keinolla millä hyvänsä. Hauska poroanimaatio joka on lyhyt, mutta ytimekäs. Kesto: 29 min.


Muita maininnan arvoisia: Saiturin joulu, Muppettien joulu, Paha pukki, Napapiirin pikajuna, Joulutarina, Niko-lentäjän poika, Joulupukki ja noitarumpu, The Grinch, Ihana on elämä ja Yksin kotona-elokuvat.

3 kommenttia:

 1. Mun mielestä toi Lumiukko on jotenkin friikki ja en koskaan katso sitä, siitä tulee paha mieli ;O)

  VastaaPoista
 2. Klassikko tarinan lento kohtaus.

  Hieman enemmän voisit pitää silmällä tuota oikeinkirjoitusta tässä blogissasi.

  VastaaPoista
 3. Mikaela: Jännä kun toiset tykkää täst ihan mielettömästi, mutta sitten just mullakin muutama tuttu, jotka ei voi ees sietää. Jakaa tosiaan mielipiteet! :D

  Anonyymi: ohhoh. Onko ne yhdyssanoja? Ne ei oo koskaan ollut mun vahvinta alaa, joten paras lukijoiden varautua jatkossakin vastaaviin ;D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...