8. huhtikuuta 2011

Henkilökuva: French ja Saunders

French and Saunders on suosittu brittiläinen komediasarja, jota vetää parivaljakko Dawn French ja Jennifer Saunders. Yhteensä 7 tuotantokautta ja 46 jaksoa poikinut sarja tekee pilaa julkkiksista, musiikista, taiteesta, mutta erityisesti itseeni on kolahtanut elokuvista tehdyt parodiat.

French ja Saunders tapasivat ensimmäistä kertaa molempien opiskellessa samassa näytelmäkoulussa vuonna 1978 ja ironista kyllä he eivät alkuun pitäneet toisistaan. Kuitenkin yhteisten projektien kautta he tutustuivat viimein kunnolla toisiinsa ja siitä sai alkunsa saumaton yhteistyö. 1980-luvulla he saivat näkyvyyttä esiintymisistään Lontoon komediaklubilla, mutta varsinainen potku uralle tuli heidän päästessään esiintymään televisio-sarjaan The comic strip presents 1982, jossa he esiintyivät yhdessä noin 30 jaksossa. Vuonna 1985 French ja Saunders käsikirjoittivat ja tähdittivät omaa ohjelmaansa Girls on top, jota lähetettiin 2 vuotta ja mukana menossa olivat myös Tracey Ulmann ja Ruby Wax. 1986 naiset tekivät ensiesiintymisensä comic relief:ssä ja solmivat samalla pitkäaikaisen sopimuksen B.B.C:n kanssa. Vuonna 1987 maaliskuussa alkoi heidän oma nimikkosarjansa French and Saunders.


Dawn Roma French (synt. 11.10.1957) on kotoisin Wales:iin kuuluvalta Angleseyn saarelta. French:n suurin päärooli television puolella on Greldine Grangerina brittiläisessä komediasarjassa The Vicar of Dibley. Elokuvien puolella French:n voi bongata muun muassa lihavana leidinä elokuvassa Harry Potter ja Azkabanin vanki ja rouva majavan äänenä elokuvassa Narnian tarinat: Velho ja leijona. French on isokokoinen nainen, joka on ylpeä muodoistaan ja osaa tehdä pilaa omalla kustannuksellaan. Tässä linkki Vicar of dibley jaksoon, jossa vierailee Johnny Depp!
Jennifer Jane Saunders (synt. 6.7.1958) on kotoisin Sleafordista, Lincolnshirestä. Saundersin nimikkäin televisio rooli on ehdottomasti Edina Monsoonina sarjassa Todella upeeta. Saundersin voi bongata muun muassa Muppettien aarresaari elokuvasta ja cameo roolista Spice girls elokuvassa. Ääninäyttelijänä Saunders loistaa Shrek 2:ssa haltijakummina, jossa kuullaan myös hänen laulutaitojaan.Molemmat naiset toimivat ääninäyttelijöinä elokuvassa Coraline Miss April Spink:inä ja Miss Miriam Forcible:na. Hauskana huomiona se, että Saunders antaa äänen sille lyhyelle ja paksulle rouvalle, kun taas French antaa äänen pidemmälle ja hoikemmalle rouvalle.


French ja Saunders voittivat yhdessä BAFTA Fellowship:n vuonna 2009


Elokuvapiloja:

Harry Potter osa1 osa2 osa3 osa4 ( mukana Jeremy Irons Kalkaroksena ja varsinaisissa elokuvissa Rita Luodikoa esittävä Miranda Richardson Hermionena)

Titanic osa1 osa2 osa3 (mukana Joanna Lumley)

Mamma mia osa1 osa2 (mukana Joanna Lumley ja Sienna Miller)

Star Wars osa1 osa2

Matrix

Kill Bill

Manaaja

Uhrilampaat

Rakastunut Shakespeare

Alien osa1 osa 2
lähteet: 1, 2, 3

2 kommenttia:

  1. *ulvoo* Irons on vain _loisto_! "Slow blink... god, I'm gorgeus."

    VastaaPoista
  2. ylivoimaisesti paras kalkaros imitaatio! : D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...