21. huhtikuuta 2011

TV Poiminta: Grimmin veljekset

Perjantai 22.4, Nelonen klo 10.55
2005, Yhdysvallat/Iso-Britannia/Tsekki
Ohjaaja: Terry Gilliam
Pääosissa: Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucci, Jonathan Pryce, Lena Headay & Peter Stormare
Kesto: 2h 6minGrimmin veljekset kertoo satusetien tarinan fiktiivisen ja hieman kieroutuneen version.

Will Grimm ja Jake Grimm kiertävät "pelastamassa" kyliä kylien perään pahojen ja yliluonnollisten olentojen kynsistä. Todellisuudessa veljekset eivät ole mitään manaamisen taitajia, eivät edes lähelläkään, vaan eteviä huijareita silmänkääntötemppuja taskut täynnä. Syylliset jäävät kiinni tekosistaan kavalluksen myötä ja ainoaksi keinoksi välttyä rangaistukselta on suorittaa uusi tehtävä ja saada se kunnialla hoidettua. Eräässä kylässä katoaa nuoria tyttöjä yksi toisensa jälkeen lumotun ja vaarallisen metsän uumeniin. Veljesten tulee ottaa selvää mistä on oikein kyse ja ottaa kerrankin todella mittaa taikavoimista.

Elokuvana Grimmin veljekset ei ole kovin kummoinen eikä mikään älytön mestariteos, mutta pienoiseen synkkien satujen nälkään se puree. Tätä katsoessani olen aina pitänyt sen jonkilaisesta mystisestä uhkasta, joka vallitsee suurimman osan aikaa elokuvassa ja vainoaa hiljaa katsojaa. Monien Grimmin satujen liittäminen osaksi elokuvaa on myös hyvin toimiva veto. Matt Damon ja Heath Ledger tekevät tasaisen hyvää työtä, mutta ehdoton suosikki on laittoman kaunis Monica Bellucci satumaisena kuningattarena.


kannattaa katsoa, kunhan ei odota liikoja :)

kuva1 & kuva 2

4 kommenttia:

 1. Omistan tämän DVD:nä. Minä olen aina tykännyt tästä leffasta, tässä on mukavasti synkkyyttä ja huumoria. Peter Stormare tekee loistoroolin, Heath Ledgeristä puhumattakaan.

  VastaaPoista
 2. Mullakin on tämä leffa dvd:llä, mutta en ole katsonut ties kuinka moneen vuoteen! Täytyisipä tsekata. En tainnut silloin ekoilla kerroilla liiemmin pitää kyseisestä pätkästä, mutta ehkä nyt vähän vanhempana voisi olla toinen ääni kellossa. :D

  VastaaPoista
 3. Arttu: samaa mieltä olen ja omastakin hyllystä se löytyy :)

  Roxx Decker: kannattaa kyllä ja sitte tehdä juttuu 501 blogiin ;)

  VastaaPoista
 4. Oi hitsi.. Katoin vasta tossa äsken että monelt tää tuleekaa.. Ja tajusin et tää tuli jo aamulla! o_o Kauheeta! Mä nukuin onnellisesti sen ohi! Mutta noh, katson tämän joku päivä dvd:ltä ja kirjottelen sitten.. yleisön pyynnöstä 501:een. ;D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...