25. huhtikuuta 2011

Oopperakausi 2011Ohessa studio123:n oopperamainos, jota näytetään nyt myös teatterissa joidenkin näytösten alussa. Video kuvattiin ihka ensimmäisen oopperanäytöksen ensi-illassa, jonka huumassa sain olla mukana. Ensi-illan tunnelmista tekemäni juttu täällä ja ensimmäisestä omasta oopperakokemuksestani täällä.

Heinäkuun ja elokuun ajaksi oopperat jäävät kesälomalle. Ennen lomaa esityksessä on vielä Prinsessa Ruusunen baletti (11.5 & 12.5) sekä Macbeth ooppera (13.6) joka lähetetään Lontoosta ihan livenä!

Syksyllä ohjelmisto näyttää seuraavalta:


Faust 28.9 (Aika ei vielä varmistettu) LIVE

"Elämäänsä pettynyt Faust tekee Mefistoteleen kanssa sopimuksen: Mefistoteles on Faustin palveluksessa tässä maailmassa, ja Faust vastaavasti seuraavassa, kuolemansa jälkeen. Kaksikko tapaa sotaan lähtevien kylänmiesten juhlissa kauniin Margueriten johon Faust ihastuu. Margueriten veli Valentin ei luota vieraisiin muttei voi tehdä paljoakaan koska on myös lähdössä sotaan muiden miesten tavoin.

Faust lähettää Mefistoteleen hankkimaan Margueritelle lahjan joka voittaisi neidon kiintymyksen. Marguerite löytää oveltaan korurasian ja peilin, ihastuu lahjoihin. Faust ja Mefistoteles kosiskelevat Margueritea ja tämän naapuria Marthea, ja on ilmiselvää että Margueriten vastusteluista huolimatta hän on jo voitettu…"Adriana Lecouvreur 20.10 klo 18.00, 22.10 klo 12.00

"Adriana Lecouvreur on Francesco Cilean nelinäytöksinen ooppera. Se perustuu Eugene Scriben ja Ernest Legouven näytelmään jonka sanottiin perustuvan ainakin osin todellisen näyttelijättären elämään.

Tarina kertoo näyttelijättären, Adrianan, suhteesta Kreivi Maurizioon. Kuten draamassa kuuluukin, nähdään rakkaussuhteen sijaan juonitteluja, mustasukkaisuutta ja väärinkäsityksiä joiden loppu on traaginen. Tällä hertaa kaikki ei pääty hyvin."


Tosca 17.11 klo 18.00, 19.11 klo 12.00

"Tosca on oopperoiden klassikkokastia, yksi niistä jotka on nähtävä ainakin kerran. Tarinassa tarjotaan suuria tunteita, rakkautta ja kuolemaa.

Floria Tosca on oopperalaulaja joka rakastaa taitelija Cavaradossia. Toscan mustasukkaisuuden herättää hänen rakastettunsa kirkkoon maalaama Neitsyt Maria joka muistuttaa erehdyttävästi markiisitar Attavantia, ja hän pyytää Cavaradossia maalaamaan kuvalle sinisten sijaan tummat silmät.

Toscan tietämättä paikalla on ollut myös entinen Rooman tasavallan konsuli ja poliittinen vanki Cesare Angelotti. Angelotti pyytää Cavaradossia piilottamaan hänet vainoajiltaan. Cavaradossi ehdottaa piilopaikaksi vanhaa kuivunutta kaivoa puutarhassaan…."


Prinsessa Ruusunen (baletti) 15.12 (Aika ei vielä varmistettu) LIVE,21.1 klo 12.00

"Jo kertaalleen kevään aikana esitetty baletti tuodaan uudelleen kankaalle suorana lähetyksenä, uusilla tanssijoilla vahvistettuna.
"Huom! Live-näytöksiin liput maksavat 26 e, tavallisiin 23 e (molemmat sisältää väliaikatarjoilun)

Lisätiedot studio123:n Ooppera-osiosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...