23. syyskuuta 2011

Cowboys & Aliens


Ohjaaja: Jon Favreau
Käsikirjoitus: Mark Fergus, Hawk Ostby & Steve Oedekerk. Scott Mitchellin Rosebergin sarjakuvan pohjalta
Musiikki: Harry Gregson-Williams
Pääosissa: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde, Paul Dano & Sam Rockwell
Ikäraja: 13
Kesto: 1h 59min
Daniel Craigin esittämä mies herää erämaasta kykenemättä muistamaan mitään, edes sitä kuka hän itse on. Vielä suurempaa ihmetystä aiheuttaa ranteeseen ilmaantunut metallinen vekotin, joka ei irtoa millään sekä kylkeen ilmaantunut haava. Päähenkilömme matkaa lähimpään kaupunkiin Absolutioniin, jossa hän pistää ojennukseen kaupungin pääjehun hulttiopojan Percyn (Paul Dano). Tästä kaupunkia nyrkissään pitävä isäukko Dolarhyde (Harrison Ford) ei ole mielissään. Kaiken lisäksi uusi tulokas tunnistetaan murhasta etsintäkuulutetuksi Jake Lonerganiksi ja siinä on lännenmiehillä aihetta vähintäänkin välien selvittelyyn. Asioihin saadaan kuitenkin täysin uudet mittasuhteet Alieneiden hyökätessä kaupungiin, jolloin kaikkien miesten ja naisten on unohdettava erilmielisyydet ja liittouduttava keskenään selviytyäkseen.

Koko elokuvan asetelman ollessa näin älytön, olivat ennakkoasenteeni tätä pätkää kohtaan naurettavat. Tulipa kuitenkin yllätyttyä positiivisesti, sillä minusta tämä olikin ihan jees, jopa hyvä. Elokuva tempasikin yllättäen mukaansa ja huomasin peräti kylmiä väreitä lopputaiston/huipennuksen lähestyessä, jolloin tiesin olevani tapahtumissa mukana. Aivan varmasti asiaan auttoi todella upea musiikki, joka oli omiaan luomaan jännitystä sekä mahtipontisten melodioitten värittämää odotusta.


Daniel Craig oli kovakasvoinen, niinkuin hänen hahmonsa kuuluukiin olla ja lisäksi yllättävän muodollisesti pätevä. Harrison Ford oli löytänyt jostain karskin puolensa. Positiivista oli myös huomata ainoan merkittävän naishahmon olevan muutakin kuin seinäruusu tai sankarin egon jatke. Sinänsä hahmoihin ei ehditä perehtyä niin paljon kuin olisin kaivannut, mutta toiminnallisen elokuvan ollessa tasolla, päästään ihan tyydyttävään tulokseen. Tehosteet ovat näyttäviä, eivätkä alienit ole täysin kahdella jalalla kulkevien sardiinien näköisiä. Hyvä homma!

Traileri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...