15. syyskuuta 2011

Hullu hölmö rakkaus


Ohjaaja: Glenn Ficarra & John Requa
Käsikirjoitus: Dan Fogelman
Pääosissa: Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling, Emma Stone, Analeigh Tipton, Marisa Tomei & Kevin Bacon
Kesto: 1h 58min
Ikäraja: 7

Steve Carell esittää sovinnaista ja joskin tylsää perheenisää Cal Weaveriä, jonka vaimo Emily pudottaa pommin heidän monen vuoden avio-onnensa jälkeen. Julianne Mooren esittämä Emily, joka on pitänyt yhtä Calin kanssa lukiovuosista asti, haluaa avioeron ja samaan syssyyn tunnustaa vielä pettäneensä miestänsä työkollegansa kanssa. Perheidylli vajoaa kaamokseen ja Cal hukuttaa murheensa alkoholiin baaritiskillä. Monien säälittävien kuppilailtojen jälkeen Ryan Goslingin esittämä nuori komistus saa tarpeekseen Calin itsesäälin katselusta ja ottaa tämän omaan henkilökohtaiseen koulutukseensa. Hurmuri tietää kaikki salat miten viedä naisilta jalat alta ja haluaa siirtää oppinsa eteenpäin sekä samalla saada Calin taas nauttimaan elämän antimista. Lemmenhuolista kärsii myös Calin ja Emilyn poika, joka on auttamattoman ihastunut tyttöön, jota ei voi saada. Lisänsä tarinaan tuo nuori juristi Hannah, joka löytää rakkauden yllättävästä paikasta.Nähtyäni tämän elokuvan trailerin, en olisi osannut odottaa aivan näin hienoa ja älykästä romanttista komediaa. Romanttisen komedian leima tietyllä tavalla tahraakin tämän elokuvan mainetta, sillä leiman nähdessäni ainakin minä odotan näkeväni kevyttä höttöä, mutta Hullu hölmö rakkaus olikin totaalisen piristävää vaihtelua kategoriaan, johon se mukamas kuuluu.

Hullu hölmö rakkaus on komediapuoliensa ohella myös vakasti otettava, samaan tapaan kuin vaikka Juno tai Little miss sunshine. Nerokas dialogi, kivasti liioittelevat biisivalinnat ja karismaattiset hahmot näyttelijöineen tekevät tästä hienon elokuvan. Kaikista suurin ylläri tulee taatusti puun takaa, ellet ole jonkin sortin Sherlock. Oli myös hauska huomata Huippumalli haussa sarjasta näyttelijän uralle loikannut Analeigh Tipton lapsenvahdin roolissa.

Hullu hölmö rakkaus on itsevarma itsestään, ei ollenkaan hölmö, vain terveellä tavalla hullu ja esittää rakkauden sellaisena kuin se on. Ehdottomasti suosittelen!Suosittelen myös tutustumaan leffan soundtrack:iin, josta esimerkkinä: Need your love ja Blood :)

1 kommentti:

  1. Mäkin tykkäsin tästä! Enkä ole romkom-ihmisiä kyllä yhtään :) Mutta kuten sanoit, moiseen genreen laittaminen leimaa leffaa vähän turhasti.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...