22. syyskuuta 2011

Movie Monday # 17 - Rakastaa, ei rakasta..

On aika palata Movie Mondayn haasteiden pariin kolme aikasempaa haastetta skipattuani. Mieleeni ei tullut mitää testosteroni macho elokuvaa, joka olisi erityinen suosikkini. Enkä saanut oikein jutun juuresta kiinni haasteessa, jossa kyseltiin elokuvaa, josta muut pitää, mutta minä en. Myöskään en keksinyt mitään elokuvaa, jonka ideologia olisi jotenkin itseeni merkittävästi vaikuttanut. Siispä, uusimman haasteen kimppuun:

"Onko olemassa joku näyttelijä, josta et aluksi ole pitänyt lainkaan, mutta joka nykyään kuuluu jopa suosikkeihisi? Muistatko vielä, mikä oli ensimmäinen elokuva, jossa näit kyseisen näyttelijän ensimmäisen kerran. Oliko hänessä, hänen roolissaan jokin tietty asia, mikä sinua ärsytti? Miten hän lopulta voitti sinut puolelleen?"

Vastaus kysymykseen on herra Robert Downey Junior

Vuodet, jotka olen herran edes oikeasti tunnistanut, pystyy laskemaan yhden käden sormilla. Aikaisemmin minulla ei ollut mitään käryä, kuka sen niminen tyyppi edes on. En ollut varmaan nähnyt yhtäkään hänen elokuvaansa tai jos olin niin eipä ollut mies jäänyt mieleen. Aloin sitten jossain vaiheessa olla tekemisissä ihmisten kanssa, jotka eivät vain häntä tienneet, vaan pitävät myös arvossa. Erityisesti Iron manin tullessa, tiesin kyllä minkä niminen tyyppi näytteli pääosaa siinä pätkässä. Kuitenkaan en halunnut todellakaan nähdä sitä elokuvaa, sillä Robert Downey junior näytti minusta aivan vastenmielisen irvokkaalta siinä. Kamalat kuteet, kamala parta ja vanha kuin mikä, yöks. Huomatkaa, että vielä tässäkään vaiheessa en ollut oikeastaan nähnyt miestä missään elokuvassa kunnolla.


Täyskäännöksen tekevä elokuva oli Kiss kiss bang bang. Muistan jo alkumetreillä silmämunieni muljahtavan kuopissaan: "Ei tämä voi olla sama mies! Tuohan on karismaattinen kuin mikä, miehekkään komea, mutta samalla aivan lutunen! Mitä ihmettä?" Sherlock Holmes lisäsi vain löylyä kiukaalle ja alkuasenteet kaikkosivat Saharaan.


Nykyään voisin katsoa elokuvan vain pelkän Robert Downey Juniorin takia ja hän kuuluu aivan kärkikastiin listassa suosikkinäyttelijöitäni.

3 kommenttia:

 1. Mä en myöskään ole erityisemmin edes kiinnittänyt huomiota Robert Downey Junioriin, se oli pitkään mun mielessä joku turha näyttelijä, vaikka en edes yhdistänyt sitä mihinkään erityiseen rooliin. Sitten näin leffan nimeltään Chaplin ja olin ihan myyty! Tyyppi oli Charlie Chaplinin roolissa niin uskottava ja kaikin puolin huippu, en tosiaankaan odottanut siltä irtoavan tuollaista taitoa. Nykyään sen leffat herättääkin ihan eri tavalla kiinnostusta.

  VastaaPoista
 2. Oi että, Robert on ihana Kiss Kiss Bang Bangissa, joka on huippuleffa! Kiitos inspiraatiosta: täytyy katsoa se uudestaan heti, kun pääsen kotiin leffahyllyn ääreen.

  VastaaPoista
 3. horrendous: Robertilla on taito lumota katsojansa ja ai että, oon halunnut jo pitkään tuon Chaplinin nähdä!

  Salla: ollos hyvä :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...