1. elokuuta 2012

Hobittipäivitys 9 - Kuvaukset purkissa

Kuka on Galin?

Hobitti elokuvien pääasialliset kuvaukset on nyt saatu purkkiin 266:n kuvauspäivän jälkeen. Nyt sitten on vuorossa massiivista editointia ja muuta jälkituotantoa. Jackson pääsi vihdoin istumaan alas Franin ja Philippan kanssa ja katsomaan ensimmäisen elokuvan raakiletta sekä osia toisesta. Katselun lomassa heräsi kysymys, pitäisikö sittenkin tarttua tilaisuuteen kertoa vielä hitusen enemmän tarinaa? Vastausta ei tarvinnut miettiä kauaa, vaan oli ihan selvää, että Jackson itsekin fanina haluaa kertoa ja näyttää enemmän. Joten itsekin olin kovin riemuissani kun luin Jacksonin facebook muistiinpanoja, joissa hän julistaa tekevänsä jälleen trilogian! Näin mukaan saadaan mahdutettua isoja osia tarinaa, jotka muutoin olisivat jääneet leikkaupöydälle ja ehkä hyvällä lykyllä lisämateriaaleihin. Käsittääkseni elokuvien ensi-illat tulevat nyt olemaan joulukuu 2012, joulukuu 2013, mutta viimeinen osa tulisikin olemaan jo 2014 kesäkuussa. Joka tapauksessa tämä tarkoittaa kolmeksi vuodeksi kutkuttavaa odotusta ja kolmea Oscar-gaalaa, joita pääsee jännäämään kuin megaluokan urheilutapahtumaa. Ohessa viimeisin tuotantovideo, jossa kurkkaus tämän vuoden Comic-con-tapahtumaan ja juttua viimeisistä kuvauksista.
Hobitista on myös julkaistu lisää itselleni ainakin uutta kuvamatskua, joita voi ihastella täällä. Näkemisen arvoinen on tottakai ensimmäisen elokuvan Comic-conia varten tehty juliste, mutta vielä jännempi on tämä julistekollaasi, joka valottaa laajemmin elokuvan tapahtumia. 

Huomasin ilokseni toistuvalla Hobitti elokuvan trailerin jankkaamisella (tapahtuu jo työn puolesta) oppineeni kääpiöitten nimet lähes siinä järjestyksessä kuin Gandalf ne luettelee: Fili, Kili, Oin, Gloin, Dwalin, Balin, Bifur, Bofur, Bombur, Ori, Dori, Nori ja Thorin. Samalla myös ihmettelin miksi niitä on ollut aikaisemmin vaikea oppia, ihankuin jokin pikku kompastuskivi tulisi aina tielle. Alkuun toimii selitys, että traileria katsoi sen ensimmäiset 30 kertaa vain niin lamaantuneena, että ei siinä muuta huomioinut. Nimien oppimisen jälkeen huomasin kuitenkin, mistä tämä vaikeus on johtunut: Nimien käännöksessä on virhe! Nimet oppi helposti, kun sen teki vain korvakuulolta, mutta jos katsoi tekstejä saattoi hämmentyä, koska ne on pielessä! Tekstityksessä nimet menee seuraavasti: 

"Fili, Kili, Oin, Dwalin, GALIN, Balin, Bifur, Bofur, Bombur, Dori, Nori, Ori ja joukkomme johtaja, Thorin Tammikilpi" (video teksteillä esimerkiksi täällä)

Gloin on tökerösti sivuutettu kokonaan ja hänen korvikkeenaan on joku GALIN. Siis mikä tämä Galin nyt on?? Siis mitä kettua nyt?? Kuka on Galin??

1 kommentti:

  1. Voi noita suomalaisia juntteja.. :D Galin<3 Ite en oo tosin tätä vielä ees tajunnut koska en ole kyennyt lukemaan vielä tekstityksiä.. silmät tapittaa edelleen vain ja ainoastaan kuvaa. :'D Ehkä seuraavalla kerralla!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...