16. elokuuta 2012

TV Poiminta: Juno


Perjantai 17.8, Subtv klo 21.00
Yhdysvallat/Kanada/Unkari 2007
Ohjaaja: Jason Reitman
Käsikirjoitus: Diablo Cody
Pääosissa: Ellen Page, Michael Cera, J. K. Simmons, Allison Janney, Jennifer Garner, Jason Bateman, Olivia Thirlby
Kesto: 1h 32min

Juno (Ellen Page) on 16-vuotias tyttö, joka tulee raskaaksi ensimmäisestä seksikokeilustaan ystävänsä Paulien (Michael Cera) kanssa. Tajuttuaan tilanteen hän punnitsee eri mahdollisuuksia ja toteaa olevansa vielä liian lapsi pitääkseen lapsen ja koska ei kykene aborttiinkaan, jää loogiseksi vaihtoehdoksi adoptio. Junon isä (J. K. Simmons) ja äitipuoli (Allison Janney) ottavat asian yllättävän hyvin vastaan ja isä jopa tulee mukaan tapaamaan potentiaalisia adoptiovanhempia, jotka Juno löysi lehti-ilmoituksesta. Vanessa ja Mark Loring (Garner & Bateman) ovat kaikinpuolin ihanteellinen pariskunta, joille Junon on helppo luvata antaa lapsensa. Vaikka tulevaisuuden suunnitelmat vaikuttavat loppuun lyödyiltä, ehtii ennen vauvan syntymää asiat vielä muuttua.


Juno on terveellisen arkinen ja piristävä elokuva hyvin samaan tapaan kuin Little Miss Sunshine. Elokuva on varustettu positiiviselle varauksella ja siitä jää hyvä mieli käteen, vaikka se käsitteleekin vakaviakin aiheita, pääteemana teiniraskaus. Juno ei yritä olla mitään ylimääräistä tai dramaattista, vaan pikemminkin juuri sen vaivattomuus tekee vaikutuksen. Henkilökaarti on vakuuttava ja persoonallisesti kirjoitettu, eritoten nimiroolissa oleva Ellen Page tekee vaikuttavaa jälkeä älykkäänä ja sanarikkaana Junona. Myös Michael Ceralle vikisevänä urheilunörttinä haluan suunnata hatunnoston. 

Suosittelen ainakin sen kerran katsomaan, jos tykkää yhtään rauhallisemmista ja fiksummista elokuvista, joista jää vielä hymy päälle :) Ei se parhaan käsikirjoituksen oscar tyhjästä tullut!

Traileri

4 kommenttia:

 1. tän vois joskus itekki katsoa kun hirmu moni on siitä aina puhunu (lähinnä kun ellen page on ollu muissa rooleissa) :) en tienny että j.k. simmons olis tuossa kanssa mutta nyt kun sain tietää, niin kiinnostus heräsi entisestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna töllön ääreen klo 21 popparien kanssa : )

   Poista
 2. No niin, eihän tälle päivälle tarvitsekaan mitään suunnitelmia tehdä. Juno riittää, on se sen verran hyvä leffa. Kiitos mainitsemisesta, on menneet kaikki leffamainokset ihan ohi taas! :)

  VastaaPoista
 3. Itselläkin tää leffa oli vuosia "työn alla", kun niin moni tätä kehui (erilaiseksi), mutta sainpa lopulta hankittua ja katottua ja tykkäsin näkemästäni. <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...