15. elokuuta 2012

Abraham Lincoln: Vampire Hunter


Ohjaaja: Timur Bekmambetov
Musiikki: Henry Jackman
Pääosissa: Benjamin Walker, Dominic Cooper, Anthony Mackie, Mary Elisabeth Winstead, Rufus Sewell, Marton Csokas & Jimmi Simpson
Kesto: 1h 45min
Ikäraja: 16

Nuori Abraham Lincoln todisti jo pienenä mustien ja valkoisten epätasa-arvoa. Tilanteeseen puuttuminen maksoi Lincolnin isän työpaikan orjuuttaja Jack Bartsin alaisuudessa. Vielä syvemmin hänen mieleensä on jäänyt tuolta ajalta yö, jolloin hän näki Jack Bartsin vierailevan nukkuvan äitinsä luona ja seuraavana päivänä äitinsä poismenon. Tuolloin hän ei vielä usko vampyyreihin, vaan iskoistaa päähänsä pelkästään isänsä selityksen siitä, miten Barts myrkytti äidin. Myöhemmin Lincoln janoaa kostoa ja hyökkää Bartsin kimppuun vain huomatakseen tämän ylivoiman. Hötäkässä hän tapaa apuun tulleen Henry Strugesin, joka kertoo tälle totuuden vampyyreiden olemassaolosta. Struges kouluttaa Lincolnista vampyyrintappajan ja lähettää hänet Springfieldiin odottamaan ohjeita tulevista kohteista. Lincoln pääsee töihin kaupan apulaiseksi ja ystävystyy kaupan omistajan kanssa. Politiikka alkaa vetää Abrahamia puoleensa ja hän huomaa omaavansa mainiot puhujan lahjat. Kuvioihin saapuu myös vanha tuttu menneisyydestä sekä uusi naispuolinen tuttavuus.

Abraham Lincoln: Vampire Hunterin idea on hauska, traileri on hauska ja odotukset olivat hauskat. Itse elokuvasta kuitenkin hauskuus puuttuu melkein kokonaan. Tulee sellainen olo, että käsitinkö jotain väärin? Eikö tämän pitänyt olla aavistuksen kieli poskella tehty? Elokuva on vakavuudestaan huolimatta sellainen ihan kohtalainen, ihan kivannäköinen ja sillee, mutta olisi voinut varoittaa etukäteen, ettei sovi odottaa liikoja. Hieman jää silti orpo olo, kun on annettu näin mehukas tarina ja annettu ymmärtää jotain suurempaa. Vampire Hunter olisi ollut jotain ihan muuta, kun siinä olisi kuljettu läpi itseironisen huumorin laatoittamalla tiellä ja revitelty edes pikkaisen. 

Pääosan esittäjä Benjamin Walker näyttää Lincolnilta, eikä ole suorituksessaan ihan kamala, mutta hieman jäykkä. Koko kaartista etukäteen tiesin ja tunnistin oikeastaan vain Rufus Sewelin, joka nyt tekee missä vain hyvän roolisuorituksen. Hahmot noin muutoin ovat taas sellaisia ihan ok, mutta ei mitään kummempaa. Enemmän iloa sain irti myöhemmin, kun aloin setvimään elokuvan monia hämärästi tutunnäköisiä naamoja. Henry Struges (Dominic Cooper) onkin Howard Stark, Mary Todd (Mary Elisabeth Winstead) onkin Ramona Scott Pilgrim vastaan maailma-leffasta, paha Barts (Marton Csokas) on Celeborn ja jopa kaupan omistaja Speed (Jimmi Simpson) on etäisesti jäänyt mieleen Luuseri-elokuvasta. 

Abraham Lincoln: Vampire Hunter ei täytä antamiaan odotuksia. Vauhtia on ja jännitystä, mutta totisuus latistaa tunnelmaa. Musiikki on loistavaa, kiitos Henry Jackman.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...