27. marraskuuta 2012

Twilight - Aamunkoi osa 2

Kuva täältä

Ohjaaja: Bill Condon
Käsikirjoitus: Melissa Rosenberg, perustuu Stephenie Meyerin romaaniin
Musiikki: Carter Burwell
Pääosissa: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, MacKenzie Foy, Peter Facinelli, Ashley Green, Kellan Lutz, Michael Sheen & Dakota Fanning
Kesto: 1h 55min
Ikäraja: 12

Bella, joka edellisessä osassa selvisi Edwardin vampyyrimyrkyillä "hirviölapsen" synnytyksestä, herää nyt uuteen elämäänsä kuolemattomana vampyyrinä. Nyt hän näkee kauempaakin kauemmas, kuulee pienimmänkin äänen, liikkuu tuulen nopeudella ja on vastasyntyneenä vampyyrinä vahvempi kuin kukaan muu perheestä. Lyhyen totuttelun ja metsässä retkeilyn jälkeen Bella on kuin vanha konkari ja valmiina tapaamaan tyttärensä Renesmeen. Tämä on jo isompi kuin mitä Bella odotti ja kasvaakin nopeammin kuin tavallinen lapsi. Renesmee onkin kuolematon sekä kuolevainen. Vampyyrimaailman pahisliiga Volturit kuulevat tästä erehtyneeltä ilmiantajaltaja luulevat tytön olevan kuolevainen lapsi, joka on muutettu puremalla kuolevaiseksi. Tälläinen on lakien mukaan häväistyksen kauhistus heidän maailmassaan. Alice sattuu jälleen juuri sopivasti kukkamaljaa kantaessaan saavan näyn Volturien tulosta. Cullenit alkavat haalia eri maailman kolkista vampyyreitä mukaansa todistamaan kohtaamispaikalle, mikä Renesmee todellisuudessa on.

Aamunkoi osa 1 oli siis se, jonka rankkasin olevan jostain kotoisin ja jopa ihan hyvä. Näin ollen ohjaajan ja tiiminkin ollessa sama, olin pikkaisen toiveikaskin tämän suhteen. Pakko kyllä todeta, että ihan alun hienojen tekstien siivittämän visuaalisen nautinnon jälkeen, itse elokuva oli aika laimea tapaus.

Aamunkoin toisesta osasta puuttuu jokin ydin, jokin sisäinen kipinä, jotta olisin ollut menossa enemmän mukana. Lopputaistelukin on vuoroin ihan sellaista siistiä, mutta vuoroin myötähäpeällistä, kun joku tyhjänpäiväinen sivuhahmo esimerkiksi mutristaa suutaan todella nolon näköisesti. Koko tilanteen kornius paistaa läpi ja pokkaa on välillä tosi vaikea pitää. Ja sitten se vauva! Siis miksi se on pitänyt animoida?? Siinä meni sekin kohtaus, kun Bella tapaa lapsensa ensimmäistä kertaa tai hänen isänsä näkee Renesmeen, kun siinä on möllöttämässä se creepy tietokone animoitu tuutteli. 

Kuva täältä
Löysin kuitenkin muutaman positiivisenkin asian mehevän soundtrackin (miinus se Christina Perrin kalkatus) lisäksi. Ensinnäkin Jacob on nyt paljon järkeenkäyvempi tapaus nyt kun se Bellan perään kuolaus loppui ja selviääkin ettei sekään ollut varsinaisesti Bellan perässä juoksemista, vaan hänellä on muu kohtalo. Tästä susien juttu käänteestä pieni hatunnosto itse kirjailijalle, sillä mietin tosiaan aikaisemmissa osissa, kuinka idiootti tuo Jaakobbi voikaan olla. Toinen juttu on Kristen Stewart vampyyrinä, sillä piilolinssien ja osaavien maskeerauosaston jäljiltä hänellä näyttää jopa olevan eloa silmissä ja ilmekin kasvoilla! Ja jälleen kerran kun neiti Stewartin hahmo laitetaan huutamaan tai kärsimään, niin johan ollaan melkein siellä näyttelemisen osastolla. 

Twilight Aamunkoi osa 2 on aiempaa osaa ruttokaupalla huonompi. Vampyyrihömppää, joka kuitenkin varmasti uppoaa itseäni monta vuotta nuorempiin naisihmisiin. Jos kaipaat kimallusta, komeita piilareita ja yliluonnollisia voimia, ilman mitään sen suurempaa merkitystä tai punaista lankaa, tämä on sinulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...