23. huhtikuuta 2013

Scary Movie 5

Kuva täältä

Ohjaaja: Malcolm D. Lee
Käsikirjoitus: Pat Proft & David Zucker
Pääosissa: Ashley Tisdale, Simon Rex, Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Kate Walsh, Heather Locklear, Molly Shannon, Mike Tyson, Erica Ash & Snoop Dogg
Kesto: 1h 25min
Ikäraja: 16

Kauhukuvien kustannuksella pilaileva räävitön Scary Movie 5 ilmestyy valkokankaalle nyt 7 vuotta edeltäjänsä jälkeen. Parodioinnin kohteena on taas liuta elokuvia, joista pääjuoni on yhdistelmä kauhuelokuvien puolelta Mamaa ja Paranormal activity:ä, kuin myös iso annos Black Swania. Ashley Tisdale on uusi Anna Faris, joten Cindy Campbell on nähtävästi historiaa. Simon Rex ei myöskään esitä kahdesta aikaisemmasta elokuvasta tuttu hahmoa Georgea, vaan hänellekin on kirjoitettu uusi rooli. Uudet hahmot ovat pariskunta Jody ja Dan Sanders (Tisdale & Rex), jotka saavat hoteisiinsa kolme omituisen puoleista mukulaa ja pääsevät muuttamaan isoon idylliseen taloon taloudenhoitaja Marian kera. Luvassa on uniin sukeltamista, "balettia" ja ennenkaikkea lisää kameroiden asentamista. 

Kuva täältä

Scary Movie vitosta ei voi mennä katsomaan jättämättä aivoja narikkaan, sillä niillä ei ihan totta tee yhtään mitään siellä salissa. Kun ei ole turhaa ajatustoimintaa häiritsemässä, saattaa elokuva olla ihan hauska kokemus. Huumorin taso on tässäkin kuten aikaisemmissa elokuvissa reippaasti vaihtelevaa. Itselleni kolahtaa juurikin parodioinnin kohteena olevien elokuvien tuntemukseen pohjaavat vitsit sekä ylipäänsä genretuntemusta vaativat vitsit (esim. Danin tutkiessa alhaalta katsoen kattiloiden yliluonnollista käyttäyttymistä tai Jodyn kitaransoitto hetki). Lisäksi muistan nyt jälkikäteen hohotelleeni vieläkin Inception lapsille, valkean ja mustan joutsenen intiimien hetkien vertauskuville sekä kohtaukselle, jossa Jody kävelee ensimmäistä kertaa balettitunnille. Sitten on vitsejä sarjassa, kun ei osata lopettaa ajoissa ja hekotus vaimenee vitsin vain jatkuessa tajuamatta viheltää hommaa poikki (esimerkiksi Snoopin ja kaverin aseiden veto sekä mökki metässä kirotun kirjan lukeminen). Viimeinen osasto on sitten ne mauttomimmat vitsit, joista osa menee yli, eikä naurata (omalla kohdalla esimerkiksi kaikki eläimiin liittyvä tai turha alapäähuumori).

Kuva täältä

Juonellisesti Scary Movie 5 on yhteinäisempi, kuin pari edeltäjäänsä ja eri elokuvien osat on tungettu paremmin samaan kuoreen. Kahteen ensimmäiseen verrattaessa ei tämä ole kuitenkaan kummoinen, mutta enpä toisaalta tiedä miten paljon voikaan odottaa. Ashley Tisdale on ihan mukiinmenevä tapaus, mutta ei vain ole Anna Farisin voittanutta (ei kukaan saa semmoista ilmettä naamalle kuin Anna). Ai niin eräs erottui kyllä joukosta! Molly Shannon oli minusta kuolettavan hauska, vaikka ei monessa kohtauksessa esiintynytkään. Etenkin keikkalointi naisten vessassa sai vatsalihakseni kramppaamaan. 

Scary Movie 5 ei tosiaan sovi kaikille, se ei ole edes kauhukomedian saralla "hyväksi" luokiteltava. Jos et kuitenkaan kaipaa mitään tasoa elokuvalta, vaan pelkkää naurua, niin sitten tämä voi osua.

P.S. Vaikka Ted esiintyy elokuvan julisteessa, en nallea bongannut elokuvasta
P.P.S. Lopputeksteissä tulee hauskoja Bloopereita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...