15. huhtikuuta 2013

MTV Movie Awards 2013


Kuva täältä

Kultaiset popparipystit on nyt jaettu yleisön (=amerikkalaisten) äänestämiin osoitteisiin! Täällä aikaisempi juttu ehdokkaista.

Sain kuin sainkin itseni ylös klo 3.45, vaikka hetki menikin tajutessa, miksi ihmeessä kello herättää noin aikaisin. Kahvikupin voimalla viimeistään sai unihiekan rippeet silmistä ja sitten alkoi kisastudion kuntoon laittaminen ennen itse asian alkua. Gaala lähtikin käyntiin punaisella matolla, jonne virtasi elokuvahemmojen lisäksi paljon esimerkiksi musiikin puolella kannuksensa ansainneita ihmisiä (Snoop Dogg, Kesha, Hailey Williams...) ja myös pelkästä julkisuudesta tunnettuja ihmisiä kuten joka kissaristiäisten vakionaama Kim Kardashian. Totesin jo alkuvaiheessa, että kanavalla on tuhat mainoskatkoa, jotka alkoi jo loppupuolella todella nakertaa.

Sitten itse show:hun, joka oli kyllä viihdyttävä isolla V:llä, mutta jossain kohtaa aavistuksen liian överi. Pitch Perfect:stä tunnettu Rebel Wilson juonsi vaihtelevalla menestyksellä gaalaa. Alkupuolen video James Francon kanssa "ironman" pukuineen oli hauska, kuin myös esimerkiksi Rebelin heitto Adelesta oli nappiin osuva. Puolestaan tuplanänni ja "Les Miserablesin kuvaukset" eivät jaksaneet allekirjoittanutta naurattaa, vaikka väsymystä oli taatusti lasissa. Gaalassa oli myös musiikkiesityksiä, joilla ei ollut mitään tekemistä elokuvien kanssa, jotka eivät palvelleet oikein mitään tarkoitusta mielestäni. Musiikki puolta sai aivan tarpeeksi mainoskatkojenkin aikana. Noh, MTV tekee mitä lystää.

Ensimmäinen pysti oli paras miesesiintyjä, josta palkinnon vei oma suosikkini Bradley Cooper ja oli hienoa nähdä hänen saavan edes tämmöisen tunnustuksen. Toisen palkinnon kohdalla totesin jo että "kannatti herätä!", kun Django vei parhaan WTF-hetken palkinnon ja lavalle nousi hassuttelemaan asenteella Jamie Foxx ja eeppistäkin eeppisempi Samuel L. Jackson. Paras tappelukin meni ennalta suosimaani osoitteeseen eli Avengers:lle, jota hakemaan saapui näyttelijäpoppoosta Tom Hiddleston, Chris Evans ja jälleen Samuel. 

Seuraava kategoria oli etukäteen itselleni tuntematon eli Trailblazer award, jolla juhlistetaan nuorta ja lahjakasta tähteä, joka on saanut jo iästään huolimatta aikaan merkittävän elokuvauran. Tämän palkinnon vei oikeutetusti Emma Watson, joka tietysti on kaikkein tunnetuin Hermione Grangerin roolista Pottereissa, mutta on myös tehnyt paljon töitä Potter kuvien jälkeen. Emma ei saanut ensin sanottua mitään, kun yleisö hurrasi niin kovaa hänen noustessaan lavalle ja tähti oli aidosti liikuttunut saamastaan huomiosta.

Kuva täältä

Parhaan suukon palkinto meni jälleen toivomaani osoitteeseen eli Silver Linings Playbook parille Bradley Cooperille ja Jennifer Lawrencelle. Valitettavasti Lawrence ei ollut päässyt paikalle, joten hetki ei ollut ollenkaan niin taianomainen kuin olisi varmasti ollut karismaattisen Jenin ollessa mukana. Tässä välissä esiintyi joku bändi, jota en edes tiedä, mutta mieleen jäi heidän kuuluttajansa Kesha ja Snoop Dogg, jotka olivat olevinaan (mahdollisesti myös olivat) pöllyssä. Esityksen jälkeen Rebel Wilson heitti hyvänmaun rajoissa juuri ja juuri kulkevan shown hänen röntgen kameralla varustetusta koala pehmolelusta. Tähdistä hän härnäsi Chris Evansia, jolta kamera paljasti karvatupon valtaaman alakerran. Quvenzhane Wallis:lla oli mukamas kissalaukussaan vettä vanhempaa ja Moonrise Kingdomin lapsilla laukussaan majava.

Illan toinen erikoisempi kategoria kiinnitti huomioni pelkästään siitä syystä, että sen jakoi TYRION aka Peter Dinklage! Kyseessä oli Comedic Genious palkinto, jonka sai Will Ferrell. Kyseinen näyttelijä ei kyllä omaan makuuni ole erityisen hauska, mutta ilmeisesti toisten mielestä on. Täytyy kyllä myöntää, että hänen lavallekin noussut aasialainen "perheensä" oli hauska, mutta siihen se jäikin. Tunnelmaa latisti, kun Breakthrough palkinnon otti juontaja Rebel Wilson, kun olisin sen niiin suonut pienelle Hushpuppylle. 

Kuva täältä

Ilta rupesi kuitenkin menemään taas hauskempaan suuntaan, kun Taylor Lautner sai Best Shirtless performance palkinnon ja jätkä teki kunnolla itsestään pilaa mukamas rupsahtaneena tekomahan kanssa lavalle talsiessa. "On tullut vähän juotua ja syötyä", totesi tähti. Illan aikana saatii Sneak Peak Iron man 3:sta sekä myös myöhemmin uudesta Nälkäpelistä, joka sai ainakin omalla kohdallani kylmät väreet selkään. Paras pahis oli Loki ja Tom oli mainioin avausreplansa kanssa, jonka hän teki roolihahmonaan. Kolmas erikoinen kategoria oli Generation award, jolla palkittiin pidempi ura ja sen vei tällä kertaa Jamie Foxx. Parasta oli jakajana toimineen Kerry Washingtonin ja Jamien yhteinen voitontanssi. Pitch Perfect sai parhaan musiikkiesityksen popparit eli ainakin yleisöön on kolahtunut se pätkä. Brad Pitt julisti parhaaksi elokuvaksi katsojien äänellä Avengersin, josta olin positiivisesti yllättynyt.

Tökerön epäkohdan illasta huomasin vasta myöhemmin: kolmea kategoriaa ei katsojille näytetty! Huhujen mukaan syy oli aikataulusta myöhästymiseen ja koska kyseessä ei ole mitkään Oscarit, joutui jostain nipistämään. Katsojilta ohi menneet kategoriat ja voittajat ovat seuraavat:

Best Female Performance: Rebel Wilson (Pitch Perfect)
Best Scared as S**t Performance: Suraj Sharma (Piin elämä)
Best On-Screen Duo: Mark Walhberg & Seth McFarlaine (Ted)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...