15. tammikuuta 2014

Walter Mittyn ihmeellinen elämä


Ohjaaja: Ben Stiller
Musiikki: Theodore Shapiro
Pääosissa: Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley MacLaine, Adam Scott, Kathryn Hahn, Sean Penn & Patton Oswalt
Kesto: 1h 54min
Ikäraja: 7

Walter Mitty on Life-lehden valokuvausosastolla työskentelevä huomaamaton kaveri, jonka elämässä ei tapahdu oikeastaan koskaan mitään. Paitsi silloin, kun Walter jäätyy ja uppoutuu omaan päänsisäiseen maailmaansa, jonka tapahtumat ovat kuin toimintaelokuvista. Näissä kuvitelmissa Walter päihittää kaikki pelkonsa ja saa myös ihastuksensa jalat alta, vaikka tosiasiassa hän ei uskalla sanoa edes huomenta samassa puljussa työskentelevälle Cheryl:lle. Lehtitalo on muutoksen kynnyksellä, sillä viimeisen numeron julkaisun jälkeen se aloittaa verkkojulkaisuna ja tämä tarkoittaa myös tarpeettomien työntekijöiden irtisanomista. Walterin harteilla on viimeisen kansikuvan teettäminen legendaarisen valokuvaajan Sean O'Connelin lähettämistä negatiiveista. Kauhukseen Walter huomaa juuri kansikuvaksi valitun negatiivin puuttuvan ja kaiken paineen alla, on hänen poistuttava turvallisesta tylsästä elämästään ja lähdettä omaan seikkailuunsa Sean O'Connelin perään saadakseen negatiivin käsiinsä. 


Ben Stillerin komedia - leima ei kuulostanut ainakaan omaan korvaani kovin houkuttelevalta (huolimatta Tropic Thunder:sta). Tämä varmasti johtuu Stillerin aiemmista komediaelokuvista, joissa hän ei ole istunut myös ohjaajan penkillä ja joissa taso nyt on ollut jotain ihan muuta. Walter Mitty osoittaa, että Stiller sopii mainiosti sekä päärooliin, että siihen ohjaajan penkille. 

Walter Mittyn ihmeellinen elämä kuuluu sinne parempien ja tasokkaampien komedioiden hyllylle. En itse asiassa elokuvan aikana kokenut suurta naurutreeniä, vaan enemmän koetuksella olivat posket siitä kaikesta hymyilystä. Elokuva onkin ennenkaikkea hyvän mielen elokuva, mutta ei siltikään mitään hömpänpömppää. Juonellisesti kyseessä ei ole mikään kummoinen tapaus ja kerrankin jopa minä tiedän, miten asiat tulee menemään ja mystisen kuva 25:n sisällön ja olinpaikan ja kaiken, mutta tässä se ei haittaa. Viimein kaikkien tyrskyjen jälkeen Walterin katsoessa kansikuvaa suun pielet pyrkii taas korviin.


Walterin hahmo onkin elokuvassa se kaiken suola. Vaikka kovin moni meistä ei uppoudu ihan samanlaisiin päiväuniin kuin Walter, on itsensä voittaminen se, mihin jokainen voi samaistua. Aina välillä on elämässä tehtävä se hyppy sinne tuntemattomaan ja jos Walterin kaltainenkin tyyppi pystyy siihen, pystyy kuka vaan. Elokuva tuo esiin myös hyvin Life-lehden kautta sen, miten muutosten alla jää korvattaviksi muuttuneet ihmiset helposti jalkoihin, eikä ole takeita miten he sieltä maasta enää nousevat, jos vastaavanlaista työtä ei olekaan enää tarjolla. 

Walter Mittyn ihmeellinen elämä on elokuva, joka antaa mukaansa riemua, toivoa ja uskoa omiin mahdollisuuksiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...