9. elokuuta 2015

Ant-Man


Ohjaaja: Peyton Reed
Käsikirjoitus: Edgar Wright & Joe Cornish
Musiikki: Christophe Beck
Pääosissa: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Judy Greer, Michael Peña, Tip "T.I" Harris, David Dastmalchian, Wood Harris, Hayley Atwell & John Slattery
Kesto: 1h 55min
Ikäraja: 12

Ant-Man kertoo Scott Lang (Rudd) nimisestä hemmosta, joka koittaa palauttaa kasvojaan ex-vaimonsa silmissä, jotta voisi olla enemmän läsnä tyttärensä elämässä. Scott on päässyt vapaalle jalalle vankilasta aiottua aikaisemmin hyvän käytöksensä tähden, mutta vankilaleima vaikeuttaa silti jaloilleen pääsyä, kun työnantajatkaan ei katso asiaa hyvällä. Jälleen yksien potkujen jälkeen Scott on sen verran maansa myynyt, että kaidalla tiellä pysyminen alkaa lipsua. Hämärästä keikasta seuraa kuitenkin jotain odottamatonta, sillä Scott kohtaa Hank Pym (Douglas) nimisen vanhan tiedemiehen, jolla on tarjota erittäin erikoinen työtarjous. 


Marvel Studiosin Ant-Man on viimeinen Marvel cinematic universen toisen vaiheen elokuvista ja pitkästä aikaa uuden hahmon esittelevä henkilöelokuva. Ant-Maniin suhtauduin vielä vuoden alkupuolella vähän nihkeästi, koska tarina muurahaismiehestä ei nyt vain ole se äkkiseltään se vetovoimaisimman kuuloisin. Innostus syttyi toisen Avengers elokuvan ohessa, kun upposin taas pyörimään MCU:n maailmaan ja tutustuin tuleviin elokuviin vähän enemmänkin. Vaikka muurahaismies kuulosti toki vähän pöhköltä, niin aloin uskoa sen potentiaaliin yllättää, varsinkin kun muisteli, miten Guardians of the Galaxykin löi ällikällä. Ant-Man ei kuitenkaan ihan Guardians of the Galaxyn tasolle yltänyt, mutta on tähän väliin juuri oivallinen välipala.

Ant-Man on toisaalta taas aikaisemmasta katraasta erottuva ja omintakeinen, mutta toisaalta istuu jatkumoon ilman suurempaa kitkaa. Siinä on yllättävän pöhköjä juttuja, joita ei edes tule ajatelleeksi, mutta jotka on ihme kyllä saatu toimimaan elokuvan eduksi. Eri tekijöiden käsissä moni asia aina muurahaisten komennuksesta Tuomas Veturiin, olisivat aiheuttaneet enemmänkin irvistyksiä ja yleistä pahoinvointia. Kaikissa jatkumon elokuvissahan viljellään huumoria tietyin väliajoin, mutta Ant-Man on kyllä sieltä hauskimmasta päästä ja kaiken nauratuksenkin lisäksi on seassa myös jalat maassa-pitävää lämminhenkisyyttäkin. 


Ant-Man tekee myös palveluksen Age of Ultronille ja paikkaa sen jättämiä haavoja, mitä tulee alkuperäissarjakuviin. Itsehän en näistä tietäisi, mutta kun ympärillä pyörii useampikin näihin asioihin vihkiytynyt, ei voi välttyä kuulemasta. Vaikka Hank Pym deletoitiin siis alkuperäisestä osuudestaan muun muuassa Ultronin luontiin liittyen ja hylättiin käytännössä kokonaan toisen Avenger elokuvan tarinasta, hänet otettiin Ant-Manissä huomioon sitäkin suuremmalla lämmöllä. Edelleenkään ei noudateta puhekuplien sanaa kirjaimellisesti, mutta sarjisihmiset tuntuvat olevan nyt taas toistaiseksi tyytyväisiä. Mitä tulee taas elokuvan lopputekstipätkiin (joita on nyt jälleen perinteiset kaksi kappaletta) ensimmäinen oli kuulemma ennalta-arvattava (no minä en taas arvannut..eikä ole sarkasmia tämä) ja on vain suora lisä juuri nähtyyn elokuvaan. Toisessa pätkässä näkyy elokuvassakin cameon tehnyt Avengers-hahmon juttelemassa toisen vielä merkittävämmän Avengersin kanssa ja tämä pohjustaa siis tulevaa Civil War-elokuvaa (iiiip!).


Paul Rudd on itselleni ennestään tuttu vain joistain romanttisten komedioiden sivurooleista, enkä sen kummemmin ole häneen kiinnittänyt huomiota. Vastaavanlaisten näyttelijöiden valinta on ollut aikaisemminkin onnistunutta ja avannut parempia polkuja niihin tarttuneille (Evans, Hemsworth, Pratt..). Rudd ei nyt varsinaisesti häikäise, mutta on kuitenkin tarvittavan osaava ja miellyttävä roolissaan. Kukaan nyt ei pääse pakoon Michael Douglasin karismalta ja varsinkin ääneltä, joten on muita kohtaan hieman epistä olla edes samoissa kohtauksissa. Evangeline Lilly ei ole oikein vieläkään suuresti vakuuttanut roolivalinnoissan, vaikka varsinainen suoritus ihan ok onkin, eikä tarinan pahiskaan nyt erityisemmin sykäytä (tosin sillä nyt ei ole itselleni niin väliä mitä tai ketä vastaan taistellaan muutoinkaan). Hieman yli-innokas olin Peggy Carterin pienestä osasta, koska olen varsinkin hahmon oman sarjan myötä vallan tykästynyt häneen. Howard Starkin kohdalla olin hämmentynyt, koska en muistanut hahmoa esittäneet kenenkään muun, kuin Dominic Cooperin.

Ant-Man on aivan ehdoton marvel-faneille ja etenkin niille, jotka halajavat seuraavaa Kapteeni Amerikkaa katsomaan. Uutta Avengersia ei noi vain sivuuteta, vaikka sangen pieni heppu onkin kyseessä!

Trailerista on olemassa pidempiäkin versioita, mutta ne taas näyttää kaiken kivan jo valmiiksi. Tässä pelkkä teaseri versio:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...