14. toukokuuta 2016

Meidän julistetaidetta


Joskus käy niin, että jostain syystä jostakin elokuvasta ei vain ole, eikä tule, kyseisen kuvan julisteita. Esimerkiksi joku kerhokuva on jo niin paljon vanhempi tapaus, että siitä ei ole edes koskaan julistetta hallussamme ollut. Joskus joku leffa tekee yllättävän paluun ohjelmistoon jo monia kuukausia elokuvan varsinaisen ensi-illan jälkeen, jolloin julisteet ko. elokuvasta ovat jo aikoja sitten lähteneet kävelemään leffateatterin jemmasta. Toisinaan tarvitaan vain väliaikainen juliste ihan piakkoin saapuvan oikean virallisen version tilalle.

Näiden puutteiden sattuessa ja joskus jopa ihan huvin vuoksi, pääsemme näyttämään suuret taiteelliset lahjamme. Monia itse tehtyjä versioita on ehtinyt kertyä tässä uran varrella ja varsin onnistuneitakin luomuksia on syntynyt. Aina ei jaksa tietysti niin panostaa ja on vain rutiinilla läiskäisty se leffan nimi keskelle paperia. Joka kerta en ole julistetta tehnyt yksikseni, vaan välillä tulee pelkästään muiden käsistä syntynyttä julistetaidetta ja sitten oma lukunsa on nämä hienot yhteistyössä kollegan kanssa värkätyt teokset. Kun useampi luova nuppi yhdistää taitonsa, jälki on sen mukaista…. 

Tässä postauksessa esittelen joitakin sieltä hienoimmasta tai kyseenalaisimmastakin päästä. Kuvat ei laadulla päätä huimaa, mutta varmasti selvää saa. Joidenkin viereen olen ympännyt alkuperäisen julisteen kuvan, jos se on toiminut suorana inspiraationa tai jopa törkeänä kopiointina.

Tässä Lumikuningattaressa lähinnä otsikolla kikkailua. Alkuperäisessä olisi ollut hahmojakin, mutta en alkanut niitä vääntämään.
 
Tämä tehty yhteistyössä tulostimen kanssa, kuten ehkä huomaa!

Samoten tässä on ollut tulostin mukana, ruusut on itse väkerretty sentäs

Tämä on joskus ollutkin täällä esillä. Keltaiset ja siniset on leikelty kahdesta jämäjulisteesta. Toinen oli ainakin Terraferma.

En tiedä millainen alkuperäinen oli, mutta ei tämä nyt elokuvan tuntien voi ihan kaukaa haettua olla

Tässä käytetty toista alkuperäistä julistetta suoraan mallikuvana

Samoin tässä Anna Kareninassa, mutta käsintehdyssä versiossa onkin punaista Glitterliimaa!


Viimeisenä hulppeimmat yhteistyöteokset, joissa aisaparina on ollut Artun leffablogin Arttu!

Kaikki kunnia Artulle, joka ikuisti markiisittaren. Minä tein vain otsikon ja reunukset. Kokonaisuutena on aika omasta päästä heitetty, ei ole kyseinen elokuva meille niin tuttu.


Tässäkin sama työnjako, Arttu piirsi ja mie tein otsikot.


Tää on meidän yhteistyön helmi! Upea (näköinenkin) Björkman Artun kynästä. Otsikossa on lainattu alkuperäisestä julisteesta, mutta talo siluetti vetäisty omasta hihasta. Slogan "Kenelle teet unelmiesi talon?" oli aivan pakko mahduttaa mukaan. Taustatietomme elokuvasta rajoittui nimeen, sloganiin ja Björkmaniin... tän väkerrys oli vähän liiankin hauskaa

7 kommenttia:

 1. Ai että nämä oli loistavia ja kekseliäitä, sympaattisesti kotikutoisia :D Suosikkini on Anna Kareninan juliste, todella kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kiitos! Hauskaa on ollut näitä tehdessäkin, se varmaan välittyy :D Tietysti tästä puuttuu ne "kuhan nyt otsikon laitan" tekeleet

   Poista
 2. Pidin itse kanssa tuosta Anna Kareninasta ja Ingrid Bergmanista! Hienoja ovat! Onpa kiva työpaikka kun saa tuollaista tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Kareninaa teinkin vähän suuremmalla hartaudella. Sitä myös malttoi tehdä, koska niitä ei tarvinut olla kuin 1 kappale, tavallisesti teemme siis tuplat, koska paikkoja on kaksi (ulkona ja sisällä).

   Juu, luovuus pääsee kyllä kukkimaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...