27. helmikuuta 2011

Kova kuin kivi


Ohjaaja: Ethan Coen & Joel Coen
Pääosissa: Jeff Bridges, Josh Brolin, Hailee Steinfeld & Matt Damon
Kesto: 1h 50min

Mattie Ross:n (Hailee Steinfeld) isä tapetaan ja päättäväinen nuori neito haluaa saada isänsä murhaajan maksamaan tekosistaan keinolla millä hyvänsä. Mattie etsii käsiinsä kovamaineisimman juopon sheriffin Rooster Cogburnin (Jeff Bridges) ja taivuttelee tämän lähtemään kanssaan murhaajan perään erämaahan. Myös hyvin ammattiylpeä teksasin ratsupoliisi LaBoeuf (Matt Damon) etsii samaa miestä ja välissä lyöttäytyykin mukaan metsästysretkelle.


Minulla ei ollut kovinkaan suuria odotuksia tästä elokuvasta enkä ole nähnyt ylipäätänsä paljon mitään lännenelokuvia, joten siihen nähden itseltäni ei löydy paljoa vertailupohjaa muihin lajityypin edustajiin. Elokuva on ennenkaikkea katsottava näyttelijöiden ja heidän roolisuoritusten takia. Kaikki vetävät oikealla asenteella, vaikka päällisimpänä jää mieleen tietenkin Jeff Bridgess sekä nuori lupaus Hailee Steinfeld. Huumoriakin löytyy yllättävän paljon perustuen etenkin hahmojen keskinäisiin vuorovaikutuksiin ja huomasinkin kikattavani monessa kohtaa. Väkivallan esittäminen tapahtuu myös minua miellyttävissä rajoissa ja siihenkin on monesti saatu hyvän maun mukaista huumoria.

Kova kuin kivi olisi kuitenkin voinut olla vielä paljon parempi. Jotta se olisi omalla kohdallani yltänyt vaikuttavammaksi, olisin kaivannut tunnetasolla suurempaa latausta. Ei liikaa, mutta esimerkiksi ihan vain lisäämällä joihinkin kohtiin riipaisevampi musiikki. Olen kuitenkin tyytyväinen että katsoin tämän ja katsoisin toistekin. Tämä herätti kiinnostusta kuroa umpeen aukkoa sivistyksessä mitä tulee lännenelokuviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...