10. helmikuuta 2011

TV Poiminta: American Beauty

Lauantai 12.2 , MTV3 Klo 22.40
1999, USA
Ikäraja: k15
Ohjaaja: Sam Mendes
Pääosissa: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch, Wes Bentley, Mena Suvari
Kesto: 122 minHaastan ne kaikki, jotka eivät tätä oscarvoittajaa ja mestariteosta ole vielä nähneet, olemaan ruudun ääressä tulevana lauantaina! Tämä on juuri se elokuva, jossa on se lukuisia kertoja parodisoitu kohtaus, missä Mena Suvari on katossa ruusunlehtien ympäröimänä kriittiset paikat peitettynä. Elokuvan käsikirjoittaja Alan Ball on myös vastuussa suosikki tv-sarjani Mullan alla luomisesta.

Tarinan keskiössä on Kevin Spaceyn esittämä perheenisä Lester, joka tajuaa sen hetkisen elämänsä olevan merkityksetöntä ja kokee eräänlaisen keski-iän kriisin. Lester ryhtyy tekemään radikaaleja muutoksia elämässään ottaakseen siitä enemmän irti. Annette Bening esittää Lesterin vaimoa kaavoihin kangistunutta Carolyniä, joka ylenkatsoo Lesteriä ja on kadottanut kiinnostuksensa tähän. Tärkeitä henkilö on myös edellämainittujen tytär Jane, hänen kaverinsa Angela ja outo jätkä Ricky. Enempää en viitsi kertoa juonesta, koska ensinnäkin se saattaisi paljastaa liikaa ja toiseksi tämä on vain sellainen elokuva, mikä on itse nähtävä.

American Beauty on mitä parhainta draamaa, taiteellisinta kauneutta ja mustaakin mustempaa huumoria. Suosittelen lämpimästi.

Alla American Beauty video, joka on istutettu Sopranosin tunnariin. Jotenkin nää toimii ainakin mulle. HUOM. Älä katso, jos et ole nähnyt elokuvaa ja et halua spoilauksia!

5 kommenttia:

 1. mie olin iha kikseis tost videost.

  VastaaPoista
 2. American Beauty on kyllä ihan mahtava elokuva. Joka osa-alueelta hiottu ja kauneutta yllättävistä asioista löytävä filmi. Se muovipussin lentoa kuvaava kohtaus on yksi kauneimpia koskaan.

  Pitääkin napata tuo dvd hyllystä jossain vaiheessa taas, tuo video sytytti viimeisetkin uudelleenkatseluintoni. (:

  VastaaPoista
 3. On se kyllä jokaisen Oscarinsa ansainnut :)

  VastaaPoista
 4. Wes Bentley on tässä leffa IHANA...harmi että mies ei tämän jälkeen saanut kovin hyviä rooleja, hämmästyin kun huomasin miehen Jonah Hex-rainassa..

  VastaaPoista
 5. Kumma kyllä, luulis että olisi noussut tunnetummaksi tuon roolin jälkeen. Miten mulle tulee aina mieleen jotenkin joaquin phoenix Wes:in ulkonäöstä? Bentley voisi olla melkeimpä Phoenixin pikkuveli.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...