28. tammikuuta 2012

Hulluna Saraan


Ohjaaja: Samuli Valkama
Pääosissa: Jussi Nikkilä, Ville Virtanen, Emilie de Ravin, Tiina Lymi, Janne Reinikainen, Jani Volanen, Jussi Lampi, Jessica Grabowsky & Tommi Korpela
Kesto: 1h 30min
Ikäraja: 7


Kotimaisen hömpähkön komedian pääosissa on Ville (Jussi Nikkilä): vaatimaton hissukka, jota kaivaa edelleen lapsuuden laulukilpailun traumat. Villen isä Taisto(Ville Virtanen) on parhaat päivänsä nähnyt entinen rokkistara, joka ei osaa elämässään jarrutella. Amerikkalainen rivitanssiopettaja Sara (Emilie de Ravin) saa molempien sukat pyörimään jaloissa.

Tätä elokuvaa katsomaan mennessä en uskonut elokuvan olevan kovin hyvä ja oikeastaan muutama kannustava arvostelu sekä Emilie de Ravin (Lost-tähti!) sai minut kurkkaamaan tämän. Hulluna Saraan ei ollutkaan yllättäen yhtään pöllömpi. Elokuva ei aiheuttanut sellaista nolostusta ja myötähäpeää, mikä on aina pelkonani kun tulee katsottua kotimaisia kuvia. Osaavimmissa käsissä tästä olisi saatu hiottua jämäkämpi kokonaisuus, sillä nyt elokuvassa on muutamia häiritseviä ja jopa outoja asioita, mitkä eivät olennaisesti liity mihinkään (lue: Ronald Reagan). Huumori on ehtaa, eikä perustu suomalaisten sisäpiirijuttuihin, mikä antaa elokuvalle mahdollisuudet vedota myös kotimaan ulkopuolella.


Elokuvan kasassa pitävä voima ei olekaan Sara, vaan isä ja poika suhde, joka näyttää aidolta ja uskottavalta. Aivan alkuun elokuva on hieman luontaantyöntävä ja siitä on vaikea saada otetta, mutta edetessä se helpottuu ja lopussa käy täysin luontevasti. Villen hahmon kanssa oli myös itselläni alkuun ongelmia, kun tyyppi tuntui niin puupökkelöltä. Saran hahmosta olisi voitu puristaa enemmän irti, nyt kun kerran Emilie saatiin tähän samaan kelkkaan, vaikka tyttö herttainen onkin.

Hulluna Saraan on hieman erilainen, piristävä ja tavallaan romanttinen komedia. Kotimaisten elokuvien kuluttajille sopii varmasti ja niille, ketkä haluavat rapakon toisen puolen kuvista poikkeavaa hömppää. Nauru on taattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...