6. kesäkuuta 2012

TV Poiminta: Hannibal


Perjantai 8.6, Nelonen Klo 23.05
Englanti/USA 2001
Ohjaaja: Ridley Scott
Musiikki: Hans Zimmer
Käsikirjoitus: David Mamet & Steven Zaillian, perustuu Thomas Harrisin romaaniin
Pääosissa: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Ray Liotta, Gary Oldman & Giancarlo Giannini
Kesto: 2h 11min
Ikäraja: 18

Hannibal on jatkoa Uhrilampaat elokuvalle ja sijoittuu ajallisesti kymmenen vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Agentti Clarice Starling saa syyt niskoilleen epäonnistuneesta huumeratsiasta ja media tekee osansa ryydyttäessä naista menneisyyden tapahtumilla. Samaan aikaan Hannibal Lecter on vapaalla jalalla, eikä kukaan tiedä hänen olinpaikkaansa. Lecter muistaa Claricea kuitenkin kirjein, joista saadaan revittyä pienen pieni vihje Lecterin olinpaikasta. Tärkeässä asemassa on myös Lecterin entinen uhri Mason Verger, joka janoaa omankädenoikeutta kasvojensa ja liikuntakykynsä menetyksen tähden. 


Hannibalin näin paljon ennen Uhrilampaita ja Punaista lohikäärmettä, joten sillä on erityisasema kahteen muuhun verrattuna. Muistan ensimmäisellä katselukerralla olleeni kovin vaikuttunut elokuvasta, joka kaikista hurjista kohdista huolimatta, osasi olla myös kovin kaunis. Anthony Hopkins teki tietysti suuren vaikutuksen roolissaan Hannibal Lecterinä. Hahmo on käsittämättömän kiehtova: vaikka samaan aikaan sisällä asuu peto, on hän toisaalta myös äärimmäisen sivistynyt ja kultturelli herrasmies. Suhde Clariceen, jota tässä onnistuneesti tulkitsee Julianne Moore, on kiehtova ja herättää kysymyksiä puolin ja toisin. 

Jos et ole vielä nähnyt, suosittelen katsomista.

kuva1, kuva2

4 kommenttia:

 1. Kerpele ! Tee nää sun leffapoiminnat samana päivänä kun leffa tulee ! Oon oottanu koko päivän Hannibalia ja sit se tuleekin vast huomenna... xDD

  VastaaPoista
 2. Ou nouuuu, kerrankin olin aikasessa! Mut ehdit ainakin varustautuu ;D

  VastaaPoista
 3. Eikä tullut tänäänkään......... xDDD Tuun hulkuks......!!

  VastaaPoista
 4. Mut arvaa mitä? Tänään se tulloo : )

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...