4. joulukuuta 2012

Hobittipäivitys 12ENÄÄ VIIKKO SIIHEN, ETTÄ TAPAHTUU! 

Ai missä ja mitä kysyy lukija. No tietenkin Hobitin ensi-ilta härdelli Studio.. anteeksi Kontu123:ssa. Muistaako toisen fantasia jätin eli Harry Pottereiden fanijoukko, jotka olivat meillä kahdessa viimeisessä osassa, että millaiset bileet silloin oli? Muistinvirkistyksenä tämä ja tämä!  Nyt on meinaan samaa meininkiä ellei vielä astetta kovempaa, kun henkilökunnan joukostakin löytyy ihan tason kymmenen faneja. Koska arvoisa Hobitti kuva tulee trilogiana, on tarkoitus sitten nostaa taas rimaa aina uuden osan kohdalla, vaikka se rima on jo nyt aika korkealla. Jokaiseen osaan on suunniteltu oma teema ja tällä kertaa olemme panostaneet luomaan elokuvateatterista Hobittilan tunnelmaa ja lavasteita myöten. Kaikki askartelut ja näpertämiset on toteutettu talkootyönä rakkaudesta elokuviin ja tähän nimenomaiseen Odottamaton matka osaan. 

11.12-12.12 välisenä yönä klo 00.04 on yöensi-illassa Kontu123:ssa tavallinen 3D-versio (ei HFR!) kuin myös 2D-versio. Tilaa riittää vielä runsaasti ja aina on back uppina vielä yksi sali! Lisätietoja ohjelmasta ja menosta löytää Facebookin tapahtumasta

Kontu123:ssa juhlapuun alla kolossa asui Hobitti
Suosittelen vielä nyt kun aikaa on se viikko, niin lukaisemaan kertaalleen läpi tuon Hobitti opuksen. Itse lukaisin sen läpi kertaalleen muistin virkistyksenä ja samalla pohdiskellen, miltä mikäkin kohtaus tulee näyttämään elokuvassa ja miten tämä kolmeen osaan jako tulee tapahtumaan. Pienemmällekin väelle tarkoitettu Hobittihan on kirjana tuhat kertaa lyhempi kuin sormusten herra tiiliskivi. Tätä on monet ihmetelleet, miten niin pieni kirja saadaan jaettua jopa kolmeksi melkein kolmetuntiseksi elokuvaksi. itse en kyllä enää ihmettele, sillä Hobitti on kirjoitettu todella nopeatempoisesti ja yhdellä sivulla ehtii tapahtua jo todella paljon. Sormusten herran kirjoitustapa on paljon kuvailevampi ja sisältää enemmän kohtauksia, joissa keskustellaan eikä mennä fyysisesti eteenpäin. Jos Hobitti olisi kirjoitettu samaan tapaan, olisi se melkein yhtä paksu kuin Sormusten herra. Lisäksi kirjassa ei suoranaisesti kerrota, missä Gandalf aina viipottaa ja tämähän huhujen mukaan selviää sitten elokuvissa, jossa näemme esimerkiksi Valkoisen Neuvoston kokouksen. Seuraavassa omat ei niin vakavasti otettavat veikkaukseni, miten jako kolmen elokuvan välillä tulee tapahtumaan:

Odottamaton matka
Ensimmäinen elokuva saattaisi päättyä hengästyttävien kamppailujen jälkeen Synkmetsän alkureunaan. Loppuvaiheessa pohjustettaisiin mitä kauhuja metsä kätkeekään sisäänsä, jotta jäämme odottamaan sinne menoa jännityksellä. Ennen tähän pisteeseen pääsyä ehtii kääpiöille ja Bilbollekin käydä yhtä sun toista, odotetuimpana kohtauksena varmasti Arvoituksia pimeässä.

Smaugin autioittama maa
Toisen osan alkupuolisko keskittyy Synkmetsään ja sieltä selviämiseen. Valkoinen neuvosto mahdollisesti tässä ellei kerrota myöhemmin Gandalfin kertomana. Veikkaan että ehditään jo niinkin pitkälle kuin Yksinäiselle vuorelle ja jopa siihen asti, että Smaug saa surmansa, joka olisi tämän osan huippukohta. 

Sinne ja takaisin
Viimeisessä osassa Smaugin kuoleman jälkeiset tapahtumat ja ennen kaikkea Viiden armeijan taistelu, jolla päästään mässäilemään oikein kunnolla. Kaiken ryskeen ja paukkeen jälkeen kotimatka ja mahdollisesti sitten näytetään näitä tapahtumia, jotka tapahtuvat jo kirjan loppumisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...