"mitkä ovat sinun suosikkisarjasi tällä hetkellä? Tee top 5-listaus lemppareistasi ja perustele toki ihmeessä miksi juuri nämä. Paremmuusjärjestykseen ei ole pakko laittaa, jos tuntuu liian kauhealta lähteä suosikkejasi vertailemaan :) Sarjojen ei tarvitse pyöriä tällä hetkellä televisiossa, vaan voit listata ihan mitä tahansa netflixlöydöistä DVD-boxeihisi."
Listani sarjat ovat nimenomaan tällä hetkellä omat seuratuimmat, joista melkein kaikki olen katsonut Netflix:stä, jonka hankin nimenomaan sarjojen katseluun ensisijaisesti. Tosi-tv:n ja animaation olen rajannut kokonaan pois. Aikaisemmin olen vuosi sitten listannutkin telkkusarjojen top 10:n (osa 1 täällä & osa 2 täällä) ja moni näistä nyt listatuista hilautuisi kyllä sinnekin asti ja pudottaisi loppupään sarjoja pois listalta. Kolmen kärjen uskoisin pysyvän edelleen samana, ainakin se ensimmäisen. Tässä kuitenkin top5 tällä hetkellä, jotka ovat olevinaan jonkinmoisessa paremmuusjärjestyksessäkin:
5. Pushing Daisies
Tuotantokausia: 2
Jaksoja: 22
Yhden jakson kesto: 42min
Missä kohtaa olen: 5/22 (vasta!)
Pushing Daisies kertoo Ned nimisestä miehestä, jolla on ainutlaatuinen kyky: hän pystyy kosketuksellaan herättämään kuolleista. Juju on siinä että, jos hän pitää herättämäänsä henkilöä elossa yli minuutin, joku muu kuolee tämän sijasta. Toinen kosketus Nedin sormista ja hetki sitten herätetty pysyy lopullisesti kuolleena. Ned omistaa piirakkapuodin, jonka ohella hän toimii assistenttina kyttäkaverilleen murhatutkimuksissa. Piirakanpaistaja yksinkertaisesti herättää uhrit ja kysyy suoraan kuka tai mikä heidät tappoi. Mutkia tulee matkan Ned:n törmättyä kuolleena arkussa makaavaan lapsuuden rakastettuunsa Chuckiin. Ned ei malta koskea tyttöön enää toista kertaa ja minuutti tulee täyteen. Ainoa vaan, että kosketusta on nyt varottava aina hamaan ikuisuuteen.
Pushing Daisies meni ohi korvieni kun se telkusta esitettiin ja vaikka sitä minulle kuinka suositeltiinkin. Nyt ihanaisen netflix:n avulla olen muutamat jaksot katsellut, mutta en vielä ole kovin pitkällä. Tämä sarja on onneksi sellainen, mitä voi katsoa viihteen tarpeeseen silloin tällöin, eikä tarinan jatkumo kärsi pidemmistä tauoista. Pushing Daisies on kuitenkin kovin herttainen sarja, etenkin Ned & Chuck saavat minulta awwwww- äänen. Värimaailma on myös aivan päheä ja tuo mieleen Burtonin Big Fish:n. Nyt viimeistään kuuluun Lee Pace-klubiin.
4. Uusi Sherlock
Tuotantokausia: 2
Jaksoja: 6
Yhden jakson kesto: 90min
Missä kohtaa olen: 6/6
Uusi Sherlock on smaa tuttu miljoona kertaa filmatisoitu tarina, joka on onnistuneesti sijoitettu nykyaikaan. John Watson kärsii Afganistanin komennuksensa jäljiltä niin henkisesti kuin fyysisestikin, eikä oikein saa suuntaa elämälleen, kunnes hän tapaa vähintään erikoisen persoonan, Sherlock Holmesin. John jopa muuttaa tämän mahdottoman tapauksen kanssa saman katon alle vuokraemäntä Hudsonin asuntoon. Sherlock kaipaa alituiseen virikkeitä monimutkaiselle, mutta nerokkaalle päälleen ja on parhaimmillaan ratkoessaan tapauksia, joiden kanssa virkavalta on hoomoilasena. John imeytyy huomaamattaan mukaan tähän menoon ja Sherlockin arvaamattomaan elämään.
Uusi Sherlock oli pitkään listallani "sarjoja, jotka täytyy katsoa jossain kohtaa" ja nyt se on saatu tehtyä. Täytyy sanoa, että kaikki ylistys ei ole tullut tyhjästä. En olisi uskonut tarinan taipuvan näinkin hyvin nykypäivään, mutta nyt se on kuin alunperinkin tehty siihen. Cumberbatch ja Freeman combo on hemmetin toimiva, eikä muissakaan sivuosissa ole moitteen sanaa. Vaikka tarinan tuntien tietää mitä tapahtuu viimeisessä jaksossa, on se silti nyyhkis tuon mokoman Freemanin ansiosta. Vain yhdessä jaksossa esiintyvä (tosin 90 minuuttisessa sellaisessa) Irene Adler on myös erikoismaininnan arvoinen.
3. Doctor Who (2005 --->)
Tuotantokausia: 8 (alkuperäiset mukaanlukien 22)
Jaksoja: yhdellä kaudella keskimäärin 14
Yhden jakson kesto: 45min
Missä kohtaa olen: kausi 3, jakso 2
Doctor Who kertoo Tohtorista, joka on ajanherrana käytännössä vastuussa vähän kaikesta. Kulkupelinä Tohtorilla on tietenkin legendaarinen Tardis, jolla hän tempautuu milloin mihinkin aikaan ja ulottuvuuteen, jossa kulloinkin tarvitaan hänen puuttumistaan asioihin. Tohtorilla on usein matkakumppani, naispuoleinen assistentti meidän tuntemastamme ajasta ja ulottuvuudesta. Sarjan alussa apulaiseksi yhteentörmäysten kautta ryhtyy Rose Tyler.
Doctor Who:sta oli toki kuullut etukäteenkin, mutta en sinällään tiennyt mistä siinä nyt oikein on kyse. Eikä ihmekään, kun niissä muutamissa jaksoissa, jotka näin mentiin aina jossain muualla kuin viimeksi. Nyt kun olen nähnyt näitä uusia tohtori jaksoja ihan alusta alkaen käsitän homman juonen. Ensimmäinen kausi ja varsinkaan ensimmäiset jasot eivät vielä tehneet niin suurta vaikutusta, mutta sarja paranee huomattavasti edetessään. Mahdollisesti Tohtorin vaihtuminen David Tennant:iin vaikuttaa myös asiaan. Doctor Whos:ssa parasta on se, että et koskaan tiedä mitä odottaa. Pääasiassa meno pysyy hilpeänä, mutta kun on murheen aika, tulee kunnolla surku (niinkuin minulla jakson Doomsday jälkeen) Näiden uusien jälkeen pitäisi varmaan katsoa ne vanhatkin, joissa ainakin yksi Tohtori on Radagast!
2. Supernatural
Tuotantokausia: 8
Jaksoja: 172
Yhden jakson kesto: 38-45min
Missä kohtaa olen: kausi 2, jakso 3
Supernatural kertoo kahdesta veljeksestä Dean:stä ja Sam:stä, jotka joutuvat jo pienenä kohtaamaan yliluonnollisen olemassaolon demonin surmatessa heidän äitinsä. Ensimmäisellä kaudella Sam on vielä alkuun kiinni "normaalissa" elämässä, kunnes hän ei voi enää paeta menneisyyden haamuja. Poikien isä metsästää demoneita kaikkein pakkomielteisimmin ja Dean seuraa isänsä uraa Samin hautoessa vielä hampaankolossaan asioita isäänsä vastaan. Samin heittäydyttyä alkuhankauksien jälkeen Deanin aisapariksi huomaavat veljekset kuinka paljon he toisillee merkitsevät ja miten hyvin he puhaltavat yhteen hiileen.
Supernaturalia en ole katsonut poikkeuksellisesti netflix:n kautta, vaan minulla on ollut dvd lainassa. Tämä on niitä sarjoja, joista pari jaksoa nähnyt sieltä täältä joskus ja aina halunnut nähdä alusta loppuun varmana siitä, että pitäisin. Sarja on synkkyydestään huolimatta todella hauska, erityisesti veljesten keskinäisen suunsoiton ja mulkaisujen vuoksi. Supernatural on myös välillä vakavalla tasollaan koskettava ja jopa aavistuksen pelottava. Etenkin ensimmäisellä kaudella tuli peräkanaa useampi itseäni pelottanut jakso (esim. Bloody Mary), joiden katsomisen jälkeen en halunnut ihan just sillä sekunnilla nukkumaan. Tuon kauhu keskittymän jälkeiset jaksot ovat olleet huomattavasti kevyempiä pelottavuus asteeltaan.
1. Tudors
Tuotantokausia: 4
Jaksoja: 38
Yhden jakson kesto: 55min
Missä kohtaa olen: 28/38
Tudors kertoo Henry VIII:n elämästä värittäen reilulla kädellä todellista historiaa. Ensimmäinen kausi keskittyy Henryn yrityksiin mitätöidä avioliittonsa Katariina Aragonialaiseen voidakseen ottaa uudeksi vaimokseen rakastajattarena Anne Boleyn. Samalla protestanttinen liike kuohuttaa maailmalla ja hiipii pikkuhiljaa hovinkin sisään. Tulevilla kausilla vaimoa vaihdetaan milloin mistäkin syystä, mutta tärkein on pyrkimys saada miespuoleinen kruununperijä. Sarjast ei uuvu kyllä tippaakaan seksiä, väkivaltaa ja juonittelua.
Tudors ei aikanaan sen tullessa televisiosta kiinnotanut minua yhtään. Vasta netflix:n harkinnan aikoihin alkoi itseäni kiinnostaa ehkä sittenkin vilkaista edes se ensimmäinen jakso, mutta juuri silloin tätä ei ollut vielä saatavilla. Kuin ihmeen kautta vain muutamia päiviä myöhemmin tuli s-postiini ilmoitus Tudorsien lisäyksestä netflix:iin. Yksi jakso ja olin aivan myyty. Tudors on kuin Game of Thrones, mutta ilman fantasia osastoa ja keskittäen huomion lähinnä yhteen hoviin. Tudors:ssa on kuitenkin omat puolensa sen pohjatessa osittain todellisiin tapahtumiin. Huomaamatta tulee opittua asioita historiasta ja melkein osaan jo kaikki Henryn vaimojen nimet aikajärjestyksessä. Ja ah, Natalie Dormer, jonka tunsin ennestään Margaery Tyrell:nä GOT:sta, on aivan ihana Anne Boley:nä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti